I. Zasimauskaitė po „Eurovizijos“ generalinės repeticijos: „Vos neapsiverkiau“

Antradienio vakarą pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje Lisabonoje startuosianti Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė jau pirmadienį patirs svarbų išbandymą.

I.Zasimauskaitė generalinėje „Eurovizijos“ pusfinalio repeticijoje.<br> AP nuotr.
I.Zasimauskaitė generalinėje „Eurovizijos“ pusfinalio repeticijoje.<br> AP nuotr.
I.Zasimauskaitė po pirmosios generalinės „Eurovizijos“ repeticijos.<br> R.Zilnio nuotr.
I.Zasimauskaitė po pirmosios generalinės „Eurovizijos“ repeticijos.<br> R.Zilnio nuotr.
I.Zasimauskaitė generalinėje „Eurovizijos“ pusfinalio repeticijoje.<br> AP nuotr.
I.Zasimauskaitė generalinėje „Eurovizijos“ pusfinalio repeticijoje.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 7, 2018, 7:24 PM, atnaujinta May 7, 2018, 7:36 PM

Vakare Lisabonos „Altice“ arenoje vyks generalinė konkurso repeticija, kuri palydoviniu ryšiu bus transliuojama visų šiame pusfinalyje balsuojančių šalių komisijoms – jos jau šį vakarą balsuos, jų skirti balai nulems 50 procentų galutinio rezultato.

Pirmoji generalinė repeticija įvyko pirmadienio popietę – jos metu Ieva parodė savo sceninę suknelę ir turėjo progą pasijusti kaip tikrame „Eurovizijos“ koncerte, kuriame daina gena dainą, o tarp kūrinių tėra keliasdešimties sekundžių pertraukėlės.

„Kaip jaučiuosi? Gerai. Tik buvo sunku apsiprasti su įgarsinimu, kiekvienoje repeticijoje ausinėse garsas kinta, įdomu, kaip vakare bus.

Repeticijoje pradėjau dainuoti tyliau, nes garsas ausinėse buvo tylus, norėjau gerai girdėti muziką. Bet taip dar geriau – natos švaresnės“, - kalbėjo Lietuvos „eurovizininkė“.

„Tai – normalu. Garsas gali skirtis dėl įvairių aplinkybių. Bet labiausiai džiaugiuosi, kad Ieva dainuoja užtikrintai. 

Viskas čia gerai, technikai reaguoja į pastabas, klausosi mūsų pageidavimų“, - sakė Lietuvos „eurovizinės“ dainos kompozitorius Vytautas Bikus.

Tiesa, anot jo, kol kas ne visai taip, kaip planavo lietuviai, atrodo vaizdo efektai – nufilmuotos žmonių figūros, greta Ievos scenoje išnyrančios pasirodymo metu.

„Bet reikia suprasti, kad yra ir vietinio režisieriaus vizija, kompromiso ieškojimas. Visada prašome, kad mūsų viziją įgyvendintų šimtu procentų, bet dalyvavimas čia yra kompromiso ieškojimas“, - sakė V.Bikus.

Kai repeticijos pabaigoje I.Zasimauskaitė priėjo prie į sceną atėjusio savo vyro Mariaus Kiltinavičiaus, jos balsas sudrebėjo, o spaudos centre susirinkę žurnalistai braukė ašarą ir pradėjo ploti.

„Atrodė, kad vos neapsiverkiau? Taip ir buvo, sudrebėjo balsas.  Ta akimirka... aš nesuprantu. Ji – tokia jautri.

Bet kai ėjau „Eurovizijos“ atidarymo mėlynuoju kilimu, visi žurnalistai sakė – ir jiems dreba širdis, kai pamato pasirodymo pabaiga. Gal ir gerai“, - svarstė Ieva.

„Kai scenoje yra tokios akimirkos, geri atlikėjai padaro šimtą kartų taip pat, nes taip yra surepetuota.

O Ievos atvejis unikalus – ji tai daro natūraliai, ji iš tiesų taip jaučiasi. Nuostabu klausytis ir matyti, kaip žmogų veikia tos kelios eilutės.

Niekas neliepia, kad jos balsas drebėtų. Bet ji taip jaučiasi, taip ir dainuoja. Tai gerai, tikiuosi, kad ir žiūrovai supras, ką Ieva jaučia ir nori pasakyti“, - kalbėjo V.Bikus.

Pasirodymo pabaigą Ieva vis keičia – dvi paskutines eilutes ankstesnėse repeticijose dainavusi angliškai, generalinėje repeticijoje vėl uždainavo lietuviškai.

„Nėra galutinio sprendimo. Kokia bus emocija, taip ir dainuosiu“, - sakė I.Zasimauskaitė.

Ji numojo ranka į greitai pasklidusias kalbas, jog prieš repeticiją jai skaudėjo gerklę.

„Mane ima jaudulys, tai normalu. Kai kurie Lietuvos atstovai iš jaudulio prieš „eurovizinį“ pasirodymą daug valgydavo, kiti miegodavo. 

Man dažniausiai skauda nugarą ir kimsta balsas. Bet scenoje ne problema. O ir ši daina tokia, kad lengvas užkimimas ją gal net papuoštų šią dainą. Žinoma, jei balsas visiškai dingtų, vietoj manęs dainuoti siųstume pritariančiąją vokalistę Akmėją“, - juokavo I.Zasimauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.