„Eurovizininkai“ „The Roop“ – apie depresiją, A. Užkalnio kritiką ir įdomius judesius scenoje

Paaiškėjus visiems pretendentams vykti į „Euroviziją“, daugėja aistrų ir azarto. Tačiau grupė „The Roop“ į visa tai žvelgia ramiai.

Iš depresijos gniaužtų ištrūkęs V.Valiukevičius spindi „Eurovizijos“ atrankoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Iš depresijos gniaužtų ištrūkęs V.Valiukevičius spindi „Eurovizijos“ atrankoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2018, 9:01 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:57 PM

Dar prieš pusmetį dauguma TV žiūrovų tikriausiai net nebuvo girdėję šios grupės pavadinimo.

Tačiau prieš savaitę pirmajame „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje būtent „The Roop“ daina „Yes, I Do“ sulaukė daugiausia jų palaikymo skambučių.

Komisija ją buvo įvertinusi prasčiau, bet žiūrovų dėka „The Roop“ žengė į atrankos finalą, kuris kovo 11 dieną vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Išgarsėjo kur kas seniau

„Esame maloniai nustebę, net trūksta žodžių. Atrodo, vis didėja žmonių, kurie mus palaiko, banga. Kiekvienoje laidoje sulaukiame vis daugiau balsų.

Tai lyg sniego gniūžtė, kuri ritasi nuo kalno“, – džiaugėsi „The Roop“ vokalistas 36-erių Vaidotas Valiukevičius.

„The Roop“ pavadinimas per kelerius grupės karjeros metus dar nėra labai išgarsintas Lietuvoje. Bet grupės vokalistas daug kam iš atrankos žiūrovų pasirodė „kažkur matytas“.

Tik po atrankos laidos, kai apie grupę buvo papasakota plačiau, žiūrovai susigriebė ir prisiminė, kad praėjusį dešimtmetį jis darė solisto karjerą pasivadinęs slapyvardžiu Milanno.

V.Valiukevičius prieš 8 metus atliko ir pagrindinį vaidmenį TV seriale „Mano mylimas prieše“, dėl kurio reklamos net buvo surengtos netikros jo ir kartu vaidinusios dainininkės Vilijos Matačiūnaitės vestuvės.

Visa tai – praeityje. Šio dešimtmečio pradžioje dingęs iš akiračio dainininkas buvo pasinėręs į su muzika nesusijusius darbus.

O prieš kelerius metus sugrįžo kaip grupės „The Roop“, kurią subūrė su keliais bendraminčiais, lyderis.

Veja šalin jaudulį

Grupė jau išleido du albumus – „To Whom It May Concern“ ir pernai rudenį pristatytą „Ghosts“.

Tačiau atrodo, kad kol kas daugiausia dėmesio pritraukti jai pavyko apsisprendus dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje.

„Įsitikinau, kokią didelę galią turi šis konkursas. Jį stebi daug žmonių, kurie šiaip nelabai domisi muzika.

Labai padaugėjo mūsų grupės sekėjų socialiniuose tinkluose, nepažįstami žmonės mums pradėjo rašyti palaikymo žinutes. Visa tai tikrai įpareigoja“, – svarstė V.Valiukevičius.

Eiti į atranką grupė galėjo ir prieš trejus metus, tačiau tik pernai pajuto, kad jau yra deramai pasiruošusi.

„Norisi į sceną nešti emociją ir profesionalumą, norisi gerai padainuoti, tinkamai atrodyti – nuo dekoracijų iki apšvietimo. Patekome į finalą – džiaugiamės. Jei jį laimėsime – nuostabu. Jei ne – toliau gyvensime savo gyvenimą.

Kartais ateina jaudulys, azartas, bet stengiuosi jį vyti šalin. Viskas yra laikina.

Gal kitais metais mažai kas ir prisimins, kas šiemet dalyvaus „Eurovizijoje“. Kam dėl to jaudintis? Yra ir kitų gražių dainų. Pavyzdžiui, man tikrai patiko dainininkė Godo, kuri jau iškrito“, – šypsojosi V.Valiukevičius.

Nepyksta dėl kritikos

Svajinga „The Roop“ daina „Yes, I Do“ turi įdomią istoriją. Pernai V.Valiukevičiui buvo diagnozuota depresija.

Daina – apie pasaulio grožį ir tai, kad reikia matyti pozityvumą, net kai yra labai sunku.

