Leono Somovo ir Jazzu duetas skiriasi: „Žaidimas baigtas“

Žinia, kurios Lietuvos muzikos pasaulyje tikriausiai nesitikėjo niekas, – Leonas Somovas ir Jazzu suka savais keliais. Viena populiariausių šalies grupių atsisveikina, bet daro tai su šypsena veide.

 Daugiau nei dešimtmetį kartu savo muzikinę istoriją rašę Leonas ir Justė suka savais keliais.<br> L.Masioko nuotr.
 Daugiau nei dešimtmetį kartu savo muzikinę istoriją rašę Leonas ir Justė suka savais keliais.<br> L.Masioko nuotr.
Jazzu jau ne vienus metus brandina solinio albumo planus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jazzu jau ne vienus metus brandina solinio albumo planus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Somovas dideles viltis sieja su grupe „Highly Sedated“, kurią įkūrė  su švedų atlikėjais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Somovas dideles viltis sieja su grupe „Highly Sedated“, kurią įkūrė su švedų atlikėjais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Daugiau nei dešimtmetį kartu savo muzikinę istoriją rašę Leonas ir Justė suka savais keliais.<br> L.Masioko nuotr.
 Daugiau nei dešimtmetį kartu savo muzikinę istoriją rašę Leonas ir Justė suka savais keliais.<br> L.Masioko nuotr.
 Jazzu įsitikinusi - naujos jos dainos turėtų sulaukti dėmesio ir už Lietuvos ribų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Jazzu įsitikinusi - naujos jos dainos turėtų sulaukti dėmesio ir už Lietuvos ribų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 L.Somovas ir Jazzu tapo viena populiariausių Lietuvos grupių.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 L.Somovas ir Jazzu tapo viena populiariausių Lietuvos grupių.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 7:57 AM, atnaujinta Dec 2, 2017, 3:02 PM

Kitų metų pradžioje prodiuseris Leonas Somovas ir dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu paskutinį sykį kartu žengs į sceną – kad padėkotų vienas kitam ir gerbėjams už 12 kartu praleistų metų.

L.Somovas iki šiol prisimena pirmą grupės koncertą.

„Jis buvo Londone, kuriame tuo metu gyvenome. Bare susirinko gal trisdešimt mūsų draugų“, – pasakojo Leonas.

Kitą sykį dueto koncerto festivalyje nesiklausė nė vienas žiūrovas.

„Už kelių šimtų metrų žolę rupšnojo karvė. Ji buvo vienintelė klausytoja“, – juokdamasis prisiminė L.Somovas.

Tie laikai – jau seniai praeitis. Pastaruosius kelerius metus L.Somovas ir Jazzu yra viena ryškiausių Lietuvos grupių.

Dvejus metus iš eilės rengtos gastrolės didžiausiose šalies arenose, kurias pamatė dešimtys tūkstančių gerbėjų, šeši sėkmingi albumai, daugybė pelnytų M.A.M.A. apdovanojimų, mažiausiai keliolika dainų, kurias publika moka atmintinai. Tokių populiarumo ženklų nesuvaidinsi.

Tačiau viskas turi pabaigą. Kitų metų vasarį duetas surengs paskutinius koncertus – per dvi savaites koncertuos visose penkiose didžiausiose Lietuvos arenose.

Vasario 14-ąją grupė koncertuos Klaipėdos „Švyturio“, vasario 18-ąją – Panevėžio „Cido“, vasario 23-iąją – Šiaulių, vasario 24-ąją – Vilniaus „Siemens“, o vasario 27-ąją paskutinį sykį nusilenks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietus į šiuos koncertus bus galima įsigyti jau šiandien.

„Nebijau ištarti šio žodžio – mes atsisveikiname, nes jaučiu, kad kartu dirbdami toliau galėjome išsisemti.

Neabejoju, kad vasarį bus ašarų. Manau, šie koncertai bus ilgi – norisi tokia proga pagroti geriausia, ką esame sukūrę. O paskui bus metas eiti tolyn ir visą energiją skirti kitiems darbams“, – sakė Jazzu.

„Tai apgalvotas sprendimas, apie kurį pradėjome kalbėtis šįmet.

Mes tikrai nesusipykome. Linkiu Justei sėkmės, esu tikras, kad jai puikiai seksis. Džiaugiuosi, kad mūsų nuomonės sutapo, – metas grupės istoriją baigti aukštumoje, kol netapome įkyriai nuobodūs“, – šyptelėjo L.Somovas.

Atsisveikindama grupė ketina išleisti geriausių dainų albumą, į kurį galbūt pateks ir keli nauji kūriniai.

Paskutinį savo koncertų turą Leonas ir Justė tikriausiai pavadins „Game Over“ – „Žaidimas baigtas“.

„Man atrodo, tai taikliai apibūdins šiuos koncertus“, – nusijuokė Leonas.

„O man iš pradžių nepatiko. Skamba taip, lyg kalbėtume apie laidotuves. Juk mes niekur nedingsime, tik toliau kursime atskirai. Tada Leonas paaiškino, kad šie žodžiai gali turėti daug prasmių“, – kalbėjo Justė.

Klausimas „kodėl?“ neduos ramybės daug kam, tačiau dueto nariams sprendimas skirtis atrodo visiškai logiškas. Mat pradėjo skirtis ir jų požiūris į muziką.

