Grupė „el Fuego“ dalyvaus „Eurovizijos“ atrankoje: išgirskite jos siūlomą dainą

Vaikinų grupė „el Fuego“ – analogų Lietuvoje neturintis vaikinų popklasikos projektas.  Visi grupės nariai – Jonas Sakalauskas, Rokas Spalinskas ir Paulius Bagdanavičius – žmonėms žinomi ne tik kaip grupės „el Fuego“ nariai, bet ir iš populiarių operų, operečių ar miuziklų. 

 „el Fuego“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „el Fuego“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-25 11:05, atnaujinta 2018-01-25 11:11

Šie metai grupei yra išties išskirtiniai – ji švenčia 10-ties metų jubiliejų. Ta proga jie ruošiasi išleisti ne tik naują muzikinį albumą, surengti koncertinį turą per Lietuvą, bet ir metė sau dar vieną rimtą iššūkį – dalyvaus „Eurovizijos“ atrankoje. 

Daina „Į pasaulio kraštą“, su kuria grupė žengs į „Eurovizijos“ atrankų sceną, yra Pauliaus Bagdanavičiaus autorinis kūrinys.

„Rašydamas dainas meilės tema niekad nepagalvodavau apie savo gyvenimą ir kokį turiu šalia žmogų, tad nusprendžiau parašyt dainą žmonai. Net pats nepajutau, kaip kurdamas uždainavau „nors į pasaulio kraštą su tavim“.

Nuo to ir prasidėjo dainos atsiradimo istorija. Tiesa, prie dainos teksto rankas pridėjo ir žinomas kompozitorius, dainų autorius Andrius Kairys. Tai nėra vien mano nuopelnas“, – kalbėjo grupės narys Paulius. 

Tiesa, Eurovizijoje daina „Į pasaulio kraštą“ skambės kiek kitaip. 

„Visų pirma, kūrinį atliksime anglų kalba. Labai mylime savo tautą ir kalbą, tačiau konkurse norisi, jog visi suprastų, apie ką dainuojame, todėl nusprendėme dainuoti angliškai“, – sakė Jonas.

„Be to, keisis dainos aranžuotė. Daina bus artimesnė poproko stiliui,  skambės daugiau elektrinių gitarų. "Eurovizijai", manau, reikia ritminės pulsacijos, todėl šis variantas būtų truputį per ramus“, – tęsė Paulius. 

Grupė „el Fuego“ „Eurovizijos“ atrankų scenoje pasirodo jau nebe pirmą kartą. Tad Paulius Bagdanavičius ir Jonas Sakalauskas „Eurovizijos“ scenoje patirties jau turi. Na, o Rokas Spalinskas prie grupės prisijungė tik prieš dvejus metus. Tad paklausus Roko, kas jį labiausiai gąsdina galvojant apie „Euroviziją“, vaikinas atsakė, kad jaučia tik paprasčiausią žmogišką baimę – susirgti dieną prieš pasirodymą. 

Paklausus vaikinų, kas lemia pergalę „Eurovizijos“ atrankose ir pačiame konkurse, jų nuomonė buvo vieninga: nei nugalėtojo formulės, nei standartų „Eurovizija“ neturi.

Tiesiog reikia atsidurti tinkamoje vietoje, tinkamu metu bei tikėti tuo ką darai. Būtent pasitikėjimas savimi, kolegomis, dainos išjautimas – tai ir yra komponentai, kurie begalo svarbūs siekiant pergalės konkurse.

„Eurovizijos“ atrankoje grupę „el Fuego“ galėsite išvysti vasario 3 d.

Jos daina „Į pasaulio kraštą“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.