Rositos Čivilytės eksperimentas: „Tai netikėtas sprendimas man pačiai"

Kiekvienais metais vokalo profesionalė Rosita Čivilytė lapkričio pradžioje gimtadienio proga pati skiria dovaną savo klausytojams ir surengia išskirtinį koncertą.

 Rosita Čivilytė nebijo naujų muzikos vėjų.<br> O.Točickajos nuotr.
 Rosita Čivilytė nebijo naujų muzikos vėjų.<br> O.Točickajos nuotr.
 Omerta.<br> „Ponulis Production" nuotr.
 Omerta.<br> „Ponulis Production" nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2017, 2:39 PM, atnaujinta Nov 9, 2017, 2:46 PM

Atlikėja tradicijų nelaužo ir šiais metais – jau lapkričio 23 dieną Vilniaus „Vaidilos“ teatre Rosita nustebins koncertu „Neparduodu laisvės“.

Šis koncertas bus kitoks nei visi – Rosita pasirodys kartu su Vilniaus bigbendu, o visiems gerai žinomos atlikėjos dainos nuskambės fanko ritmu. Tačiau tai - ne vienintelė staigmena, kuria atlikėja nustebins savo klausytojus.

Kaip ir kiekviename Rositos koncerte, gražiausios atlikėjos dainos skambės ir duetuose su išskirtiniais svečias.

Jau paskelbta žinia, kad koncerte kartu su Rosita pasirodys ir buvęs atlikėjos vyras ir scenos partneris Česlovas Gabalis, o šiandien Rosita nustebina ir dar viena naujiena – jos koncerte, pirmą kartą nuskambės duetas su reperiu Omerta

„Visada įdomu jungti skirtingus stilius, skirtingas dainavimo manieras, balso tembrus. Nepasakyčiau, kad repas artimas man, bet tai tikrai įdomu. Parinkdama repertuarą koncertui, susiduriu su dažnai atliekamomis dainomis, kuriose tas pats skambėjimas tampa nebeįdomus. Norisi keisti aranžuotes, kviesti dar niekada nekviestus svečius.

Omerta - naujas ir netikėtas sprendimas man pačiai. Po pirmo susitikimo sutarėm derybas - fankas ir repas viename. Nekantrauju pristatyti žiūrovui naujas dainas jungiant repo elementus, o gal ir repuoti pati“,- intriguoja Rosita Čivilytė.

„Iki šio projekto mes nebuvom pažįstami, todėl skambutis su pasiūlymu atlikti dainas kartu maloniai nustebino. Aš labai gerbiu Rositą, ji nuostabi vokalistė ir groti su ja ant vienos scenos man didelė garbė ir vidinis iššūkis“, - apie netikėtą pasiūlymą sako Omerta.

Dar niekur negirdėtas duetas koncerte kartu atliks dvi R.Čivilytės dainas – „Atėjo laikas“ ir „Graži žmona“. „ Aš dievinu fanką ir būtent šiame kūrinyje jis yra pagrindas. Tai labai gyva daina ir ją atlikti bus vienas malonumas“, - apie kūrinį „Graži žmona“ sako Omerta.

Paklaustas, ar bet kokią dainą atlikėjas gali priversti nuskambėti ir repo muzikos stiliumi, Omerta patikina: „Repas gali skambėti absoliučiai visur, bet ne visur jo reikia. Tai- rimta muzika, su milžinišku kultūriniu paveldu, todėl aš labai atsargiai ir atsakingai žiuriu į visus siūlomus projektus. Dažniausiai tenka pasakyti – ne“.

Kaip repo stiliumi nuskambės Rositos Čivilytės ir Omertos atliekma daina ir kokiais kūriniais nustebins daug metų negirdėtas Rositos ir Česlovo Gabalio duetas, išgirsti ir pamatyti bus galima jau lapkričio 23 d. koncerte “Neparduodu laisvės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.