„Leonas atėjo iš elektroninės, šokių muzikos scenos, aš – iš klasikos, džiazo.

Jam įdomiau kurti technomuziką, man – popmuzikos kūrinius. Tikiu, kad santykiuose žmonėms duotas tam tikras laikotarpis būti kartu. Kūryboje – taip pat“, – susimąstė Jazzu.

Dar viena priežastis – Lietuvoje grupė jaučiasi padariusi beveik viską, ką galėjo.

„Turime daugybę apdovanojimų, grojome didžiausiose arenose. Tam tikra prasme pasiekėme lubas. Nesakau, kad tai nedžiugina.

Džiugina, bet norisi pabandyti siekti dar daugiau. Ir man, ir Leonui“, – svarstė dainininkė.

Abu jie nori skirti visą dėmesį ir laiką kitiems savo projektams.

Jazzu jau ne vienus metus brandina solinio albumo planus. Anksčiau ji bendradarbiavo su švedų vadybos kompanija, tačiau šiuos ryšius jau nutraukė.

„Šešerius metus sugaišau su jais, prisirašiau daug kvailų sutarčių, tačiau tas etapas jau baigtas“, – džiaugėsi dainininkė.

Šiuo metu ji naujas dainas įrašinėja Londone – kartu su žinomu prodiuseriu Anthony Marshallu, dirbusiu su Craigu Davidu, China Moses ir kitomis muzikos pasaulio žvaigždėmis.

„Esu parašiusi dainų savo soliniam albumui. Tikiu, kad jos gali tapti pasauliniais hitais, kad įvyks mano proveržis į platesnius vandenis.

Įrašai gimsta studijoje, pro kurią kadaise Londone eidavau tik pasvajodama, kad kada nors galėsiu ten dirbti“, – pasakojo J.Arlauskaitė-Jazzu.

Daug dėmesio sulaukia ir jos asmeninis gyvenimas – dainininkė su širdies draugu Donatu Ivanausku neslepia šiltų jausmų. Gal grupės atsisveikinimas – proga pagalvoti apie vestuves ir šeimą?

„Šeimą ir vaikų būtinai turėsiu, bet nesakau, kad tai nutiks kitais metais. Šiuo metu esu užsidegusi noru įrašyti solinę muziką ir ją parodyti pasauliui. Muzika – mano kryžius, inkaras, džiaugsmas, skausmas, euforija ir pragaras“, – atviravo Justė.

L.Somovas irgi turi begalę darbų. Šį sezoną jis tapo „Lietuvos balso“ (LNK) mokytoju ir tuoj pat sulaukė daugybės ten dalyvaujančių dainininkų prašymų dirbti kartu.

Su ne viena Lietuvos žvaigžde dirbęs prodiuseris yra ir grupės „Highly Sedated“, kurią įkūrė su švedų atlikėjais, lyderis.

Į šio kolektyvo veiklą jis deda daug vilčių ir pastangų – ir rezultatai jau matyti.

Elektroninę muziką kurianti grupė šią vasarą išleido pirmą albumą, jau kuria dainas antrajam.

Grupės įrašus savo leidykloje leidžia didelis šokių muzikos autoritetas – švedų prodiuseris ir didžėjus Steve’as Angello.

„Kai pagalvoju, per dvejus šios grupės metus daug visko įvyko: jau turime savo įrašų studiją Stokholme, išleidome albumą, grojome BBC radijo eteryje, surengėme koncertą su orkestru.

Neseniai savaitę sėdėjome išsinuomotame name miške, tarp Stokholmo ir Oslo. Tai buvo lyg kūrybinė stovykla – rašėme dainas naujam albumui. Šiuo metu deriname bendradarbiavimo detales su vadybininku ir agentu, kurie dirbo su didelėmis pasaulio žvaigždėmis. Aš tikiu šios grupės galimybėmis“, – sakė Leonas.

Prisiminimai? Jų ši grupė turi daug. Kadaise Leonas ir Jazzu dueto istoriją pradėjo rašyti kaip įsimylėjėlių pora, paskui romantiški jausmai išblėso, tačiau muzikinė draugystė nenutrūko iki šiol.

„Mes nuveikėme daug gražių dalykų. Daug kuo galime didžiuotis. Aš nesureikšminu pelnytų apdovanojimų – net nežinau, kur kai kurie iš jų yra. Vieni – pas mane namie, kiti – studijoje, treti – pas Justę.

Neseniai radau MTV Europos apdovanojimą, kurį kaip geriausia Baltijos šalių grupė gavome 2009-aisiais. Pamaniau, kad tikrai yra ką prisiminti“, – šypsojosi L.Somovas.

„Džiaugiuosi, kad atsisveikiname draugiškai. Nesakau, kad niekada neprisėsime ir kartu neparašysime dainos kokiam kitam atlikėjui.

Vis dėlto kaip duetas mes atsisveikiname – ir tai tikrai nėra reklamos triukas. Nebus taip, kaip Lietuvoje pasitaiko, – „iširom, po metų atsikūrėm“. Mes tikrai dedame tašką“, – tvirtino Justė.

„Kai apsisprendi, nereikia dairytis atgal. Pasimatysime paskutiniuose koncertuose. Jie bus tikrai geri“, – pridūrė Leonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.