TV šou laimėtojas Marius Petrauskas atvėrė širdį: „Ekrane vyksta pasityčiojimas"

Prieš šešerius metus į Marių Petrauską (32 m.) buvo nukrypę šimtai tūkstančių akių. Dabar dainininkas ramiai gyvena nedideliame mieste, vadovauja muzikos būreliui, dainuoja vestuvėse, bet nepamiršta svajonių apie didžiąją sceną.

 M.Petrauskas populiariame šou triumfavo 2012-aisiais.<br> Nuotr. iš lrytas.lt archyvo.
 M.Petrauskas populiariame šou triumfavo 2012-aisiais.<br> Nuotr. iš lrytas.lt archyvo.
„Lietuvos talentuose“ laimėti 10 000 eurų Mariaus kišenėje neužsibuvo.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Lietuvos talentuose“ laimėti 10 000 eurų Mariaus kišenėje neužsibuvo.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Petrauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 21, 2017, 4:51 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 11:22 AM

Kai 2012-ųjų sausio viduryje buvo surengtas „Lietuvos talentų“ finalas, jo laimėtoju tapo kuklus vaikinas, į sostinę parodyti savo gabumų atvykęs iš Degaičių kaimo (Telšių r.).

Populiaraus TV3 šou laimėtoją užgriuvo dėmesys, tačiau pastaruosius kelerius metus galėjo atrodyti, kad jis visiškai dingo iš akiračio.

Prieš porą savaičių M.Petrauskas po ilgos pertraukos išleido naują popdainą, kurios pavadinimas ją apibūdina taikliausiai, – „Nepasiduok“.

„Net kai viskas atrodo blogai, nereikia nukabinti nosies. Mano noras dainuoti žmonėms ir nešti džiaugsmą niekur nedingo“, – šyptelėjo su žemaitišku akcentu kalbantis dainininkas, visus prabėgusius metus neapleidęs muzikos.

Laimėjęs „Lietuvos talentus“ jis persikraustė į Vilnių, tačiau šiuo metu gyvena Mažeikiuose.

Kraustytis į Vilnių dainininkui atrodė logiškas žingsnis – juk tai Lietuvos pramogų pasaulio sostinė, kurioje galima sulaukti daugiau pasiūlymų. Tačiau netrukus šį miestą jis pamatė kitomis akimis.

„Nieko tame Vilniuje blatno, labai didelė konkurencija. Pradėjo nesisekti, atrodė, kad žemė slysta iš po kojų, pasijutau nereikalingas.

Prisiminiau gero bičiulio patarimą – jis man iškart sakė, kad keliaučiau į Mažeikius, ten ką nors su muzika galėsime veikti“, – pasakojo Marius.

Prieš dvejus metus jis taip ir padarė. Dabar vyras šio miesto politechnikos mokykloje dirba muzikos būrelio vadovu, po pamokų privačiai moko vaikus dainuoti.

„Savaitgaliais dainuoju vestuvėse, baliukuose, rengiu savo pasirodymus. Dainuoju popklasiką – kūrinius iš Andrea Bocelli, Josho Grobano repertuaro.

Daug kas manęs klausia, kodėl pasirinkau Mažeikius, ar ten nenuobodu. Atsakau, kad man jokio skirtumo, kur gyventi – Skuode, Klaipėdoje ar dar kur. Vis tiek tokį patį darbą dirbčiau – mokykla, muzika, koncertai“, – numojo ranka Marius.

Likimas jam negailėjo išbandymų: dar prieš pergalę „Lietuvos talentuose“ persileidimą patyrė jo tuometė draugė, mirė jaunesnė sesuo.

Televizijos šou laimėti dešimt tūkstančių eurų irgi kišenėje neužsibuvo. „Nesiskundžiu – metus iš tų pinigų susimokėjau už butą. Nemažai ir paskolinau draugams. Žinote, kaip sako: „Gera širdelė, plika subinėlė.“

Dalies tų pinigų neatgavau, bet neinu ir neieškau. Lazda turi du galus, o tikrus draugus nelaimėje pažinsi.

