Erica Jennings traukiasi iš „Eurovizijos“ atrankos: „Nenoriu stovėti prieš komisiją“

Dainininkė Erica Jennings pirmadienio rytą pranešė liūdną žinią „Eurovizijos“ gerbėjams. Anksčiau skelbusi apie savo planus šįmet dalyvauti atrankoje į konkursą, atlikėja persigalvojo.

Erica Jennings nesirungs šių metų atrankoje į „Euroviziją“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Erica Jennings nesirungs šių metų atrankoje į „Euroviziją“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2018, 10:55 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:48 PM

Dar praėjusių metų pabaigoje dainininkė užsiminė, kad atrankai pateikė net du kūrinius. Vėliau atranką rengianti LRT televizija pranešė, kad Lietuvoje gyvenanti airių atlikėja pasirinko vieną iš jų - „The Truth“.

Tačiau kartu su grupe „Skamp“ „Eurovizijoje“ jau dalyvavusi, o užpernai per plauką nuo kelialapio į konkursą likusi dainininkė galiausiai nusprendė šįmet atrankoje nedalyvauti.

Anot jos, šis sprendimas brendo keletą savaičių – praėjusį savaitgalį prasidėjus atrankos transliacijoms, ji suprato, kad nenori dalyvauti.

Priežastis – atrankos sistema, kurioje visiems pasirodžiusiems atlikėjams tenka išklausyti komisijos komentarus.

„Jei atvirai – nebegaliu per tai vėl eiti. Esu įsitvirtinusi atlikėja, kuri jau buvo „Eurovizijoje“. Turiu savo dainą – nematau, kodėl iš visos širdies padainavusi, turiu stovėti prieš komisiją, kurios narių didžioji dalis – mažiau patyrę nei aš. Ir klausytis jos komentarų.

Aš nieko prieš, kad būtų komisija – bet tiesiog negaliu prieš ją stovėti. Suprantu – televizija, reitingai. Bet man tai – praeitas etapas.

Jei kas kitas norės atrankoje atlikti mano dainą – tikrai leisiu. Jei sistema būtų pakeista, turbūt dalyvaučiau. Bet taip, kaip dabar, tikrai ne“, - lrytas.lt sakė atlikėja.

„Aš neprieštarauju komisijai iš esmės, pati esu buvusi jos nare. Tačiau nuoširdžiai manau, kad tas formatas turi gerbti kiekvieną jame dalyvaujantį.

Po šou naršiau feisbuke, mačiau visų tų „ekspertų” komplimentus patiems sau už tai, kad atsikratė šiukšlių, atvirai sakė, ką galvojo, plekšnojo vienas kitam per nugarą ir glostė savo ego. Kai dauguma jų niekada: a) nėra parašę dainos b) nėra parašę hito c) nėra net arti buvę pasirodymo „Eurovizijoje“. Negaliu atsistebėti jų tulžimi.

Kai aš vykau į „Euroviziją“, komisija irgi dalyvavo, tačiau verdiktas buvo priimtas be kamerų. Tu pristatei savo dainą ir viskas. 

Tačiau šis konkretus formatas nėra man. Siūlyčiau pagalvoti apie tai, kaip jį galima pagerinti.

Tikiuosi, kad komisijos nariai įvertins savo poziciją ir elgsis, kaip priklauso. Parodys konstruktyvią kritiką, empatiją ir supratingumą. Svarbu ne tik ką tu sakai, bet kaip tu tai sakai“, - feisbuke savo sprendimą pakomentavo Erica.

„Eurovizijos“ atrankai šįmet pateikta apie 50 kūrinių. E.Jennings – viena žymiausių šių metų atrankos dalyvių.

Savaitgalį buvo parodyta pirmoji atrankos laida. Joje lydere tapo dainininkė Ieva Zasimauskaitė.

Daina, kuri gegužę atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, bus išrinkta atrankos finale, kuris įvyks kovo 11-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.