Paskutinės I. Zasimauskaitės valandos prieš kovą: meditacija, knyga ir tortas iš Kauno

Antradienio vakarą pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje kovosianti Ieva Zasimauskaitė prieš tai dar dalyvavo paskutinėje generalinėje šio renginio repeticijoje.

Ieva Zasimauskaitė prieš „Eurovizijos“ pusfinalį.<br> R.Zilnio nuotr.
Ieva Zasimauskaitė prieš „Eurovizijos“ pusfinalį.<br> R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 8, 2018, 5:45 PM, atnaujinta May 8, 2018, 6:22 PM

Dainą „When We're Old“ ji vėl sudainavo jautriai ir be klaidų, o po repeticijos sakė, kad jau jaučiasi laimėjusi labai daug.

„Jaučiuosi labai gerai. Vakar buvo gerklės skausmas, o šiandien viskas geriau, ryte tėvai atvyko, vakar dvasinis mokytojas paskambino. Jaučiu iš visų pusių burbulą, kuris mane saugo“, - likus kelioms valandoms iki pusfinalio, sakė Ieva.

Paskutinėje repeticijoje ji vėl subtiliai keitė pasirodymo pabaigą. Paskutinę eilutę, skambančią tada, kai scenoje jos pasitikti ateina vyras Marius Kiltinavičius, ji sudainavo angliškai, o priešpaskutinę – lietuviškai.

„Tikriausiai taip ir bus. Mes ilgai svarstėme ir vis dar svarstome. Paskutinė dainos eilutė siunčia svarbią žinutę – nebijau pasenti, kol laikau tavo ranką. Daug užsienio žurnalistų ir žiūrovų ją jau cituoja. Būtų keista jos nepadainuoti taip, kad visi suprastų“, - kalbėjo lietuvė.

Pasirodymu ir vaizdo projekcijomis šįkart ji liko iš esmės patenkinta, bet užsiminė, kad, jei pavyks patekti į finalą, dar yra taisytinų dalykų.

Krišnos sekėja Ieva į sceną žengia su karoliukais, kurie, anot jos pačios, yra sėkmės, apsaugos, laimės talismanas.

„Tai – lyg žaibolaidis, jei nutinka kokia nelaimė, karoliukai nutrūksta“, - pasakojo dainininkė.

Paskutines valandas iki pasirodymo ji ketina praleisti ramiai, užkulisiuose, kol kiti komandos nariai išėjo pavalgyti ar pailsėti mieste.

„Užkulisiuose turiu kambarį, jame medituosiu, skaitysiu, turiu maisto ir vandens.

Šiandien atvykę draugai atvežė lauktuvių – tris pakelius mano mėgstamiausių karamelizuotų žemės riešutų su cukrumi, taip pat – torto iš restorano Kaune „Radharanė“, kuriame dažnai valgau“, - juokėsi Ieva.

Prognozės dėl jos galimybių patekti į finalą, kuris vyks šeštadienį, gerėja po kiekvienos repeticijos, tačiau Ieva sako, kad stengiasi į tai nekreipti dėmesio.

„Prognozės man nepatinka. Lemtis yra pats pasirodymas. Esu patenkinta juo. Galėsiu pasakyti tik po pasirodymo, ar viskas gerai, ar ne.

Bet švęsiu bet kuriuo atveju – pavyks patekti į finalą ar ne.

Juk dar neseniai tai, kad laimėsiu atranką ir vyksiu į „Euroviziją“, atrodė pokštas. Vienas didžiausių laimėjimų man - visi žmonės, kurie pradėjo kartu dirbti „Eurovizijos“ metu. Būti čia, sėdėti ant tos sofos užkulisiuose – jau laimėjimas.

Bet taip, tikiu, kad mes kažkaip pakliūsim į finalą“, - šypsojosi dainininkė.

Į sceną, kaip ir repeticijų metu, ją palydės vyras Marius, kurį žiūrovai pamatys pasirodymo pabaigoje.

„Tai, kad jis lydi, laiko už rankos, man yra labai gerai. Žinoma, pagal taisykles gali lydėti ir Audrius Giržadas, bet jo nelabai apsikabinsi. O man patinka apsikabinti“, - geros nuotaikos prieš jos laukiantį išbandymą neprarado Ieva. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?