I. Valinskienė – apie pinigų dalybas su vyru, jo muzikinį talentą ir naują žygį į arenas

„Noriu pažvelgti į akis visiems skeptikams“, – šyptelėjo Inga Valinskienė, šiemet priėmusi dar vieną didelį iššūkį.

I.Valinskienės įsitikinimu, scenoje dainuoti galėtų  ir jos vyras  A.Valinskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Valinskienės įsitikinimu, scenoje dainuoti galėtų ir jos vyras A.Valinskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2018, 9:16 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:42 AM

2016-ųjų pabaigoje dainininkė surengė koncertų turą didžiausiose Lietuvos arenose.

Buvo daug nustebusių dėl tokio jos sumanymo. Žiemą Lietuvoje – milžiniška renginių konkurencija, o Ingos atliekama muzika – artimesnė šlageriams, o ne madingoms šių dienų dainoms. Tačiau arenos buvo pilnos, o netrukus dainininkė buvo nominuota M.A.M.A. ceremonijoje – tarp geriausių metų atlikėjų.

Dabar Inga nusiteikusi tai pakartoti. Neseniai vykusios Vilniaus knygų mugės „Muzikos salėje“ 51-erių artistė atskleidė, kad šių metų gruodį vėl keliaus per didžiausias Lietuvos sales – koncertai vyks Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių arenose.

Į sceną pastūmėjo vyras

Prieš dvidešimt metų apie ją pirmiausia buvo kalbama kaip apie TV žvaigždės Arūno Valinsko žmoną, kuri įgarsina televizijos rodomus filmus ir dalyvauja įvairiose laidose.

Tada nutiko šis tas netikėto – 1999-aisiais Inga kartu su Gyčiu Paškevičiumi įrašė rusiškų romansų albumą „Dvadcat dnej v Sankt Peterburge“ ir pradėjo muzikinę karjerą, kuria džiaugiasi iki šiol.

„Aš to nesigėdiju ir niekada neslėpiau – jei ne Arūnas, manęs scenoje nebūtų. Tikrai nesu viena iš tų drąsių merginų, kurios veržiasi į sceną. Galėčiau gyventi be jos“, – atviravo I.Valinskienė.

A.Valinskas ir dabar žmonai padeda kiekviename karjeros žingsnyje.

Būtent jo mintis buvo pernai išleisti dvigubą vinilo plokštelę „Žvaigždė“ su geriausiomis Ingos atliekamomis dainomis.

Plokštelės, beje, yra aukso spalvos. „Na, jei jau žmonai, tai auksinės. O jeigu rimtai, tai susiję su fotosesija, kurioje įsiamžinau su aukso spalvos dažais ant veido.

Pavadinimas „Žvaigždė“ man irgi kiek nejaukus – žmonės gali pamanyti, kad tai didybės manijos ženklas. O iš tikrųjų taip vadinasi populiariausia mano repertuaro daina, kurios žiūrovai reikalauja kiekviename koncerte, be išimčių“, – juokėsi Inga.

Milijonų iš koncertų neuždirbo

A.Valinskas buvo ir užpernai arenose vykusių Ingos 50-mečio koncertų prodiuseris bei vedėjas.

Jis iki šiol mėgsta iš žmonos pasišaipyti, mat Inga labai atsargiai žiūrėjo į sumanymą koncertus rengti didžiausiose salėse.

„Sako: o tu, bailė, nerimavai. Galiu tik patylėti, nulenkti galvą ir padėkoti vyrui už avantiūrizmą“, – kalbėjo Inga.

Tiesa, apie vyro užsidegimą būti jos koncertų vedėju ji irgi turi nuomonę.

„Manau, kad puikiausiai tuos koncertus galiu vesti ir pati. Man atrodo, jam buvo baisiau nei man. Jis mane atseit gelbėjo imdamasis šio darbo“, – juokėsi dainininkė.

Turas per didžiausias arenas atneša nemažą uždarbį, bet Inga sako net nežinanti, koks buvo koncertų pelnas.

