Albumo apžvalga. Gytis Paškevičius „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“

Šis Gyčio Paškevičiaus albumas, kurį jis pristatė koncertais didžiausiose šalies arenose, įrašytas po šešerių metų pertraukos.

Gytis Paškevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gytis Paškevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 5:39 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:46 PM

Pakankamai laiko, kad prisikauptų naujų minčių - tik ar jos tikrai naujos, šioks toks klaustukas.

Gytis - vienas populiariausių dainuojančių vyrų Lietuvoje, šiam albumui nepagailėjęs laiko ir pastangų. Įrašyti albumą padėjo įspūdinga komanda - nuo džiazo meistrų Dainiaus Pulausko ir Arkadijaus Gotesmano iki vieno geriausių roko gitaristų Tomo Varnagirio ir dainininkų iš grupės „Capella'A“.

Iš viso - penkiolika muzikantų, kurių patirtis ir talentas nekelia abejonių. Rezultatas - dešimt dainų, balansuojančių tarp švelnaus poproko („Tai aš - tai tu“) iki užuominų į soulą („Mūsų abiejų daina“) ir net regį („Artimi draugai“).

Prikimusiu balsu dainuojantis, lietuviškuoju Bryanu Adamsu kartais vadinamas G.Paškevičius čia - ir smagiai energingas („Pokalbis“), ir graudžiai liūdnas („Sakuros“). Yra dainų, kurios atrodo gerai apgalvotos - pavyzdžiui, albumą baigianti pakili „Dar“ puikiai tinka koncerto pabaigai, kai visi atsistoja nuo kėdžių ir šaudo konfeti patrankos.

Išryškinti pučiamieji instrumentai dainoms suteikia įdomų prieskonį, tačiau, kita vertus, kai kas atrodo šiek tiek keista.

Ankstesnis Gyčio albumas vadinosi „Laiko traukiniai“. Pirmoji naujo albumo daina - „Prasilenkę traukiniai“. Dauguma dainų - apie tai, ką Gytis jau daug sykių yra apdainavęs. Nostalgiją, draugystę, prabėgusius metus, šypsenas ir nusivylimus.

Taip, galbūt anksčiau jis apie tai yra pasakojęs įtaigiau, vargu ar kuri iš šių dainų prilygs hitų „Draugams“ ar „Mano kraštas“ populiarumui. Ir taip, muzikos skambesys čia - brandus ir gana senamadiškas. Naujų triukų Gytis nesiruošia išradinėti.

Kita vertus, labai tikėtina, kad būtent to nori G.Paškevičiaus klausytojai. Ne eksperimentų, o daugiau to paties, ką žino ir mėgsta daug metų. Gytis jiems tai ir duoda.

Įvertinimas - 7 iš 10.

G.Paškevičiaus daina „Be jūsų“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.