Naujas grupės „Žalvarinis“ ir Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipas

Astinaujinusi grupė „Žalvarinis“ savo gerbėjams pristato naują kūrinį „Oi ta ta“ iš greitai pasirodysiančio naujojo albumo „Einam tolyn“, kuris yra skirtas Atkurtos Lietuvos šimtmečiui paminėti. Naujas albumas yra išleidžiamas dvigubo vinilo ir CD formatu. Nuo 2001 metų tai yra jau šeštasis grupės studijinis darbas.

 Naujas grupės Žalvarinis ir Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipas.<br> Organizatorių nuotr.
 Naujas grupės Žalvarinis ir Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipas.<br> Organizatorių nuotr.
 Naujas grupės Žalvarinis ir Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipas.<br> Organizatorių nuotr.
 Naujas grupės Žalvarinis ir Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 11:11 AM, atnaujinta Feb 1, 2018, 12:34 PM

Grupė labai džiaugiasi, jog prie šio kūrinio prisijungė ir Marijonas Mikutavičius.

Vaizdo klipe yra užfiksuotos albumo įrašų akimirkos, kurias įamžino grupės bičiulis, operatorius – Mykolas Alekna. Klipe išvysite ir naują grupės vokalistę Sigitą Jonynaitę-Būdienę.

Šioje vasariškoje dainoje apdainuojama Rasos šventė, vestuvių šventimo tradicijos, minimas alus, kuris nuo senų laikų yra lietuvių apeiginis tradicinis gėrimas. Nors kūrinio pamatas yra archaiškas, kaip ir daugelyje grupės atliekamų dainų, priedainiu grupė norėjo išreikšti savo pilietinę poziciją.

Reaguojant į šios dienos vis dažnėjančius stačiokiškus, nepagrįstus, anti-demokratinius ir visuomenę skaldančius draudimus šalyje, grupės lyderiui Robertui Semeniukui kilo mintis pateikti seną lietuvių liaudies dainą kitaip.

„Jau daugiau nei ketvirtį amžiaus gyvename Nepriklausomoje Lietuvoje, o problemas sprendžiame kaip diktatūrinėse valstybėse – draudimais, apribojimais ir neadekvačiais suvaržymais. Nenorime gyventi policinėje valstybėje! Kadangi Lietuvoje, palyginus su kitomis Europos valstybėmis, nėra susiklosčiusi protestų tradicija, mes kenčiame, bijome ir tyliai pykstame, todėl mumis ir manipuliuojama. Mes – meno pasaulio atstovai, muzikantai, esame laisvi piliečiai, savo šalies patriotai – per dainą ironiškai sakome, jog „...nieks man nepaaiškins ką daryti, po velnių!“

Mes neskatiname tautos svaigintis ar nesilaikyti įstatymų, bet ir nenorime gyventi įbauginti, norime džiaugtis gyvenimu, kartu kurti jį geresnį ir gražesnį. Pateikiame lietuvių etno paveldą, toks koks jis yra užrašytas ir saugomas UNESCO, tai yra mūsų kultūrinė istorija“, – dėsto savo poziciją Robertas.

Marijonas apie šią dainą:

„Grupė „Žalvarinis“ su šia daina šiek tiek palietė kovos su alkoholiu aktualijas. Tačiau kadangi tai yra labai korektiška ir inteligentiška grupė, padarė tai labai švelniai ir su sau būdingu jaukumu. Jų lūpose net žodis „alus“ skamba nekaltai tarsi kisielius.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.