Išgirskite: reperis Mato Nesimato pristato naują albumą ir kviečia į koncertą

Lietuviško hiphopo klausytojams – puiki žinia. Reperis Mato Nesimato (tikrasis vardas: Matas Mulevičius) grįžta su nauju albumu „Nesiklauso nesigirdi“.

 Mato Nesimato išleido jau trečiąjį albumą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Mato Nesimato išleido jau trečiąjį albumą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Mato Nesimato išleido jau trečiąjį albumą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Mato Nesimato išleido jau trečiąjį albumą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 12:12 PM, atnaujinta Apr 13, 2018, 12:32 PM

Tai jau trečiasis solinis buvusio grupių „Rūkas“ bei „Sofa Nr. 42“ nario darbas, kuris, pasak autoriaus, buvo brandintas pastaruosius dvejus metus.

Sofistikuotais bei žaismingais tekstais išsiskiriančio Mato Nesimato kūrybos nesumaišysi su niekuo kitu – autorius turi ir žino, ką pasakyti. Dvylikos albume esančių dainų temos laviruoja nuo gyvenimiškų patirčių įkvėptų istorijų, abstrakčių ir poetiškų paveikslų, nutapytų žodžiais, iki romantiškų meilės prisipažinimų maistui.

Dėl savo įvairaus skambesio, kuriame susitinka klasikinės semplavimo technikos ir IDM elektronikos inspiruotos aranžuotės, albumas turėtų patikti tiek oldschool, tiek newschool repo mėgėjams. Už tai atlikėjas dėkingas ne tik savo ilgamečiui bendražygiui Alhi, bet ir lietuviško repo scenoje puikiai žinomiems prodiuseriams: Spurgai, Mtw, HDZ; lenkiškai repuojančiam Filmik bei Panevežio repo scenos senbuviui DŪ.

Tiesa, „Nesiklauso nesigirdi“ – ne tik gražus žodžių sąskambis, puikiai tinkantis prie atlikėjo pseudonimo. Mato Nesimato atvirauja, kad albumo pavadinimas – tai metafora, simbolizuojanti kiekvienam žmogui artimą būseną – norą būti išklausytam, išgirstam, pripažintam.

Albumo kūrinių ištraukos:

„Po pirmųjų dviejų albumų pristatymo ilgai nesiryžau grįžti į studiją, nes buvau pavargęs nuo savo balso, minčių ir neišpildytų lūkesčių. Patekau į tikrą emocinę krizę. Prireikė laiko ir spyrio į gerą vietą, kol vėl patikėjau savo jėgomis, o tada viskas tarsi sapne – jau pradėjus įrašinėti pirmąsias eilutes širdis apsalo, o kūną slėgęs akmuo nukrito“, – prisiminimais dalinasi autorius.

Nors albumas artimiausiu metu pasirodys visose populiariausiose muzikos platformose, atlikėjas lieka ištikimas ir fizinei laikmenai. Kad tai nebūtų vien formalus procesas, reperis iš to pasidarė nuotykį: kompaktinės plokštelės leidyba buvo patikėta vienai įmonei, įsikūrusiai Varšuvoje.

Pasak Mato Nesimato, jis kartu su keliais draugais visą tiražą savo rankomis atsiėmė tiesiai iš sandėlio, o pakeliui spėjo paturistauti.

Pirmąkart albumo kūriniai gyvai nuskambės jau 2018 m. balandžio 28 d. sostinės bare „Plum Bum“.

Kartu su Mato Nesimato pasirodys būrys scenos draugų – Mental Crew, Filmik, Alhi, Sinage, Maart, Rasa Murauskaitė, vakaro nuotaiką palaikys DJ Justinez, o skirstytis neleis Open Mic'as. Renginys nemokamas.

Kūrinys „Laužo šviesa“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.