Albumo apžvalga. Eminemas „Revival“

Amerikiečių reperis Eminemas žinomas jau beveik du dešimtmečius - ir ilgiau nei dešimtmetį išlieka neginčijamu šio žanro lyderiu (bent jau pagal įrašų populiarumą).

 Eminemas.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Eminemas.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-14 22:31, atnaujinta 2018-02-14 22:40

Po ketverių metų pertraukos išleistas devintasis albumas „Revival“ jo gerbėjus nudžiugins, bet nenustebins. Nudžiugins, nes Eminemas ir toliau nekeičia pasirinktos formulės. Jis košia pykčio kupinus žodžius pro sukąstus dantis, švaistosi pokštais ir sugeba repuoti tokia greitakalbe, kad Jogaila Morkūnas šalia jo atrodytų beviltiškas flegmatikas.

Nenustebins, nes visa tai atrodo jau kažkur girdėta. Albumui prodiusuoti buvo surinktos galingos pajėgos - nuo amžinojo Eminemo bendražygio, JAV hiphopo ikonos Dr.Dre, iki su daugybe roko legendų dirbusio Ricko Rubino ir „Imagine Dragons“ skambesio architekto Alex da Kid.

Ką tai keičia? Nieko. Kartais atrodo, kad skambesys - kone visiškai toks pat, kaip ir 2000-aisiais. Tie patys instrumentų tembrai, skoliniai iš žinomų melodijų. Kita vertus, o kam gadinti tai, kas jau yra Eminemo vizitinė kortelė? T

iesa, svečių sąrašas pritrenkia. Dainą „Walk On Water“ su Eminemu atlieka Beyonce, „River“ - Edas Sheeranas, „Like Home“ - Alicia Keys, „Need Me“ - Pink, ir tai - tik dalis albumo viršelyje įrašytų žinomų vardų. Kitaip tariant - visiškas muzikos garsenybių, prie kurių nelengva prisiartinti, paradas.

Bet visi jie neužgožia Eminemo - nepavargstančio nepraustaburnio. Tokio, kuris nenustoja aštriai kritikuoti Amerikos visuomenės problemų, socialinių tinklų tuštybės ir siųsti velniop jo nemėgstančius. 

Tiesa, šis tas vis dėlto keičiasi - kai kuriuose kūriniuose girdisi kažkas panašaus į savikritiką, susimąstymą apie savo praeitį, klaidas ir padėtį pasaulyje. Repo „blogas berniukas“ suaugo? Jei ir taip, tai neprarasdamas nė lašo savo aštrumo.

„Kartais persistengiu, bet man taip jau išeina“, - viename kūrinių prisipažįsta Eminemas. Geriau persistengti nei daryti atsainiai. Tai, ką į akis apie terorizmą, susiskaldymą, neapykantą, susvetimėjimą ir politikų kvailybę čia rėžia Eminemas, gali nepatikti. Bet susimąstyti privers - jei bent kiek pasigilinsite į tekstus.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Eminemo klipas „River“ (su E.Sheeranu):

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.