Išgirskite: netikėtai miręs garsus didžėjus Avicii buvo sukūręs ir dainą „Eurovizijai“

Muzikos pasaulis gedi Švedijos žvaigždės Avicii – 28-erių elektroninės muzikos kūrėjas ir didžėjus netikėtai mirė Omane.

 Avicii.<br> AP nuotr.
 Avicii.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-21 14:54, atnaujinta 2018-04-21 17:59

Kūrėjas, kurio tikrasis vardas – Timas Berglingas, išgarsėjo keliolika ryškių hitų, kuriuos žino visas pasaulis – tarp jų ir šokių aikšteles ne vieną sezoną drebinusiu kūriniu „Wake Me Up“.

Tačiau jo vardas įrašytas ir „Eurovizijos“ dainų konkurso istorijoje. 2013-aisiais, kai po atlikėjos Loreen pergalės konkursas buvo rengiamas Švedijos mieste Malmėje, jo organizatoriai kreipėsi į Avicii, siūlydami parašyti tų metų „Eurovizijos“ sezono himną.

Avicii sutiko – daugelio nuostabai, nes tuo metu jau buvo viena ryškiausių elektroninės šokių muzikos žvaigždžių, o populiariausi pasaulio atlikėjai dažniausiai kiek skeptiškai žiūri į „Eurovizijos“ konkursą.

Negana to, dainą „We Write The Story“ jis parašė kartu su dviem tikromis muzikos pasaulio legendomis – 1974-aisiais “Euroviziją“ laimėjusios grupės ABBA nariais Benny Anderssonu ir Bjornu Ulvaeusu.

Kūrinio premjera įvyko „Eurovizijos“ finalo metu – skambant choro atliekamai dainai, Avicii sėdėjo Malmės arenos tribūnoje, o pagal jo parašytos dainos garsus su vėliavomis scenoje žingsniavo visų konkurse dalyvavusių šalių atstovai. Tarp jų – ir Lietuvos atstovas Andrius Pojavis.

Kūrinys, kurį išgirdo gausi „Eurovizijos“ auditorija prie TV ekranu, tuo metu buvo paskelbtas „dviejų ryškiausių Švedijos muzikos eksporto atstovų – ABBA ir Avicii – bendradarbiavimo rezultatu“.

Siūlome prisiminti šią dainą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.