Dėl M.A.M.A. į Lietuvą grįžusi Viktorija iš „Mango“: „Beprotiškai to pasiilgau“

„Nemiegojau visą savaitę“, – nusijuokė Viktorija Emanuel. Buvusi grupės „Mango“ dainininkė šiandien po ilgos pertraukos vėl žengs į sceną – ir ji bus didelė, skirta muzikos apdovanojimams M.A.M.A.

Londone gyvenanti V.Emanuel (antra iš kairės) su „Man-go“ šiandien po dešimties metų pertraukos žengs į sceną.<br>L.Kazlauskienės nuotr.
Londone gyvenanti V.Emanuel (antra iš kairės) su „Man-go“ šiandien po dešimties metų pertraukos žengs į sceną.<br>L.Kazlauskienės nuotr.
„Mango“ praėjusiame dešimtmetyje buvo viena populiariausių Lietuvos grupių.<br>Nuotr. iš lrytas.lt archyvo.
„Mango“ praėjusiame dešimtmetyje buvo viena populiariausių Lietuvos grupių.<br>Nuotr. iš lrytas.lt archyvo.
„Mango“ praėjusiame dešimtmetyje buvo viena populiariausių Lietuvos grupių.<br>O.Posaškovos nuotr.
„Mango“ praėjusiame dešimtmetyje buvo viena populiariausių Lietuvos grupių.<br>O.Posaškovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 2:11 PM

Kauno „Žalgirio“ arenoje šiandien rinksis populiariausi Lietuvos dainininkai – juos suburs jau septintą kartą čia vyksianti muzikos apdovanojimų ceremonija M.A.M.A.

Lietuvišku „Grammy“ ceremonijos atitikmeniu vadinamoje šventėje bus išdalyta keliolika statulėlių geriausiems metų atlikėjams, išrinktiems 100 muzikos profesionalų komisijos.

Tarp tų, kurie į sceną žengs dainuoti, bus ir naujokų, ir veteranų. Tie, kurie mėgsta grupės „Mango“ dainas, sulauks išskirtinio pasirodymo.

Kai 2008-aisiais ši populiari grupė išsiskirstė, M.A.M.A. dar nebuvo rengiama. Tuometė merginų grupės narė V.Emanuel niekada nėra buvusi šioje ceremonijoje – jau aštuonerius metus ji gyvena Londone.

Tačiau prieš kelias dienas į Lietuvą grįžusi moteris vėl repetuoja šokio judesius ir pozuoja fotosesijoms – šį vakarą ji žengs į sceną.

Sugrįžimas nenustebino

2014-aisiais į sceną sugrįžo grupė „Man-go“ – atnaujintas „Mango“ variantas kiek pakeistu pavadinimu. Jame dainuoja grupės senbuvė Rima Petrauskytė-Paulauskienė ir dvi jaunesnės bendražygės – Gabija Sruogiūtė ir Justina Dovydėnė.

Sugrįžusi grupė koncertuoja klubuose, perdainuoja senas ir kuria naujas dainas, tačiau šįmet sumanė šį tą išskirtinio.

Spalio 20-ąją Klaipėdos „Švyturio“ arenoje bus surengtas „Mango“ 20-mečio koncertas, kuriame su dabartine grupės sudėtimi pasirodys ir senosios narės – V.Emanuel ir taip pat Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Lina Šerpytė.

Šiandien M.A.M.A. scenoje bus šio sugrįžimo įžanga ir repeticija – su dabartine grupės trijule pasirodys V.Emanuel.

Planuota, kad koncerte dalyvaus ir L.Šerpytė, tačiau ji neatvyko dėl sveikatos problemų.

Išsiskyrimas – su ašaromis

Kai lošimo namuose Londone personalo vadove dirbančią Viktoriją sutinka lietuviai, jie dažnai susimąsto, kur ją yra matę.

Per aštuonerius metus nuo pramogų pasaulio nutolusi moteris neseniai nė nemąstė, kad galėtų bent trumpam grįžti į sceną, nors prieš dešimtmetį ji labiausiai priešinosi grupės išsiskirstymui.

„Tada šį gyvenimo lūžį išgyvenau skaudžiai. Buvo ašarų. Beprotiškai mėgau tai, ką darėme. Grupė buvo mano gyvenimas. Atrodė, kad kažkas išrovė širdį.

Tada pradėjau solinę karjerą, o po kiek laiko išvykau. Dabar esu nutolusi nuo muzikos – Londonas toks miestas, kad visi ten turi nedaug laisvo laiko.

