Išgirskite: Suomijos „eurovizininkė“ Saara Aalto uždainavo lietuviškai

Artėjant „Eurovizijos“ konkursui, kuris gegužės 8-12 dienomis vyks Portugalijos sostinėje Lisabonoje, visi jo dalyviai ieško kuo įdomesnių būdų į save atkreipti dėmesį.

 Saara Aalto.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
 Saara Aalto.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2018, 12:11 PM

Spalvingi vaizdo klipai, įrašai socialiniuose tinkluose, konkursai, pasirodymai specialiuose renginiuose – visa tai daroma tam, kad atėjus lemiamam metui kuo daugiau Europos žiūrovų pajustų norą balsuoti už tavo dainą.

Suomija į „Euroviziją“ šįmet siunčia Saara Aalto – savo šalyje gerai žinomą, bet ir Didžiojoje Britanijoje sublizgėti jau spėjusią dainininkę.

Londone gyvenanti atlikėja dalyvavo šios šalies TV šou „X faktorius“, kuriame, padedama buvusios roko žvaigždės Ozzy Osbourne'o žmonos Sharon, užėmė antrąją vietą.

Ne sykį į „Euroviziją“ patekti bandžiusi, savo svajonę pagaliau tikrove paversianti artistė viešėjo ir Lietuvoje – kovo 11-ąją ji dainavo mūsų šalies „eurovizinės“ atrankos finale, prieš tai surengė koncertą ir Vilniaus gėjų klube „Soho“.

Šią savaitę ji paskelbė savo „eurovizinės“ dainos „Monsters“ versiją, kuriai prireikė nemažai pastangų. Mat šią dainą Saara atliko net 34 kalbomis – visų šalių, kurios šįmet dalyvauja „Eurovizijoje“. Tarp jų – ir lietuvių, beje, tekstą tardama gana taisyklingai ir be jokių užrašų.

Nors atlikėja šiame kūrinyje visomis kalbomis padainuoja vos po porą teksto eilučių, jos sumanymas sulaukė didelio susidomėjimo – per porą dienų internete klipas peržiūrėtas daugiau nei 370 tūkstančių kartų.

Idėja – akivaizdi, taip darydama S.Aalto nori prisijaukinti auditoriją iš kuo daugiau šalių, kuriai pasirodys mielas šis jos žingsnis.

S.Aalto 34 kalbomis sudainuotas kūrinys „Monsters“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.