I. Zasimauskaitė į lemiamą kovą stos švytėdama – jos palaikyti atvyko tėvai ir draugai

Antradienio vakarą pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje dainuosianti Ieva Zasimauskaitė – jau Lisabonos „Altice“ arenoje, kur jos laukia kol kas svarbiausias gyvenime pasirodymas.

 I.Zasimauskaitė su vyru, tėvais, dėde ir jo žmona.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitė su vyru, tėvais, dėde ir jo žmona.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitė į paskutinę repeticiją prieš pusfinalį išvyko puikiai nusiteikusi.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitė į paskutinę repeticiją prieš pusfinalį išvyko puikiai nusiteikusi.<br> R.Zilnio nuotr.
 Palaikyti I.Zasimauskaitės atvyko ir jos bendraminčiai - Harė Krišna sekėjai iš Lietuvos.<br> R.Zilnio nuotr.
 Palaikyti I.Zasimauskaitės atvyko ir jos bendraminčiai - Harė Krišna sekėjai iš Lietuvos.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitės tėvai.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitės tėvai.<br> R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 8, 2018, 1:18 PM, atnaujinta May 8, 2018, 5:40 PM

Iš arenos ryte išvykusi dainininkė popiet dalyvaus paskutinėje generalinėje pusfinalio repeticijoje, kurioje dar sykį susitiks su 18 varžovų.

Vakare iš visų pirmojo pusfinalio dalyvių į finalą žengs tik dešimt dainininkų. Jie kovą pratęs šeštadienį. I.Zasimauskaitė pusfinalyje atliks dainą „When We're Old“, ji pasirodys šeštuoju numeriu.

Ryte vos iš lifto žengusios dainininkės veide atsirado šypsena – į viešbutį palydėti į repeticiją ir palinkėti sėkmės atvyko jos tėvai Darius ir Audronė, dėdė (kuris yra ir Ievos krikšto tėvas) su žmona, keletas draugų, tarp jų – iš Lietuvos atvykę Harė Krišna sekėjai, kuriems priklauso Ieva.

Dainininkė nuskubėjo apsikabinti artimųjų, kurie į Lisaboną atvyko dar pirmadienį, tačiau I.Zasimauskaitę pamatė tik šiandien – vakar ji iki vėlaus vakaro dalyvavo generalinėje repeticijoje, kurią palydoviniu ryšiu stebėjo ir visų balsuojančių šalių komisijos.

„Labai džiaugiuosi. Kai šalia yra tėvai, artimieji – man tai labai svarbu. Dabar jaučiuosi dar geriau.

Nebeskauda nei gerklės, nei nugaros. Matote - atvažiavo tėvai, ir viskas praėjo. Sako, kad tėvai yra lyg stogas virš galvos, taip ir yra.

Atvyko ir draugų - iš Maltos, Rygos, Lietuvos. Išsimiegojau puikiai, vakar užmigau lyg užmušta, šiandien prabudusi net nesupratau, kada užmigau. Nuotaika puiki, nieko netrūksta. Esu visiškai pasiruošusi“, - išvykdama į areną, antradienį sakė I.Zasimauskaitė.

Jos tėvai pasakojo, kad Lietuvoje nuolat stebėjo straipsnius ir vaizdo reportažus apie dukterį. Iš pokalbių su ja jiems susidarė įspūdis, kad dainininkė jaučiasi labai gerai, o pirmadienį pasklidusios kalbos apie jos skaudančią gerklę – smarkiai išpūstos.

 

„Toks jausmas, kad su kiekviena diena viskas gerėja – kas buvo nesustyguota, tvarkoma, Ieva jaučiasi vis geriau“, - sakė atlikėjos tėvas.

„Žiūrėjom visus reportažus, buvo labai svarbu matyti Ievą, Kai pamatydavome ją besišypsančią, tokią, kaip namie, suprasdavom, kad viskas gerai.

Žinoma, jaudinamės, bet manau, kad neturime to rodyti Ievai. Ji – labai jautri, kitų jaudulys persiduoda jai. Turim susikaupti ir nugalėti jaudulį, kad jai šiandien būtų gera diena, kad atsipalaiduotų ir padainuotų iš širdies.

Mums ji sakė, kad čia jaučiasi puikiai, jaučia gerą energiją, yra laisva, gali būti savimi. Mes tuo labai džiaugiamės“, - kalbėjo Ievos mama.

„Viskas bus gerai. Noriu paprašyti tik vieno, to, ką sakė ir Ieva. Po pasirodymo kalbėkite ką tik norite, kritikuokite, bet dabar – tiesiog palaikykite ir siųskite gerą energiją. Ievai to reikia. Šiandien ji nėra Ieva Zasimauskaitė, šiandien ji atstovauja Lietuvai. Jei visi tikėsime, kad ji bus finale, ten ją pamatysime“, - sakė dainininkės mama.

Į Lisaboną atvykę Ievos tėvai ketina į Lietuvą grįžti kitą pirmadienį – antradienį „Eurovizijos“ pusfinalį gyvai stebės arenoje, o tada, neabejoja, šeštadienį savo dukterį pamatys ir finale.

„Tikime, kad ji ten bus. O kaip kitaip?“ - šyptelėjo I.Zasimauskaitės tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.