Kai grupės prodiuseriai pasiūlė dalyvauti jubiliejaus koncerte, pasileidau „Mango“ įrašus ir vėl apsiverkiau. Pagalvojau: Dieve, kokios gražios buvo tos dainos, žodžiai. Tada supratau, kad beprotiškai to pasiilgau“, – pasakojo Viktorija.

Kai 2014-aisiais į sceną grįžo „Man-go“, buvusi grupės narė apie tai sužinojo tik iš draugų, pamačiusių pasirodymą populiarioje TV laidoje.

„Priėmiau tai visiškai normaliai. Grupės balsas ir veidas visada buvo Rima. Pagalvojau: smagu, tegul daro. Man visai patinka ir naujos „Man-go“ dainos“, – šyptelėjo V.Emanuel.

Sunerimo dėl figūros

Kai prieš kelias dienas Viktorija sugrįžo į Klaipėdą, „Man-go“ lyderę Rimą pamatė po penkerių metų pertraukos.

Emigrantė neslepia – jos niekada nebuvo ypač artimos draugės, kur kas daugiau ji bendrauja su Vakarų Anglijoje gyvenančia L.Šerpyte. Tačiau susitikimas oro uoste abi sujaudino.

„Rimos dukteriai – šešeri, o pastarąjį kartą ją mačiau dar kūdikio vežimėlyje. Yra daug dalykų, apie kuriuos norisi pasikalbėti. Bet dabar svarbiausia – pasiruošti pasirodymui.

Atėjau į repeticiją ir susikrimtau. Neatrodau tokia liekna, kaip kitos merginos. Gal skamba kvailai, bet man tai svarbu. Lietuvos scenoje merginos dabar atrodo tobulai. O aš grįžtu devynerius metus scenoje nestovėjusi.

Nebesu paauglė, aš jau moteris, manau, kad pagal amžių atrodau normaliai, bet atsistojau šalia kitų ir pagalvojau – o kas, jei pagadinsiu joms įvaizdį?

Nesakau, kad verkiu dėl to ir nieko nevalgau. Jaudinuosi, kad gal negerai. Bet mane visi ramina, man juk ne aštuoniolika, atrodau, kaip turiu atrodyti“, – juokėsi Viktorija.

Užsienio garsenybės – arčiau

Prieš keliolika metų, kai „Mango“ buvo karjeros viršūnėje, grupė turėjo savo gerbėjų klubą, koncertavo prieš dideles minias, merginos kiekviename žingsnyje turėdavo stoti ir pasirašinėti autografus.

Dabar daug kas kitaip. Užaugo ir dainininkės, ir jų gerbėjai. Pasikeitė ir Lietuvos muzikinis gyvenimas. Grįžusi į Lietuvą Viktorija nusipirko kelis žurnalus ir pradėjo vartyti nuotraukas iš vakarėlių.

„Nepažįstu beveik nė vieno žmogaus. Nusprendžiau pasižiūrėti, kas susirinks, kas tie žmonės yra. Net nežinau, kaip dabar scenoje sekasi „Man-go“. Bet grupė nominuota Metų dainos kategorijoje, vadinasi, viskas yra gerai.

Iš dabartinių dainininkų žinau Donatą Montvydą. Labai jį myliu, esu didžiausia gerbėja“, – prisipažino Viktorija.

Užtat užsienio garsenybes ji mato iš labai arti. Lošimo namuose, kuriuose dirba lietuvė, jai šypsojosi ir garsus JAV dainininkas Bruno Marsas, ir vokiečių teniso legenda Borisas Beckeris.

Grįžti į Lietuvą – smagu

Savo gyvenimo meilę Viktorija sutiko išvykusi. Prieš dvejus metus atlikėja ištekėjo už brito – virėjo Paulo Emanuelio. Savo ateitį pora dabar kuria Londone, bet Viktorija pabrėžia – nežino, ar ten liks visam gyvenimui.

„Niekada nesakau „niekada“. Nesijaučiu ten visiškai įleidusi šaknis. Bet man patinka Londonas, to miesto šurmulys, skubėjimas. O mano vyrui labai patinka Lietuva, mūsų šalies maistas, visada čia atostogaujame su malonumu.

Jis – labai komunikabilus žmogus. Ar kada nors persikraustysime į Lietuvą? Kodėl ne, visko gali būti. Paulas čia jau turi darbo pasiūlymą.

Aš neišsižadu šaknų, esu lietuvė, tuo didžiuojuosi, nepraradau Lietuvos pilietybės.

