Klaipėdoje – anšlagas dėl Marijono Mikutavičiaus koncerto

Vakar Klaipėdoje išparduoti po prekybos internetu likę bilietai į Marijono Mikutavčiaus koncertą, skirtą vasario 16-ajai. Norinčiųjų juos įsigyti eilės prie kasų rikiavosi jau nuo ankstaus ryto.

 Marijonas Mikutavičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Marijonas Mikutavičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Bilietų į koncertą laukė nuo ankstyvo ryto.<br> E.Jankausko nuotr.
 Bilietų į koncertą laukė nuo ankstyvo ryto.<br> E.Jankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jurga Petronytė, „Vakarų ekspresas“

2018-02-08 13:44

Gyva prekyba bilietais vyko tik uostamiestyje, iš viso vienuolikoje vietų. Kaip ir buvo skelbiama, prekyba prasidėjo vidurdienį. Likus dešimčiai minučių iki dvyliktos prie Švyturio arenos bilietų kasos žmonių eilė nusitęsė iki automobilių stovėjimo aikštelės.

Drebiant puriam sniegui ir pučiant vėjui žmonės kantriai trypčiojo, laukdami bilietų po 3 eurus. Niekas nesistumdė ir nesimušė, tik pamatę žurnalistus daugelis pusbalsiu bambėjo, kodėl pirmąją prekybos bilietais dieną internetu nebuvo įmanoma įsigyti bilietų.

Laukė nuo ryto

„Prie kasos buvau be dešimties minučių aštuonios. Bandžiau įsigyti pigius bilietus internetu, bet nepavyko. Supykęs užsispyriau, kad šiandien būsiu pirmas ir esu“, – sakė klaipėdietis Petras ir teigė, jog pats eis į koncertą.

Galimybe pigiau įsigyti bilietus į žinomo atlikėjo pasirodymą džiaugėsi ir eilės pradžioje laukusi Ramunė.

„Juk ne visi gali mokėti po 30 eurų už koncertą“, – sakė ji.

Moteris prisipažino, jog internetu net nebandė įsigyti bilietų į M. Mikutavičiaus koncertą.

„Ir anksčiau esu pirkusi pigius bilietus kasoje ir visada pavykdavo. Tad šįsyk taip pat pasistengiau ateiti anksčiau, kad gaučiau“, – sakė pašnekovė.

Laikrodžiui išmušus 12 val., prekyba bilietais prasidėjo. Dviejose Švyturio arenos bilietų kasose dirbančios moterys sukosi sparčiai, internetu užsakinėdamos po keturias vietas ir vis atnaujindamos stringančią sistemą.

Tik vienas kitas eilėje laukęs klaipėdietis pirko mažiau nei 4 bilietus. Nors sistema ir neveikė taip sklandžiai, kaip norėtųsi, tačiau iš pradžių buvo ir sėdimų, ir stovimų vietų pasirinkimas.

„Pirkčiau ir daugiau bilietų, nes dar daug bendradarbių pageidavo“, – sakė eilės pradžioje laukęs Gintas ir prisipažino, kad pats net neketina eiti į koncertą.

„Moteriškės tegu eina. Nors šis „svajonių jaunikis“ jau vedęs – tai nežinau, ko jos ten tikisi.“ Pašnekovas išreiškė nuomonę, kad tokia miesto dovana klaipėdiečiams – M. Mikutavičiaus koncertas už 3 eurus – „tai tik siekis sukelti niekam nereikalingą ažiotažą. Galėtų vykti koncertas normalia kaina“, – įsitikinęs vyras.

Viena pirmųjų bilietus į koncertą įsigijusi Nijolė pasidžiaugė, kad „Švyturio“ arenoje dirbantis brolis 9 val. ryto užėmė eilę. „Esu girdėjus M. Mikutavičių per televiziją, o gyvą jo pasirodymą žiūrėsiu pirmą kartą, gal gausiu pačiupinėti ir atlikėją gyvai“, – juokėsi moteris ir prisipažino, jog eina į koncertą todėl, kad M. Mikutavičius jai patinka.

„Mėgstamiausia daina – „Trys milijonai“. Patinka ir pats Marijonas, nes jis labai linksmas, visada pasijuokiu iš jo replikų per „X faktorių„. Eisime į koncertą su gera kompanija: sesuo su vyru, sesers dukra su vaiku ir aš su drauge“, – sakė Nijolė.

Jos draugė Zinaida taip pat džiaugėsi, kad pavyko gauti pigius bilietus. „Galėtų tokių akcijų dažniau būti, ne tik per valstybines šventes. Koncertai dabar žiauriai brangūs, o pensijos mūsų nedidelės. Negalime mokėti 30-50 eurų už koncertą. Tai niekur neišeinam“, – atviravo pašnekovės.

Tokio anšlago dar nematė

Eilės viduryje stovėję kaipėdiečiai Žibutė ir Valdas tvirtino atėję likus tik pusvalandžiui iki pardavimo pradžios ir skaičiavo, kad jiems dar pavyks įsigyti bilietus.

„Nesižavime M. Mikutavičiaus kūryba, tačiau visi pažįstami, buvę jo koncerte gruodį, suintrigavo, kad buvo „vau koncertas“. Tad smalsu patiems įsitikinti. Kita vertus, juk Vasario 16-oji – šventė. Negi sėdėsi namuose užsidaręs. Jeigu sėdėsi vienas namuose – tai ir nepajusi šventės“, – svarstė Žibutė.

„Šiaip ar taip su dukra į lauką einame pasivaikščioti, o čia gal pavyks dar ir bilietus įsigyti“, – sakė eilės gale su maža mergyte Eivile laukusi jauna šeima Valdas ir Neringa. Pora tvirtino, jog bilietų įsigyti internetu nepavyko, o mažoji dukrytė – didžiausia M. Mikutavičiaus gerbėja.

Julija, Tomas, Raimonda, Virginijus stovėjo eilės gale, tačiau taip pat buvo nusiteikę optimistiškai. „Reikia branginti bilietus, kad norinčiųjų būtų mažiau. Kita vertus, gal valstybinių švenčių proga gali būti net brangesni bilietai nei įprastai ir dalis surinktų lėšų skiriama kokiam kilniam tikslui, labdarai“, – svarstė klaipėdiečiai.

Anšlagas dėl M. Mikutavičiaus koncerto buvo ir prekybos centre „Akropolis“.

„Vakarų ekspreso“ skyriuje dirbanti užsakymų priėmėja Erika Bulotienė pasakojo, jog pirmasis M. Mikutavičiaus gerbėjas prie prekybos centro durų laukė nuo 7 val. 15 min.

„Ne pirmus metus prekiaujame pigiais bilietais į valstybines šventes, tačiau tokio anšlago dar nematėme. Iki vidurdienio eilė nuo mūsų skyriaus siekė centrinį įėjimą.

Šįsyk bilietai.lt sistema veikė gana sklandžiai. Iš pradžių buvo ir sėdimų ir stovimų vietų pasirinkimas.

Iš viso prekiavome apie 45 minutes. Per tą laiką pardavėme apie 330 bilietų. Kai bilietai pasibaigė, žinoma, visi buvo pikti, tačiau akių niekas nedraskė, publika kur kas kultūringesnė nei ankstesniais metais“, – pasidalino savo pastebėjimais E. Bulotienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.