Atskleidė, kiek sumokėta už I. Zasimauskaitės „eurovizinius“ efektus: ir tai – dar nedaug

Antradienio vakarą „Eurovizijos“ pirmajame pusfinalyje startuosiančios dainininkės Ieva Zasimauskaitės pasirodymą paįvairins vaizdo projekcijos, dėl kurių konkurso užkulisiuose jau kilo nemažai aistrų.

 I.Zasimauskaitė.<br> AP nuotr.
 I.Zasimauskaitė.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 8, 2018, 4:28 PM, atnaujinta May 11, 2018, 9:57 AM

Ievos dainai „When We're Old“ jos komanda pasirinko gana sudėtingą techninį sprendimą. Vaizdas scenoje, kurį matys Lisabonos „Altice“ arenoje susirinkę žiūrovai, skirsis nuo to, kuris bus rodomas per televizorių.

TV žiūrovai antroje dainos dalyje pamatys greta Ievos atsirandančias ir pranykstančias žmonių figūras – žaidžiančius vaikus, apsikabinusią vyresnio amžiaus porą, šokančius žinomus Lietuvos šokėjus Česlovą ir Jūratę Norvaišas.

Dėl šių vaizdų repeticijų metu jau kilo problemų - „Eurovizijos“ techninė komanda iš pradžių niekaip negalėjo su jais susitvarkyti, per pirmąją repeticiją vaizdus sudėliojo taip, kad jie uždengė I.Zasimauskaitės figūrą.

Tačiau vėliau pasirodymą pavyko sustyguoti – pirmadienio vakarą generalinėje pusfinalio repeticijoje vaizdas jau buvo beveik toks, kokio norėjo Lietuvos delegacija.

„Mūsų planus jie įgyvenino maždaug 70 procentų, žiūrėsime, kaip bus vakare.

Vis dar daromos klaidos – pavyzdžiui, J. ir Č. Norvaišų pora buvo parodyta neproporcingai didelė. Bet tikimės, kad transliacijos metu bus geriau“, - sakė Ievos pasirodymo režisierė Rasa Micachienė.

„Euroviziniai“ efektai kainuoja brangiai – delegacijoms primygtinai siūloma šią paslaugą pirkti iš konkurso rengėjų, kurie gali viskuo pasirūpinti.

Tačiau tada tenka išleisti didžiules sumas – pavyzdžiui, iš Estijos atlikėjos Elinos Nečajevos už tai, kad ant jos suknelės būtų rodomos vaizdo projekcijos, buvo paprašyta per 60 tūkstančių eurų.

Delegacijai pavyko susitarti dėl kiek mažesnės kainos, tačiau istorijų apie išpūstas scenos efektų sąmatas „Eurovizijoje“ - apstu.

Kaip lrytas.lt pasakojo Airijos delegacijos vadovas Michaelas Kealy, už šios šalies dainininko Ryano O'Shaughnessy pasirodyme esančius suoliuką ir porą gatvės žibintų buvo paprašyta sumokėti dešimt tūkstančių eurų.

O Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas užsiminė, kad dėl didelių kainų „Eurovizijos“ užkulisiuose jau kyla rimtos diskusijos su konkurso rengėjais.

I.Zasimauskaitės komandai pavyko susitarti, kad vaizdo projekcijos bus paruoštos Lietuvoje – taip šis sprendimas kainuoja mažiau, nei tektų mokėti „Eurovizijos“ techninei komandai.

„Įvertinus visas draugiškas nuolaidas, už Ievos sceninius efektus sumokėta maždaug 10 tūkstančių eurų. Ir tai „Eurovizijoje“ - dar nedaug.

Matome, kiek išleidžia kai kurios kitos šalys – pavyzdžiui, vien Izraelio dainos reklamai internete mesti didžiuliai pinigai.

Yra valstybių, kurios „Eurovizijai“ netaupo pinigų, mažesnių šalių, taip pat ir Lietuvos, situacija – kiek kitokia. Bet džiaugiamės, kad pavyko rasti rėmėjų ir parengti gerai atrodantį pasirodymą“, - sakė R.Micachienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.