Elektroninės muzikos legenda „Kraftwerk“ pirmąsyk koncertuos Lietuvoje

Elektroninės muzikos gerbėjus pirmadienį pritrenkė naujiena – į Lietuvą pirmą sykį atvyksta šio žanro klasikai, vieni elektroninės popmuzikos pradininkų „Kraftwerk“.

 „Kraftwerk“.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 „Kraftwerk“.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2017, 1:23 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 1:57 PM

Kad surengs koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje, socialiniuose tinkluose paskelbė pati vokiečių grupė. Pasirodymas įvyks kitų metų vasario 19-ąją.

Tai bus pirmoji grupės viešnagė Lietuvoje. Latvijoje ji jau yra koncertavusi 2004 ir 2014 metais.

1969-aisiais debiutinį albumą išleidusi grupė iš Diuseldorfo vadinama viena elektroninės muzikos pradininkių. Anot leidinio „The Observer“, jos įtaka popkultūrai prilygsta grupės „The Beatles“.

Grupės albumai „Autobahn“, „Radioactivity“, „Trans-Europe Express“ jau dabar laikomi XX amžiaus popmuzikos klasika, o kūriniai „The Robots“, „The Model“, „The Man Machine“ yra puikiai žinomi kiekvienam išsilavinusiam populiariosios muzikos klausytojui.

Grupė garsėja ir išskirtiniu įvaizdžiu bei požiūriu į koncertus. Kiekvienas jos pasirodymas – spektaklis su vaizdo projekcijomis ir netikėtais sprendimais. Fotosesijoms grupė neretai vietoj muzikantų naudoja jų išvaizdos robotus. 

Iki šiol grupę į priekį vedantis jos lyderis Ralfas Hütteris (vienintelis senosios „Kraftwerk“ sudėties narys) retai duoda interviu ir laikosi nuomonės, kad „Kraftwerk“ reikia vertinti tik per muzikos prizmę.

Tarp muzikantų, kurie pripažįsta didžiulę „Kraftwerk“ įtaką savo kūrybai – ir „Depeche Mode“, ir „Coldplay“. 

Pastaraisiais metais grupė pagarsėjo išskirtiniais pasirodymais – pavyzdžiui, Niujorko šiuolaikinio meno muziejuje MOMA ir Londono „Tate“ galerijoje surengė koncertų seriją, kurioje atliko visų savo įrašytų albumų dainas.

Kaune grupė surengs koncertą, kuriame geriausius jos kūrinius lydės ypatingos, trimatės vaizdo projekcijos.

Grupės koncerto ištrauka - daina "Radioactivity":

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.