Jeronimas Milius užverčia svarbų gyvenimo puslapį: „Jaučiu, kad tai išeis į naudą"

Žinomas vokalistas Jeronimas Milius šeštadienio vakarą atsisveikins su savo karjeros etapu, kuriam skyrė 14 metų.

J.Milius šį vakarą atsisveikins su savo metalo grupe „Soul Stealer“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Milius šį vakarą atsisveikins su savo metalo grupe „Soul Stealer“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2017, 3:17 PM

Vilniaus klube „Tamsta“ koncertą surengs sunkiojo metalo grupė „Soul Stealer“, kurioje J.Milius pradėjo dainuoti dar 2003-iaisiais.

Tai bus paskutinis grupės pasirodymas. Du albumus išleidę, Lietuvoje ir užsienyje koncertavę metalistai nusprendė padėti paskutinį tašką.

Kartu, regis, tai bus ir J.Miliaus atsisveikinimas su tokio žanro muzika.

Lietuvoje dėl pasirodymo „Eurovizijoje“ išgarsėjęs dainininkas pastaruoju metu dažniausiai pasirodo miuzikluose – „Lietuvos rytui“ jis papasakojo apie artėjantį gimtadienį, naujus karjeros posūkius ir užbaigtą savo muzikinio gyvenimo skyrių.

Pabaiga – be pykčių

„Soul Stealer“ spėjo pagroti kone visuose Lietuvos festivaliuose, kurie į sceną įsileidžia roką.

Muzikantai koncertavo ir Lenkijoje, Latvijoje, festivalyje „Wacken Open Air“ Vokietijoje, kuris laikomas vienu didžiausių metalo renginių Europoje.

Bet pastaruosius kelerius metus grupė jau buvo ne tokia aktyvi. Paskutinis jos albumas pasirodė prieš septynerius metus.

„Vasarą, kaip kasmet, buvau išlėkęs pakeliauti motociklu.

Kai savaitę būni vienas, su šalmu ir mintimis, daug dalykų susidėlioja į savo vietas.

Pastaruosius kelerius metus mūsų kūrybos mašina buvo sustojusi. Grįžęs pasikalbėjau su gitaristu Enriku Slavinskiu, su kuriuo kadaise ir įkūrėme grupę.

Nusprendėme, kad nereikia laukti, kol pasensime. Yra pavyzdžių, grupių, kurios groja iš inercijos. Jei kūrybos neišprievartausi, atėjo metas baigti draugiškai, nesusipykus ir nepasiuntus vieniems kitų toli.

Lietuvoje nėra daug vietų, kur gali skambėti tokia muzika. O prodiuserių, tarpininkų, kurie padėtų išeiti į užsienio rinką, nėra.

Visi grupės nariai panirę į kitus darbus – ir muzikinius, ir kitokius. Jaučiu, kad tai išeis į naudą. Kai užsidarys šios durys, gal atsivers langas kitokiai kūrybai“, – svarstė J.Milius.

Vos spėja suktis

Kurti kitos grupės, kuri grotų tradicinį sunkųjį metalą, dainininkas nesiruošia. Anot jo, netgi tada, kai „Soul Stealer“ debiutavo, ši muzika jau atrodė kiek pasenusi.

„Dabar ji – dar labiau praeitis. Manau, per 14 metų pakankamai tokiu stiliumi padainavau. Jei grįžčiau prie sunkesnės muzikos, ieškočiau šiuolaikiškesnio skambesio“, – pripažino Jeronimas.

Jis – gana netipiškas Lietuvos populiariosios ir roko muzikos veikėjas. Dainininkas koncertuoja kelis sykius per savaitę, tačiau viešojoje erdvėje yra tarsi nematomas.

Šiuo metu J.Milius dainuoja keturiuose miuzikluose – Kauno ir Klaipėdos muzikiniuose teatruose.

Be to, ruošiasi dainuoti naujame „Skylės“ lyderių Roko Radzevičiaus ir Aistės Smilgevičiūtės sukurtame miuzikle „Eglė žalčių karalienė“, kuris gruodį bus rodomas didžiausiose Lietuvos arenose.

Negana to, su dainininke Karina Krysko jis rengia gastroles per Lietuvą, kuriose atliks populiarias miuziklų dainas, laukia ir šventiniai koncertai su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, kuriuose Jeronimas ne vienus metus dainuoja populiarias roko balades.

„Padainuoju ir Latvijoje – vis atsiranda kvietimų, neseniai koncertavau su jų nacionaliniu simfoniniu orkestru ir džiazo grupe, Daugpilio teatre gaivinamas miuziklas, kuriame aš esu dainavęs.

Patikėkite – aš tikrai turiu ką veikti ir neliūdžiu“, – juokėsi Jeronimas.

„Eurovizijos“ dar nepasiilgo

Darbų – tiek, kad kol kas jis neturi laiko pagalvoti apie originalų savo repertuarą, kuris taptų dainininko vizitine kortele.

„Buvo keli bandymai su prodiuseriais, kompozitoriais. Aš pats nekuriu dainų.

Bet dar nesusidūriau su žmogumi, su kuriuo mūsų supratimas apie muziką sutaptų. Laukiu, kada gerai susidėlios aplinkybės – tada, tikiuosi, bus ir naujų dainų“, – kalbėjo Jeronimas.

Jo požiūris į „Euroviziją“ visada buvo dviprasmis. Viena vertus, jo pasirodymas prieš devynerius metus, nors ir nepateko į finalą, atvėrė daugybę durų – galingo balso dainininką pastebėjo muzikinių spektaklių kūrėjai.

Kita vertus, Jeronimas nė neslepia, kad į konkursą tada ėjo pasilinksminti, o nuo 2008-ųjų noro į jį sugrįžti neatsirado.

„Aš išmokau nesakyti žodžio „niekada“. Jei atsiras smagi daina, gal ir eisiu į atranką. Galbūt net ne vienas, o su kuo nors.

Bet jei eisiu, darysiu tai be fanatiško noro laimėti“, – kalbėjo Jeronimas.

Kvietimų pasirodyti muzikinėse televizijos laidose jis sulaukia nuolat, bet beveik visus juos atmeta.

Dainininkas prieš keletą metų dalyvavo TV konkurse „Auksinis balsas“ – bet, kaip pats sako, tik dėl galimybės padainuoti su orkestru.

„Pasakysiu atvirai – nejaučiu didelio džiaugsmo rodydamasis televizoriuje.

Ten jaučiuosi svetimkūnis“, – prisipažino dainininkas.

Gimtadienį švęs pakiliai

Kitą savaitę Jeronimas sulauks daug sveikinimų – trečiadienį jam sukaks 33-eji.

Kristaus amžius, kai neretai apsvarstoma, kas jau nuveikta gyvenime.

„Aš patenkintas tuo, kaip mano gyvenimas klostosi. Posakis, kad vyras turi užauginti sūnų, pastatyti namą, pasodinti medį? Namas jau yra, medžių irgi prisodinau.

Sūnaus dar neturiu, bet manau, kad dar turiu tam laiko. Juk yra geras pavyzdys – Marijus Mikutavičius irgi niekur neskubėjo.

Ne, aš nesu vienišas. Bet jokių konkrečių planų dėl vaikų dar tikrai nėra“, – šypsojosi Jeronimas.

„Soul Stealer“ vaizdo klipas „Won't You Stay":

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.