I. Zasimauskaitės nuotykiai Rygoje: pažintis su F. Kirkorovu ir svarbi žinia gerbėjams

Dainininkės Ievos Zasimauskaitės „eurovizinis“ žygis įsibėgėja. Savaitgalį dainininkė lankėsi Rygoje, kur prisistatė vietiniams „Eurovizijos“ gerbėjams ir užsienio žurnalistams, stebintiems šį konkursą.

Ieva Zasimauskaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ieva Zasimauskaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2018, 4:37 PM, atnaujinta Apr 20, 2018, 10:03 AM

„Eurovizijos“ konkursas Portugalijoje vyks tik gegužę, tačiau jo šurmulys jau prasidėjo.

Keliose Europos šalyse kasmet rengiami išankstiniai koncertai, kuriuose pasirodo „Eurovizijos“ dainininkai – tokios šventės sulaukia nemenko konkursą sekančių žiūrovų dėmesio.

I.Zasimauskaitė priėmė kvietimus dalyvauti keliuose iš jų – dainininkė ketina pasirodyti renginiuose Amsterdame, Londone ir Tel Avive, o pirmąja jos kelionės stotele tapo Ryga.

Tiesa, viename Latvijos sostinės klubų įvykęs „Eurovizijos“ dalyvių koncertas dalyvių gausa nepasižymėjo.

Į kituose miestuose vykstančius renginius susirenka keliolika ar net dvi trys dešimtys „eurovizininkų“, o Latvijoje pasirodė tik šios šalies, Lietuvos, Moldovos, Čekijos atlikėjai, taip pat – prieš trejus metus Maltai „Eurovizijoje“ atstovavusi dainininkė Amber.

Nepaisant to, į Rygą atvyko kelių didžiausių „Euroviziją“ aprašančių tarptautinių portalų žurnalistai, o pati I.Zasimauskaitė spindėjo gera nuotaika ir sakė, kad puikiai praleido laiką.

Daugelis ją kalbinusių žurnalistų žavėjosi Ievos šiluma ir pozityvumu, o po interviu įrašais internete pasipylė komentarai – „mėgau jos dainą, bet dabar man labai patinka ir jos asmenybė“.

Tiesa, iššūkiu žurnalistams tapo Ievos lietuviška pavardė – juokdamasi dainininkė prieš kameras mokė juos ją ištarti.

„Ir „Eurovizijoje“ pasiliksiu tą pavardę, nes taip linksma, kai žmonės bando ištarti“, – šypsojosi dainininkė, anksčiau svarsčiusi galimybę konkurse prisistatyti slapyvardžiu Mayi.

Interneto svetainei „Wiwibloggs“ ji pasakojo, jog šiais metais neketino dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau tada ją pasikvietė kompozitorius Vytautas Bikus ir pianinu pagrojo dainą „When We're Old“.

„Mano širdis ištirpo. Pagalvojau – gerai, pabandykime“, – pasakojo Ieva.

Savo požiūriu į gyvenimą pasidalinusi dainininkė sakė, jog jos nuomone, svarbiausia gyvenime – santykiai.

„Pinigai, materialiniai dalykai nieko nereiškia, jei neturime meilės, ypatingo ryšio. Kai dainuoju šią dainą, galvoju apie savo vyrą. Daug kas stebisi. Bet aš galvoju apie tai, kaip paskutinę akimirką norėsiu laikyti jo ranlą“, – kalbėjo Ieva.

Žurnalistui priminus, jog kadaise TV šou „Lietuvos balsas“ ji dainavo su „Eurovizijos“ laimėtoju Dima Bilanu, Ieva nusijuokė.

„Buvo smagu, bet aš nežiūriu taip – o, šis žmogus yra žvaigždė. Visi mes esame vienodi. Net jei čia sėdėtų Beyonce, koks skirtumas?“ – svarstė lietuvė.

Paklausta, kokią žinią norėtų pasiųsti savo ir „Eurovizijos“ gerbėjams, Ieva surimtėjo ir paprašė visų balsuoti, klausantis, ką sako širdis.

„Nežiūrėkite, kokiai šaliai daina astovauja. Klausykitės pačios dainos. Nereikia taip – o, čia daina iš Didžiosios Britanijos ar Rusijos, tai už ją tikra nebalsuosiu. Balsuokite už tą dainą, kuri jus palies labiausiai“, – linkėjo I.Zasimauskaitė.

Spaudos konferencija ir koncertas klube nebuvo vienintelė vieta, kurioje Rygoje apsilankė Ieva.

Į konferenciją atvyko ir Moldovos grupės „DoReDos“ pasirodymą „Eurovizijoje“ prodiusuojanti Rusijos popžvaigždė Filipas Kirkorovas.

Jis visus „eurovizininkus“ nusivežė ir į savo koncertą Rygoje, pakvietė į sceną ir paragino balsuoti už juos.

„Smagu, gal dabar sulauksime daugiau balsų“, – šypsojosi Ieva.

Jos dienotvarkė dabar – perpildyta. Praėjusią savaitę buvo nufilmuotos naujos vaizdo projekcijos Ievos pasirodymui „Eurovizijoje“ – paaiškėjo, kad jose įsiamžino žinoma šokėjų pora Česlovas ir Jūratė Norvaišos.

Be to, dainininkė susitiko su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu, kuris pažadėjo, kad miestas tikrai prisidės prie jos pasirodymo didžiausiame Europos dainų konkurse.

Vienas iš jos interviu, duotų Latvijoje, ir pasirodymas „eurovizininkų“ koncerte:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?