19-ąjį kartą Kauną sudrebins baikerių fiesta „Bike Show Millennium“

Legendinė ir didžiausia Lietuvoje baikerių fiesta šiemet minės 19-ąjį savo gimtadienį ir vyks Kauno Hanzos dienų metu gegužės 19, 20 d. Jau antrus metus iš eilės šventė yra atvira visiems kauniečiams ir miesto svečiams – visi jos renginiai bus nemokami, o ką veikti renginyje turės ir tikri baikeriai, ir jų mažosios atžalos.

 Baikerių fiestos akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Baikerių fiestos akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Baikerių fiestos akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Baikerių fiestos akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Baikerių fiestos akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Baikerių fiestos akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 9:52 AM, atnaujinta May 9, 2018, 2:04 PM

Naujas formatas

„Bike Show Millennium“ pradžia siekia dar 2000-uosius – tuomet šventė vyko T.Masiulio gatvėje. Vėliau renginys persikėlė į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą, paskui keletą metų motociklininkai rinkosi prie „Žalgirio“ arenos. Pernai organizatoriai nusprendė, kad atėjo metas kardinalioms permainoms.

„Subrendome ir užauginome kelias kartas – iš pradžių važiavo tėvai, dabar važiuoja vaikai. Tai tokia tradicija, kai jau galima kūdikį paleisti į visavertį gyvenimą. Būtent todėl atėjo metas pokyčiams“, – sako idėjinis šventės vadas Julius Urbaitis. „Norime, kad baikeriai ir miesto gyventojai taptų vienu kumščiu. Žmonės įbauginti, kad baikeriai kaip kokie velniai, tačiau tai visiška netiesa. Atėjo laikas visiems kartu susėsti ir nutraukti priešpriešą.“

Tarptautinės galiūnų varžybos „Lietuva prieš pasaulio rinktinę“

Po simbolinio garbės rato miesto gatvėmis į Nemuno pakrantę atvykusius motociklininkus pasitiks dideli vyrukai tikrąja to žodžio prasme – šeštadienio popietę prasidės Tarptautinės galiūnų varžybos, kuriose dalyvaus po 4 stipriausius galiūnus iš JAV, Irano, Islandijos ir PAR. Lietuvai atstovaus Žydrūnas Savickas, Vidas Blekaitis ir kiti milžinai. Galiūnų varžybų rungtys: padangų metimas į aukštį, pritūpimai su burbulais, rąsto kėlimas dviese, automobilio atkėlimas, akmens perkėlimas, taip pat luito, rąsto, Apolono ašies ir hantelio kėlimas bei bokalų laikymas. Pertraukų metu vyks ne tokios sudėtingos, tačiau ne mažiau smagios rungtys žiūrovams.

Vandens motociklų čempionatas

Nemuno pakrantė lėmė ir naujas pramogas žiūrovams bei naujus iššūkius dalyviams. Šiemet upėje priešais amfiteatrą vyks vandens motociklų „Jetski Slalom Show“ čempionatas. Vyks free style parodomosios programos ir atviras „Flyboard“ turnyras. „Flyboard“ – tai mados klyksmas vandens pramogų pasaulyje: ant specialių lentų sumontuoti itin galingi vandens pūstuvai žmogų pakelia į kelių metrų aukštį ir leidžia atlikti sudėtingus triukus.

Vakare Nemuno prieplaukos scenoje vyks varžybų nugalėtojų apdovanojimai, koncertuos jaunatviška muzikos komanda „Justin 3“ ir Povilas Meškėla su savo grupe. Kitose Kauno senamiesčio scenose Hanzos dienų metu bus galima išgirsti tokias grupes kaip „Killer Queen“ (Didžioji Britanija), „Arrival from Sweden (The Music of ABBA)“ (Švedija), DJ Sash (Vokietija), „Rondo“ (Lietuva) ir daugelį kitų.

Sekmadienį Rotušės aikštėje vyks Lietuvos dB Drago čempionatas, bus galima pasigrožėti automėgėjų klubų „Tuning Team“, „Autoera“, „Retromobile“ ir kitų klubų naujausiais eksponatais, senoviniais automobiliais, motociklais ir kita išskirtine technika.

„BIKE SHOW MILLENNIUM 2018“ programa:

2018 m. gegužės 19 d. (šeštadienis)

12–13.30 val. visi renkasi prie Kauno Pilies (automobilių stovėjimo aikštelė Jonavos g.)

13.30–14 val. motociklininkų paradas centrinėmis miesto gatvėmis: Kauno pilis – A.Jakšto g. – Rotušės a. – M.Valančiaus g. – Šv.Gertrūdos g. – Savanorių pr. – Taikos pr. – Kovo 11-osios g. (iki VI forto) – K.Baršausko g. – Tunelio g. – M.K.Čiurlionio g. – Vytauto pr. – Kęstučio g. – I.Kanto g. – Karaliaus Mindaugo pr. – M.Daukšos g. – Muitinės g. – Aleksoto g. – Prieplaukos krantinė (nesaugomas motoparkingas)

Senosios prieplaukos krantinėje

11–12.40 val. vandens motociklų „JETSKI SLALOM SHOW“ varžybų treniruotė, kvalifikacija

12.40–13 val. vandens motociklų „free style“ ir „flyboard“ parodomoji programa

13–16.30 val. Galiūnų čempionatas

16.30–17 val. atviras vandens „flyboard“ turnyras, „free style“ parodomoji programa

17–19.30 val. vandens motociklų „JETSKI SLALOM SHOW“ varžybų pusfinalis, finalas

19.30–20 val. vandens motociklų „free style“ ir „flyboard“ parodomoji programa

20–20.30 val. vandens motociklų varžybų nugalėtojų apdovanojimai

20.30–23.15 val. vakarinis koncertas – grupė „Justin 3“ ir Povilas Meškėla su savo komanda

2018 m. gegužės 20 d. (sekmadienis), Rotušės aikštė

10–18 val. Lietuvos dB Drag čempionatas, automėgėjų klubų „Tuning Team“, „Autoera“, „Retromobile“ ir kt. naujausių eksponatų, senovinių automobilių ir motociklų, kitos technikos paroda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.