Bet manau, kad namai yra ten, kur gali atsiskleisti. Nesvarbu, Lietuvoje, Ispanijoje ar Tailande“, – svarstė V.Emanuel.

Prieš aštuonerius metus atrodė, kad Lietuvoje jai puikiai sekasi. Net ir sustojus muzikinei karjerai Viktorija vedė TV laidas. Atrodė, kad judriai merginai pramogų versle netrūksta atvirų durų.

„Išvykau ne dėl pinigų ar ieškodama geresnio gyvenimo. Tiesiog mano asmeniniame gyvenime, viduje tuo metu buvo negerai. Kažkas gniaužė gerklę, nebenorėjau stovėti scenoje.

Norėjau judėti į priekį, progresuoti, ieškoti naujų svajonių. Išvykau ir nesigailiu, nors Lietuvoje lankytis man visada gera“, – atviravo „Mango“ narė.

Muzikos apdovanojimų ceremonija M.A.M.A. Sausio 26 d. 19 val. 30 min. Kaunas, „Žalgirio“ arena.

Pretendentai į M.A.M.A. apdovanojimus

Metų albumas: Monique „Sun“, Beissoul ir Einiaus „A Secret Contract“, Leono Somovo ir Jazzu „Moments“, „Highly Sedated“ „All We Have Is Now“, „Frank Fitts“ „You’re Lonely“.

Metų atlikėja: Monique, Jurga Šeduikytė, GJan, Erica Jennings, Džordana Butkutė.

Metų atlikėjas: Ten Walls, Kazimieras Likša, Daddy Was A Milkman, Donatas Montvydas, Tomas Sinickis.

Metų grupė: „G & G Sindikatas“, Beissoul ir Einius, L.Somovas ir Jazzu, Lilas ir Innomine, „Bix“.

Metų popmuzikos grupė (atlikėjas): Monique, Linas Adomaitis, L.Somovas ir Jazzu, D.Montvydas, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Metų hiphopo grupė (atlikėjas): „G & G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, Karpiz, Ironvytas, „Vilniaus energija“.

Metų elektroninės muzikos grupė (atlikėjas): Ten Walls, Beissoul ir Einius, Junior A, Daddy Was A Milkman, „Highly Sedated“.

Metų roko grupė (atlikėjas): Tomas Sinickis, „Bix“, „ba.“, „The Station“, „Frank Fitts“.

Metų alternatyviosios muzikos grupė (atlikėjas): „Abudu“, „Condor Avenue“, „Au-Dessus“, „Autism“, „Šiaurės kryptis“.

Metų proveržis: Junior A, Beatrich, „Frank Fitts“, „The Station“, Iglė.

Metų koncertinė grupė (atlikėjas): „G & G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, L.Somovas ir Jazzu, SEL, Ten Walls.

Metų vaizdo klipas: „Vilniaus energijos“ „IQ daktaras“, Marijono Mikutavičiaus „Nemirtingi“, Tomo Sinickio „Vilnius“, „Radistai DJs“ ir Beatrich „Good Things“, „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ „Indai“.

Metų daina: Beatrich „Superstar“, D.Montvydo „Move Your Body“, L.Somovo ir Jazzu „Nieko nesakyk“, „Radistai DJs“ ir Beatrich „Good Things“, „Man-go“ „Gali nebegrįžti“.

Atlikėjų sąrašas – spalvingas

Šį vakarą arenoje susirinkę ir per TV3 ceremoniją stebėsiantys žiūrovai pamatys keliolikos grupių ir atlikėjų šou.

Renginyje, kurį ves komikai Mantas Stonkus ir Mantas Katleris, dainuos jaunimo numylėtinės Monique ir Beatrich, jauna roko grupė „The Station“, repo žvaigždės „G & G Sindikatas“, 20-metį švenčianti grupė „Skamp“, „Rondo“, „Lemon Joy“ ir daug kitų.

„Šiais metais sukurta itin moderni scena, idiegtos naujovės, atnaujinta M.A.M.A apdovanojimų vaizdo grafika. Programoje taip pat bus naujas kūrybinis gūsis: Justė Arlauskaitė-Jazzu pristatys savo dainos premjerą. Lig šiol niekas jos nėra girdėjęs“, – pasakojo ceremonijos prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Beje, Jazzu bus galima išvysti du kartus, pirmąjį – su Monique ir Neda Malūnavičiūte. Jos rengia specialų numerį Lietuvos 100-mečiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.