Atlikėja K. Juodzevičiūtė sukritikavo nuogybių madą: „Kodėl žmonėms gražu subinė, o ne talentas?"

Siekti pripažinimo reikia savo darbais, o ne skandalais ar demonstruojamu nuogu kūnu. Tuo įsitikinusi „Eurovizijos“ atrankoje šįmet žibėjusi Kotryna Juodzevičiūtė.

K.Juodzevičiūtė dar nenutarė, ar dalyvaus 2018-ųjų „Eurovizijos“ atrankoje.<br>M.Bučnio nuotr.
K.Juodzevičiūtė dar nenutarė, ar dalyvaus 2018-ųjų „Eurovizijos“ atrankoje.<br>M.Bučnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 8:22 AM

Aštuoniolikmetė atlikėja, populiaraus muzikinio šou „Lietuvos balsas“ laimėtoja, šių metų pavasarį pateko į „Eurovizijos“ atrankos finalą.

Ar atrankoje išbandys jėgas ir 2018-aisiais, ji dar nežino. Tačiau ir be to turi pakankamai reikalų – mokosi dvyliktoje klasėje, dalyvauja populiariame TV šou, kuria naują džiazo grupę.

Be to, randa laiko ir pasižvalgyti socialiniuose tinkluose. Juose jai patinka toli gražu ne viskas.

Įgriso užpakaliai internete

Šią savaitę internete K.Juodzevičiūtė įžiebė diskusiją pasipiktinusi vis dažnėjančiu nuogybių rodymu.

„Kas antros lietuvės „Instagram“ arba feisbuko profilis užkištas nuotraukomis, kuriose šios gražuolės visam pasauliui rodo savo grožybes.

Negi moterys tikrai nebeturi kuo pasididžiuoti? Bet dar labiau man nesuprantama, kad, pateikdamos save kaip sekso prekę, jos gauna pritarimą.

Tėvai, mokytojai mane visada mokė kitus gerbti už jų darbus, gerą širdį, tad niekaip nesuprantu, kodėl šiuolaikinei visuomenei atrodo normalu gerbti moteris už jų nuogumą, skatinti jas ir toliau tokius dalykus viešinti?“ – socialiniame tinkle tokia žinute pasidalijusi mergina sulaukė daug komentarų.

Vieni jai pritarė, kiti ginčijosi ir vadino šventuole. „Lietuvos rytui“ K.Juodzevičiūtė sakė, kad jai tiesiog trūko kantrybė.

„Internete – nuogi papai ir užpakaliai. Vieni žmonės – aktoriai, dainininkai – įdeda daug darbo, kad būtų pastebėti, kad kas nors sureaguotų ir susidomėtų.

O kiti tiesiog deda užpakalių nuotraukas ir sulaukia daug dėmesio. Kalbėjausi su daug vaikinų ir merginų – keisčiausia, jog jie sako, kad jiems gražu.

Kodėl žmonėms gražu nuoga subinė, o ne talentas? Aš to nesuprantu“, – svarstė K.Juodzevičiūtė.

Eurovizija“ – per egzaminus

Per „Eurovizijos“ atranką trečioje vietoje likusi dainininkė įsiminė daug kam. Pretendentų kitiems metams paraiškos priimamos iki gruodžio 1-osios, tačiau atlikėja kol kas neapsisprendė, ar dalyvaus.

„Dainų yra, bet būtent tokios, kuria tvirtai tikėčiau, – ne. Be to, yra ir kitų problemų.

Mokausi dvyliktoje klasėje, kitais metais laukia egzaminai.

Lyg tyčia tada, kai vyks „Eurovizija“, – svarstė Kotryna.

Pavasarį po įvykusio atrankos finalo ji sakė, kad tikriausiai nebedalyvaus šiame konkurse, tačiau tai tebuvo emocijos.

„Žinoma, buvau susinervinusi ir labai nusivylusi. Bet paskui supratau – nieko tokio, kad pralaimėjau. Dėl to, ką patyriau per atranką, verta dar eiti, ir ne kartą“, – sakė K.Juodzevičiūtė.

Šiuo metu dainininkė sako nedirbanti su jokiais prodiuseriais, bet ieškanti naujų kelių ir ryšių.

„Po „Eurovizijos“ atrankos pasirodė mano klipas, bet nei jis, nei daina neatitiko to, kaip aš suprantu savo muziką ir įvaizdį“, – užsiminė Kotryna.

Dar neseniai ji ne tiktai dainavo popdainas, bet ir buvo džiazo grupės „Silent Blast“ vokalistė.

Tačiau šįmet Kotryna su būgnininku grupę paliko – kaip pati sako, dėl nesutapusių požiūrių į muziką. Šiuo metu dainininkė kuria naują džiazo grupę – tikisi, kad ji debiutuos per artimiausią pusmetį.

Šį sezoną ji dalyvauja ir BTV šou „Muzikinė kaukė“ – jame įkūnija įvairius žinomus atlikėjus nuo Lino Adomaičio iki Mios.

„Visiems siūlyčiau tai pamėginti. Labai įdomus projektas – lavina ir aktorinius, ir šokio gebėjimus, padeda įveikti save.

Sunkiausia buvo pamėgdžioti Mią. Ji dainuoja kur kas siauresniu diapazonu. Regis, paprasta, bet išties labai sudėtinga taip pakeisti savo dainavimo manierą“, – sakė „Eurovizijos“ atrankos finalininkė.

Muzika pakeitė pažymius

Baigusi mokyklą ji tikisi studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, nors neslepia – padaryti tai gali būti sudėtinga.

Anksčiau K.Juodzevičiūtė buvo pirmūnė, bet įsisukus į televizijos projektus daug kas pasikeitė.

„Natūralu – šįmet dėl „Eurovizijos“, o anksčiau – dėl „Lietuvos balso“. Praleidi pamokų, atsilieki.

Bet aš nebijau neišlaikyti egzaminų ar neįstoti. Jei taip nutiktų, aš turėsiu ką veikti ir žinosiu, kaip man reikia suktis.

Kaip? Dainuosiu ir bandysiu taip pragyventi. Muzika man – svarbiau už viską, tai jau esu supratusi“, – sakė K.Juodzevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.