„Golden Parazyth“ kviečia į svarbiausią sezono koncertą Kongresų rūmuose

Prieš akis ilgasis Velykų savaitgalis. Metas dar labiau paryškinti balandžio 15 d. savo kalendoriuose. Tą sekmadienį grupės „Golden Parazyth“ laukia svarbiausias sezono koncertas ir pirmas toks kartas Kongresų rūmuose. Jie vilniečiams ir miesto svečiams pristatys naują savo programą. Grupė visai neseniai grįžo iš stovyklos Nidoje ir pasidalino savo mintimis apie patį koncertą ir kūrybinius pasirinkimus.

 „Golden Parazyth“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Golden Parazyth“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Golden Parazyth“.<br> Organizatorių nuotr.
 „Golden Parazyth“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2018, 10:15 AM

Tikrieji „Golden Parazyth‘ yra nuolatinis virsmas. Jie minta permainomis ir tuo, kaip keičia savo išraiškos būdus. Gyvų įrašų tradicija, darbas su kino kūrėjais, nauja grupės sudėtis, pasikeitęs skambesys ir kita garso estetika. Dar pridėkite nuotykius Lietuvoje ir už jos ribų bei margą muzikos katalogą. Jie patys subrendo kaip kūrėjai, tapo itin eklektiški ir nebijo labai stiprių nuotaikų svyravimų savo pasirodymuose.

Elektroninis rokenrolas ir duetas – jau praeitis, šiandien Giedrius Širka kartu su Aurimu Vilkišiumi ir kitais kolegomis gyvena tikros grupės gyvenimą. Vokalistas ir gitaristas Marius Meilūnas, būgnininkas Aleksandras Rogoža ir bosistas Ernestas Germanovič tapo labai svarbi „Golden Parazyth“ komandos dalis. Jiems patinka muzikuoti kartu. Asmenybių skirtumai daro juos savaip įdomiais.

„Liko kiek mažiau nei 3 savaitės iki pasirodymo Kongresų rūmuose. Vieta ir aplinka įpareigoja. Nuoširdus jaudulys ir smagus šiurpuliukas prieš tokį koncertą yra geras dalykas. Mūsų laukia intensyvus laikas ir labai darbingos dvi savaitės. Dienotvarkė tikrai užimta – naujos aranžuotės, galybė repeticijų, turinio projektai ir kitos su koncertu susijusios veiklos. Aplankysim keletą radijo stočių, bus daug interviu, taip pat suplanuotas ir pasirodymas televizijoje. Koncerte bus daug premjerų, o ir senus įrašus įvilksim į kitus marškinius. Prie to labai daug prisideda naujas komandos narys Marius Meilūnas. Jo gitaros rifai ir balsas padės išpildyti mūsų pasirodymo viziją. Keletą dainų atliksim dviem balsais. Man tai nauja patirtis, nes daugiau nei 10 metų dainavau arba vienas, arba pritariant Aurimui“, – apie pasiruošimą pasakoja „Golden Parazyth“ narys Giedrius Širka.

Darbai, kuriuos „Golden Parazyth“ nudirbo per keletą pastarųjų metų ir visa tai apimantis vientisumas juos išskiria iš kitų. Jiems svarbu įrašinėti savo garso istorijas ir groti jas gyvai. Dabar grupė atidžiai renkasi savo koncertų erdves bei senokai nebegroja, kur papuola. Paskutiniai grupės koncertai VU Botanikos sode ir Šv. Kotrynos bažnyčioje buvo įsimintini. Įsiklausytini ir efektingi. Gal todėl, kad ne tokie dažni ir savo pačių jėgomis suorganizuoti? Ten jie labai tiko. Akivaizdu, kad grupės muzika gali ir turi skambėti kamerinėse erdvėse. Tai rodo ir tų koncertų įrašai „Youtube“ kanale bei kitose muzikos klausymosi platformose.

Vilniaus Kongresų rūmai – dar vienas užtikrintas ir įdomus „Golden Parazyth“ ėjimas. Pats pasirodymas įvyks balandžio 15 d. Tą sekmadienio vakarą jie į muziką ners visa savo esybe. Sklando gandai, kad ant scenos užsilips ir viena gerai žinoma Lietuvos atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.