Man atrodo, jų turiu tik keletą. Dabar, kai išleidau dainą, Jėzau Marija, kiek daug jų atsirado, bet tokių, kurie per metus nerado laiko paskambinti“, – juokėsi Marius.

Jis išlieka optimistu ir sako, kad šiuo metu tikrai turi kuo džiaugtis. Su mylimąja Dovile Šiaulyte dainininkas augina prieš metus gimusią dukterį Beatričę, kurią vadina didžiausiu gyvenimo džiaugsmu.

Vestuvės? „Aš tiek jų esu aplankęs, kad net nežinau, ar baliaus norėčiau. Vestuvės bus – pernai per Kūčias susižadėjome. Gal jos bus tada, kai bus ne tik dukra, bet ir sūnus. Mergytė yra, norėčiau ir berniuko“, – linksmai kalbėjo dainininkas.

Jo širdies draugė irgi artima muzikai – pora yra surepetavusi dainą, kurią galbūt ateityje ir įrašys.

Kol kas didžiausias Mariaus noras – sukaupti originalių dainų repertuarą ir išleisti albumą. Daina „Nepasiduok“, parašyta kompozitoriaus Pauliaus Jasiūno ir tekstų autoriaus Povilo Ščerbavičiaus, – pirmoji kregždė.

„Iš tiesų už ją esu dėkingas Povilui, kuris spyrė į užpakalį ir paragino įrašyti ką nors savo. Gal nuo tų chaltūrų ir svetimų kūrinių jau esu pavargęs. Norisi savo dainas dainuoti, o ne kitų tralialiūškas perdainuoti.

Vasarą jaučiausi perdegęs, bet dabar vėl apėmė įkvėpimas. Tik man kuklu apie tai kalbėti – net straipsniais apie save feisbuke dalytis nejauku. Ne dėl to, kad bijočiau komentarų, – mano oda stora.

Kai nuvažiuoju koncertuoti į senelių ar vaikų namus, žiūrovai kartais ir ašarą nubraukia. Tai malonu, bet norisi atskleisti ir kitą savo pusę – parodyti, kad moku ir linksmintis“, – juokėsi Marius.

Pasirodymai televizijoje jam jau seniai nėra naujiena. Dar prieš saldų triumfą „Lietuvos talentuose“ dainininkas 2007-aisiais dalyvavo muzikiniame realybės šou „Dangus II“.

Be to, šiais metais išbandė jėgas „Eurovizijos“ atrankoje – ten atliko užsienio kompozitorių dainą, tačiau tarp lyderių nepateko.

„Buvo daug niuansų, aš ten nepadainavau taip, kaip norėjau, buvau savimi nusivylęs. Ar dar galvoju apie „Euroviziją“? Nesakau nei „taip“, nei „ne“. Jei atsiras gera daina – kodėl nepabandyti?“ – svarstė M.Petrauskas.

Dalyvauti muzikiniuose talentų šou jis jau nenorėtų. „Prisipažinsiu, esu nusivylęs – kuo toliau, tuo labiau. Nesakau, kad man pačiam tai nieko nedavė, tai būtų netiesa.

Vis dėlto pastebėjau, kad komisijos vis žiauriau komentuoja atlikėjus, vyksta pasityčiojimas iš žmonių.

Štai, vieną savo mokinę šįmet išlydėjau į „X Faktorių“. Bandžiau atkalbėti, sakiau: tau tik šešiolika, kam tau ten eiti, tik gyvenimą susigadinsi.

Ji, žinoma, vis tiek nuėjo, pateko į kitą etapą, bet šią savaitę paskambino, kad jau iškrito.

Jokios paslapties, kad TV projektuose dalyvaujantys dainininkai yra suvaržomi sutartimis, paskui negali daryti to ar ano.

Man atrodo, geriau gyventi laisvai – bus truputį sunkiau, bet niekas nenurodinės, būsi labiau užtikrintas tuo, ką darai“, – pokalbį baigė Marius.

M.Petrausko naujoji daina „Nepasiduok":

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.