Albumo apžvalga. Sealas „Standards“

 

 Sealas.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Sealas.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 7:03 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:11 PM

Lietuvoje ne sykį koncertavęs britų dainininkas Sealas taip pagarsėjo skandalingomis skyrybomis su modeliu Heidi Klum, kad kartais net lengva pamiršti, jog jis yra išleidęs dešimt albumų ir pelnęs keturis „Grammy“ apdovanojimus.

Išgarsėjęs kaip popatlikėjas, vėliau jis išbandė daug ką - nuo elektroninės šokių muzikos iki soulo (įdainavo net du senų šio žanro dainų albumus).

Naujasis jo įrašas savaip tęsia tą pačią „atsigręžkime į praeitį“ temą. Mat jame Sealas dainuoja prieš 80, 70, 60 metų populiarius džiazo kūrinius - iš miuziklų ir šiaip populiarių tų laikų vokalistų repertuaro.

Nemažai šių dainų kadaise traukė legendinis Frankas Sinatra. Negana to, su Sealu ir orkestru šiame albume groja kai kurie solidaus amžiaus muzikantai, kadaisę scenoje pasirodę su pačiu F.Sinatra. Kitaip tariant, 54-erių Sealui tai - galimybė prisiliesti prie savo dievinamo artisto altoriaus.

Dainų parinkimui nieko neprikiši. Nuo „Love For Sale“ iki „Autumn Leaves“, nuo „My Funny Valentine“ iki „I've Got You Under My Skin“, čia skamba dainos, jau įaugusios į populiariosios muzikos enciklopedijas taip, kad niekas nebeištrins.

Čia ir slypi problema - kiekviena jų labiau ar mažiau žinomų dainininkų įrašyta šimtus kartų, kone kiekvieną vakarą skamba kas antrame planetos džiazo bare. Todėl nelabai aišku, ar pasauliui reikia dar vienos versijos.

Sealo balsas - švelnus kaip aksomas, glostantis ausį, muzikantų grojimas - nepriekaištingas, visa tai išties kvepia muzikine prabanga.

Tačiau reikia pripažinti, kad britas šioms dainoms nesuteikia jokių naujų spalvų, o kai bando dainuoti džiazo vokalo maniera ir improvizuoti, tai skamba liūdnai ir nelabai įdomiai.

Tai, kad moki dainuoti, nebūtinai reiškia, jog reikia kišti savo balsą į visus įmanomus žanrus. Sealas dar nedainavo sunkiojo metalo, reikia tikėtis, kad to ir nedarys.

Džiazą jis pabandė prisijaukinti - pavyko geriausiu atveju pusėtinai. Skamba kaip pristigusio idėjų dainininko laiko „užmušimas“ ar būdas pasipinigauti iš nostalgijos.

Įvertinimas - 6 iš 10.

Daina iš albumo „Luck Be A Lady“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?