„Kaip gydžiausi? Galima gydytis vaistais, bet žinau istorijų, kai paskui tenka gydytis priklausomybę nuo tų vaistų. Rinkausi natūralias priemones – jogą, meditaciją. Dabar man jau viskas gerai“, – sakė dainininkas.

Pasirodymo pabaigoje jis sudeda rankas lyg medituodamas. O pasirodymui įsibėgėjus sparčiais žingsneliais bėga vietoje stovėdamas ant kubo.

Neįprasti judesiai ir teatrališkumas vieniems patinka, kitiems – nelabai.

Vertinimo komisijoje dirbusi dainininkė Giedrė Kilčiauskienė sakė, kad Vaidotui patartų labiau susitelkti į jausmus ir dainavimą, o ne į išorę ir surepetuotus šokius.

„Suprantu, ką ji nori pasakyti. Bet tie judesiai man atėjo natūraliai.

Pavyzdžiui, bėgimas – iš tamsos į šviesą, paliekant už nugaros visas dulkes.

Kai ruošiausi pasirodymui, ketinau kreiptis į choreografą, tačiau galiausiai tiesiog atsistojau prieš veidrodį, paleidau dainos įrašą ir laukiau, ką man pasakys pats kūnas. Judesiai atėjo savaime“, – pasakojo V.Valiukevičius.

Kitas komisijos narys, dainininkas Tomas Sinickis, Vaidotą įvertino skeptiškai, pavadindamas „graikų Justinu Timberlake’u“, o visų sričių specialistas Andrius Užkalnis dainininko drabužį pavadino picerijos padavėjo prijuoste.

„Aš neįsižeidžiu dėl humoro, puikiai suprantu, koks toje laidoje buvo Andriaus vaidmuo.

O dėl Tomo – mes toje pačioje studijoje įrašome muziką. Ką gi, daugiau jam to daryti neleisime“, – juokavo V.Valiukevičius.

Svarbiausia – būti savimi

Sekmadienio vakarą „The Roop“ gerbėjams pristatė dar vieną staigmeną - konkursinės dainos „Yes, I Do“ akustinę versiją. Įrašas padarytas grupės repeticijų patalpose, kur ir gimė kūrinys.

„Ši versija nepretenduoja pakeisti originalo, bet tiesiog puikiai klausosi ir perduoda emociją. Būtent nuo tokio skambesio prasideda daugelio dainų kūryba – sėdžiu prie klavišų ir leidžiu pirštams surasti reikiamus akordus“, – sakė V.Valiukevičius.

Išvykti į Portugaliją, kurioje gegužę vyks „Eurovizija“, Vaidotui norėtųsi. Juolab kad šią šalį jis prieš dešimtmetį yra išmaišęs skersai ir išilgai.

„Tačiau svarbiausia mums – išlikti savimi. Ne paslaptis, kad „Eurovizijoje“ vaikštai siaura linija. Aš dar neseniai maniau, kad ten gali patekti tiktai atlikdamas rėksmingą, nenatūralų popsą.

Mes nekuriame vaidmenų, stengiamės likti natūralūs. O kaip mums sekasi, tegul sprendžia kiti“, – svarstė V.Valiukevičius.

Dar prieš pusmetį jis internete parašė liūdną laišką, kad „The Roop“ muzikos nenori įsileisti televizija ir radijas, o skleisti žinią klausytojams sekasi sunkiai.

Dabar skųstis dėmesio stygiumi „The Roop“ tikrai negali. Sudominusi „Eurovizijos“ atrankos žiūrovus grupė jau planuoja koncertų seriją keturiuose Lietuvos miestuose.

Tačiau ir toliau stengiasi į viską žiūrėti ramiai.

„Aš visa tai jau matęs ne sykį – pakilimus ir nuopuolius. Dėmesys atsiranda ir vėl dingsta. Svarbiausia – daryti tai, ką mėgsti“, – šyptelėjo V.Valiukevičius.

„Eurovizijos“ atrankos finale, kuris vyks kovo 11-ąją, susikaus šešios grupės ir atlikėjai - „The Roop“, Jurgis Brūzga, Kotryna Juodzevičiūtė, Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija Paulauskaitė ir Paula Valentaitė.

 „The Roop“ pasirodymas atrankos pusfinalyje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.