Į „Eurovizijos“ finalą patekusi I. Zasimauskaitė: „Vieną dalyką dar noriu pakeisti“

Po „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio į finalą patekę dalyviai surengė spaudos konferenciją. Į ją Ieva Zasimauskaitė atėjo apsisiautusi Lietuvos vėliava bei sulaukė gausaus palaikymo.

 I.Zasimauskaitė ir A.Giržadas.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitė ir A.Giržadas.<br> R.Zilnio nuotr.
  I.Zasimauskaitė ir A.Giržadas.<br> R.Zilnio nuotr.
  I.Zasimauskaitė ir A.Giržadas.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitę po pusfinalio prie arenos pasitiko gerbėjai.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitę po pusfinalio prie arenos pasitiko gerbėjai.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitę po pusfinalio prie arenos pasitiko gerbėjai.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitę po pusfinalio prie arenos pasitiko gerbėjai.<br> R.Zilnio nuotr.
 I.Zasimauskaitė su vyru scenoje.<br> AP nuotr.
 I.Zasimauskaitė su vyru scenoje.<br> AP nuotr.
 I.Zasimauskaitė pasirodys pirmojoje finalo dalyje.<br> Th.Hanseso (EBU) nuotr.
 I.Zasimauskaitė pasirodys pirmojoje finalo dalyje.<br> Th.Hanseso (EBU) nuotr.
I.Zasimauskaitė spaudos konferencijoje po pusfinalio.<br> Th.Hanseso (EBU) nuotr.
I.Zasimauskaitė spaudos konferencijoje po pusfinalio.<br> Th.Hanseso (EBU) nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 9, 2018, 1:17 AM, atnaujinta May 11, 2018, 9:59 AM

Konferencijos vedėjas pastebėjo, kad Ieva ant scenos su vyru dainos finale atrodė labai mielai.

„Mano pagrindinis principas gyvenime – nieko nevaidinti. Todėl norėjau ant scenos būti su savo tikru vyru. Mano klipe vaidina mano tėvai, draugai“, – į tokį komentarą atsakė Ieva.

Žurnalistų paklausta, kaip atrasti antrąją pusę, Lietuvos atstovė kalbėjo apie tai, kad svarbu – nusiteikimas.

„Mes laimingai vedę. Tačiau, žinoma, pykstamės. Visi turi gyvenime sunkumų. Svarbiausia nepasiduoti, ieškoti sprendimų. Nepasiduoti ir likti pozityviam“, – tokį receptą pasakė I.Zasimauskaitė.

Paklausta, kokią žinutę, norėtų pasiųsti už ją balsavusiems, I.Zasimauskaitė atkreipė dėmesį, į tai, kad jai pavyko padaryti tautiečius šįvakar laimingais.

„Man svarbiausia santykiai. Svarbiausios pergalės – ne konkursuose. Pergalė – būti laimingai ir padaryti laimingais aplinkinius. Svarbiausias dalykas – nebijoti būti netobula“, – kalbėjo ji.

Spaudos konferencijos pabaigoje buvo ištraukti burtai, kurie lėmė, kurioje finalo dalyje dainuos visi iš šio pusfinalio į jį žengę atlikėjai.

Paaiškėjo, kad I.Zasimauskaitė dainuos pirmojoje šeštadienį vyksiančio finalo dalyje.

Pasibaigus spaudos konferencijai, Ievą prie Lisabonos „Altice“ arenos pasitiko jos tėvai, artimieji ir būrys gerbėjų.

Pastaruosius dainininkė apdovanojo savo suvenyrais, pozavo asmenukėms ir šypsodamasi dėkojo už šiltus žodžius.

Grįžusi į viešbutį, ji ilgai nevakarojo – davė interviu Belgijos televizijai, padėkojo visai savo komandai ir kurį laiką savo kambaryje dar šnekučiavosi su artimaisiais.

Tame pačiame viešbutyje apsistoję Belgijos ir Armėnijos dainininkai į finalą nepateko, tačiau sakė, kad lietuvei linki sėkmės, o su ja susibičiuliavusi belgė Sennek kartojo, kad už Ievą būtinai balsuos finale.

Ievos pasirodymas pusfinalyje:

„Jausmas buvo panašus, kaip laimėjus atranką Lietuvoje. Nuostaba. Stoviu ir galvoju – vau, jėga. Bet buvo visiška ramybė viduje.

Ar padainavusi nujaučiau, kad pateksiu į finalą? Tikrai ne. Visų pradėjau klausinėti, kaip pavyko pasirodymas.

Juk labai jaudinausi. Kai dainuodama atėjau ant tilto scenoje, jaučiau, kad ašaros akyse tvenkiasi, galvoje sukosi mintis, kaip sudainuoti paskutines eilutes.

Bet Vytautas (Bikus, dainos „When We're Old“ autorius – Red.) sakė, kad manimi didžiuojasi, tai man buvo svarbiausi žodžiai“, – emocijas pusfinalio užkulisiuose nupasakojo Ieva.

Per repeticijas kiekvieną sykį pasirodymo pabaigoje vyrą Marių Kiltinavičių bučiavusi dainininkė pusfinalio transliacijos metu to nepadarė, bet sakė, jog iš jaudulio net nesuprato, kas vyksta.

„O mes nepasibučiavome? Norėjau, kad kuo greičiau paslėptų savo glėbyje. Tai buvo stipriausios emocijos, lyginant su visais ankstesniais pasirodymais. Finale gal ir bučinys bus.

Prieš pusfinalį labai jaudinausi. Kartojau mantrą, meldžiausi. Jei šalia nebūtų Mariaus, būčiau pabėgusi ar numirusi. 

