Albumo apžvalga. „Highly Sedated“ „All We Have Is Now“

Muzikos kūrėjas, prodiuseris Leonas Somovas dar neseniai atrodė atsidūręs savo scenos partnerės, dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu, šešėlyje.

Leonas Somovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Leonas Somovas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2017, 9:00 PM, atnaujinta Dec 6, 2017, 9:09 PM

Dabar viskas keičiasi - Leonas dirba populiaraus TV šou „Lietuvos balsas“ mokytoju, per pastaruosius kelerius metus prodiusavo ne vieno žinomo atlikėjo („Freaks On Floor“, Alice Way, Jurgos, Justinos Budaitės) įrašus. Tačiau grupė „Highly Sedated“ - bene ambicingiausias jo darbas už dueto su Jazzu (kuris vasarį išsiskirs, surengęs atsisveikinimo koncertus) ribų.

Tai grupė, kurią L.Somovas prieš porą metų subūrė su keliais linksmais švedais - tačiau yra pagrindinis jos muzikinių idėjų variklis.

Sekasi gerai - grupė jau prasimušė į britų raidjo BBC eterį, o po savo leidyklos „Size“ sparnu ją priglaudė visame pasaulyje garsus švedų didžėjus ir prodiuseris Steve'as Angello.

„All We Have Is Now“ - 12 grupės kūrinių, kuriuos vienija ryškūs bendri bruožai. Sodrus vyriškas vokalas, melancholija, bumbsintys žemi tembrai, ryški „deep house“ ir techno muzikos įtaka - tai stilingas elektroninės šokių muzikos albumas, skirtas vėlyvai nakčiai.

Šią vasarą grupė jo dainas atliko kartu su Modesto Pitrėno diriguojamu orkestru - įdomus eksperimentas, tačiau geriausiai ši muzika skamba taip, kaip įrašyta čia.

Beveik visos dainos turi svajingus priedainius, o melodijos atrodo įkvėptos 80-ųjų elektroninės popmuzikos. Pabandykite nešokti pagal dainą „Slip Away“ - tai beveik neįmanoma, nebent būtumėte nemiegojęs 72 valandas. 

Tiesa, kartais kiek naiviai skamba pompastiškai deklamuojami filosofiniai šūkiai - tokių elementų yra ne vienoje albumo dainoje. Tačiau į tai galima užsimerkti - „Got Some Water“, „Make Love“ ir „Last Call“ yra tikras melodingos šokių muzikos auksas, tokios prabos, kokios ne taip dažnai surasite Lietuvoje.

Puikus albumas, kuris sukels nemažą galvos skausmą muzikos apdovanojimų M.A.M.A. rengėjams - pretenduoti gal net ne į vieną statulėlę vertas darbas, tik kils klaustukų, kas tai yra - Švedijos ar Lietuvos grupė. 

Įvertinimas - 9 iš 10.

Daina „Make Love“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.