„Arūnas davė man maistui, ir tiek – visa kita atėmė. O jei rimtai, aš net nesigilinu, kiek uždirbu, – man rūpi tik geriau padainuoti. Man niekada nebuvo įdomu skaičiuoti.

Viena, ką tikrai žinau, – nesąmonė, kad atlikėjai po tokių gastrolių varto milijonus. Taip, bilietų parduodama daug, bet tokių koncertų rengėjų išlaidos – didžiulės, o jų žiūrovai neskaičiuoja“, – pasakojo I.Valinskienė.

Ar galėtų kada nors scenoje uždainuoti ir jos vyras? Inga siūlo nesijuokti – kai A.Valinskas dainuoja duše, ausų užsikimšti nereikia.

Kartais jis pamėgina uždainuoti – ir Ingai atrodo, kad, jei būtų pradėjęs tai daryti anksčiau ir skyręs tam laiko, šiandien galėtų būti dainininkas.

„Turi malonų ausiai tembrą ir net visai neblogai pataiko į natas. Tik nėra lavinęs balso“, – tikino moteris.

Prieš dešimt metų atrodė, kad su jos muzikine karjera baigta.

Kartu su sutuoktiniu ir jo įkurta Tautos prisikėlimo partija Inga buvo išrinkta į Seimą ir ketverius metus jame dirbo.

Tada sugrįžo į pramogų pasaulį ir neslepia – jame jaučiasi kur kas geriau.

„Džiaugiuosi, kad nebesu politikoje. Žinoma, kartais kiek graužia sąžinė, jog tai sakau tiesiai, nes tai – lyg prisipažinimas, kad palaidojau ketverius savo gyvenimo metus.

Nesakau, kad taip buvo. Tam laikui esu dėkinga už patirtį, kurią gavau, – kitomis aplinkybėmis nebūčiau daug ko supratusi, pažinusi.

Bijojau, kad Seimas mano muzikinę karjerą ir pabaigs.

Ketveri metai be scenos – ilgas laikas. Be to, visuomenės požiūris į politikus dažnai piktas, pilnas neapykantos“, – sakė Inga.

Neturi laiko feisbukui

I.Valinskienė norėtų, kad muzika netaptų rutina. Ji nekoncertuoja kiekvieną savaitgalį, o vasarą nesiveržia dainuoti, pavyzdžiui, kurortų klubuose ar kavinėse.

„Mano koncertai reti, bet jie man – didelis malonumas. Tačiau kartu – ir įtampa.

Tikrai nesu žmogus, kuris į sceną eina be jokios baimės. Man atrodo, kad taip einantys dainininkai ne visada tinkamai save vertina. Dainuoti scenoje – ir sunkus darbas“, – neabejojo Inga.

Po koncertų ji gauna puokštes gėlių, tačiau meilės laiškų ir po langais serenadas dainuojančių gerbėjų per beveik dvidešimt karjeros metų nepasitaikė.

Nors kartais, juokiasi moteris, gal to net norėtųsi. Bet turbūt gerbėjai pernelyg gerai žino, jog Inga ištekėjusi už žinomo vyro.

„Norėčiau pasikelti savo vertę ir sakyti, kad man naktimis kažkas skambina ir dūsauja, bet taip nėra. Niekas meilės neprisipažino, dėl manęs nesižudė.

Skaitau, kaip kitoms dainininkėms į namus rožes glėbiais siunčia, ir galvoju – kodėl man to nedaro?“ – kvatojosi Inga.

Tiesa, užmegzti su ja pažintį nėra lengva. Inga save vadina gana uždaru žmogumi, kuris mažai laiko leidžia socialiniuose tinkluose.

Feisbuke galima rasti jos muzikinei veiklai paskirtą paskyrą, bet ją prižiūri ne pati Inga, o jos gerbėjai.

„Geriausiai jaučiuosi viena – neklibinama, nekabinama.

Myliu savo artimiausius draugus, kurie per trisdešimt metų nepasikeitė. Man tiesiog gaila laiko feisbukui“, – prisipažino dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.