Albumo apžvalga. Jay-Z „4:44“

Amerikietis Jay-Z - reperis, verslininkas, investuotojas, dainininkės Beyonce vyras, pardavęs 100 milijonų savo įrašų ir pelnęs 21 „Grammy“ statulėlę.

 Jay-Z.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Jay-Z.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 6:47 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 6:54 PM

Žodžiu, vienas ryškiausių muzikos veikėjų pasaulyje, kurį kanalas MTV skelbia geriausiu visų laikų reperių. To jau pakanka, kad šis jo albumas sulauktų milžiniško dėmesio.

Nepakenkia ir tai, kad jis išleistas po ketverių metų pertraukos. Gerbėjai spėjo išalkti. Be to, Jay-Z gyvenime nutiko nemenka asmeninė drama, tad buvo natūralu tikėtis, jog naujuose kūriniuose bus apie ją užsimenama.

Taip ir nutiko. Prieš porą metų pasklido gandai, kad Jay-Z buvo neištikimas savo žmonai, dėl to jų santuoka vos neiširo. Pernai Beyonce apie tai užsiminė savo albume „Lemonade“, o dabar tai pripažino ir Jay-Z - titulinis albumo kūrinys yra jautrus, skausmingas jo atsiprašymas už savo poelgius.

Teigiama, kad jį Jay-Z įrašė namie, prabudęs paryčiais. Net jei tai netiesa, skamba labai įtikinamai. Tačiau Jay-Z šiame albume kalba ne tik apie tai, kaip prisidirbo ir vos nesugriovė santuokos.

Kalba jis ir apie JAV išsikerojusį rasizmą, socialinę nelygybę (savotiška tema, žinant, kad jo ir žmonos turtas vertinamas daugiau nei milijardu dolerių) ir net ilgai saugotą savo motinos Glorios paslaptį - kūrinyje „Smile“ ji pati prabyla, atskleisdama, kad yra lesbietė.

Reperio balsas - įtaigus kaip visad, išradingu muzikiniu fonu pasirūpino garsus hiphopo prodiuseris No I.D., nagus prikišo ir kitos garsenybės - pavyzdžiui, dainininkas Frankas Oceanas, Beyonce (o kaip be jos?), regio žvaigždė Damienas Marley.

Kelis kūrinius (kurie neįtraukti į pagrindinę albumo versiją) įrašyti padėjo net tamsios elektroninės muzikos kūrėjas Jamesas Blake'as - Jay-Z visada mokėjo pasirinkti įdomius partnerius.

Praėjus trims dešimtmečiams nuo karjeros pradžios, Jay-Z vis dar yra vienas ryškiausių hiphopo lyderių. Ir „4:44“ rodo, jog jis vis dar nepasirengęs užleisti savo sosto.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Vaizdo klipas „Moonlight":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.