Tai sudėtinga. Negalima galvoti, kad tave stebi tiek daug žmonių. Reikia galvoti, kad esi namie, padaryti tai, ką esi įpratusi“, – pasakojo Ieva.

Ji apgailestavo, kad į finalą nepateko belgės, šveicarų, islando daina. 

„Gal jo kūrinys man – daina kaip daina, bet man jo paties trūks finale.

Labiausiai džiaugiuosi, kad į finalą pateko austras ir airis, dėl jų jaučiausi užtikrinta. Kipro dainininkė paliko įspūdį kaip asmenybė. Daina – ne mano stiliaus, bet kokia ji faina! Aš ją tris kartus apsikabinau“, – kvatojosi Ieva.

Beje, Kipro dainininkė Eleni Foureira lietuvę prajuokino ir spaudos konferencijos metu. Ievai papasakojus, kad svarbiausia gyvenime – santykiai, ir užsiminus, kad su savo vyru ji kartu – jau aštuonerius metus, Kiprui atstovaujanti graikė paprašė patarimo: „Mano ilgiausi santykiai truko pusantrų metų“.

Į „Eurovizijos“ areną Ievai teks sugrįžti penktadienį – kai prasidės generalinės finalo repeticijos.
Trečiadienį ir ketvirtadienį lietuvė ketina skirti poilsiui. Trečiadienį ji dar padainuos apie „Euroviziją“ rašančio portalo „Wiwibloggs“ vakarėlyje, leis dieną su tėvais ir atvykusiomis geriausiomis draugėmis, o ketvirtadienį stengsis nuo visko atsiriboti ir pabūti su savimi.

„Reikia nurimti. Stipriausias šios dainos raktas – būti visiškai ramiai“, – aiškino I.Zasimauskaitė.

Dėl burtais jai tekusios vietos pirmojoje finalo dalyje ji kiek nusiminė, bet tada irgi nusiramino.

„Norėjau, kad būčiau antroje dalyje. Bet kai traukiau burtus, sakiau – Dieve, padaryk taip, kaip reikia. Gal ir gerai, kad ištraukiau pirmąją dalį. Kai esi pirmojoje dalyje, mažiau tenka jaudintis, nes prieš pasirodymą nuolat galvoji – kada jau reikės eiti į sceną?“ - pasakojo Ieva.

Ji prisipažino – įsivaizdavo, jog dalyvauti „Eurovizijoje“ yra kur kas lengviau.

„Maniau, bus trys minutės ir repeticija prieš tai. Neįsivaizdavau, kiek čia darbo, kiek turi savęs atiduoti.

Šis konkursas – nereali galimybė kiekvienam atlikėjui. Nesvarbu, kiek yra skeptikų, kurie sako, kad „Eurovizija“ – š..., blogai. Bet tai – visiška nesąmonė.

Toje scenoje pastovėti yra šis tas. Linkiu kiekvienam skeptikui kada nors atvykti į šį konkursą ir pamatyti tai savo akimis“, – kalbėjo I.Zasimauskaitė.

Apetitas auga bevalgant. Ar Ieva jau susimąstė, kurią vietą norėtų užimti finale?

„Tiesą sakyti? Žinoma, norisi užimti aukštą vietą, bet gal tik dėl ego. Maždaug – kaip čia, patekusi į finalą, būsiu pabaigoje.

Bet iš esmės mano tikslas pasiektas. Noriu užimti aukštą vietą, bet dar labiau noriu, kad kuo daugiau žmonių pajustų žinutę, kurią skleidžiu, kad galėčiau pakalbėti apie tai. Juk finalą stebės didesnė auditorija.

Mano režisierės Rasos Micachienės dukra Paulė, kurią vadinu savo pasirodymo simboliu, sako, kad dievuliukas jai sakė, jog užimsiu pirmą vietą.

Tai būtų stebuklas. Bet tikiu stebuklais, jie, kaip ir sapnai, pildosi. Kita vertus, mano akimis, ši „Eurovizija“ – labai stipri. Nebūčiau pikta ar liūdna, kad laimėjo kita daina“, – svarstė Ieva.

„Eurovizijos“ pusfinalyje ji kone paskutinę akimirką pakeitė vieną svarbų pasirodymo elementą. Balsavimo metu rodant dainų ištraukų pakartojimus, kitos šalys rinkosi rodyti priedainį, o Ieva – pasirodymo pabaigą, kai į sceną ateina jos vyras.

Šis sprendimas sulaukė įvairių vertinimų, bet Ieva sako, jog jis – teisingas.

„Ir man, ir kitiems stipriausia dainos akimirka – kai ateina Marius. Visi save gali susieti su ta emocija.

Nebuvo repeticijos, kai tuo metu nebūčiau apsiverkusi. Kiti sako, kad reikia rodyti priedainį, balsą. Bet šioje dainoje ne esmė yra balsas, esmė yra emocija, kurią transliuoju“, – kalbėjo I.Zasimauskaitė.

Ar jos pasirodymas dar keisis? Visko gali būti.

„Turiu mintį, ką noriu pakeisti, nežinau, ar siūlyti komandai. Pagalvosiu. Taip, vieną dalyką pasirodyme dar noriu pakeisti“, – pripažino Ieva.

Kartu su Lietuvos atstove į šeštadienį vyksiantį „Eurovizijos“ finalą pateko Austrijos, Estijos, Kipro, Izraelio, Čekijos, Bulgarijos, Albanijos, Suomijos ir Airijos atlikėjai.

Finale taip pat be pusfinalio barjero dalyvaus šeimininkė Portugalija, taip pat – daugiausiai lėšų „Eurovizijai“ skiriančios Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija, Ispanija, Italija.

Dar dešimt finalininkų paaiškės antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris vyks ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.