Skandalas „Eurovizijoje“: favoritės dainą sudirbęs S. Sobralis gavo griežtą atkirtį

Portugalijos sostinėje Lisabonoje vykstantį „Eurovizijos“ dainų konkursą drebina pernykščio laimėtojo Salvadoro Sobralio komentarai, paskelbti šios šalies dienraštyje „Publico“.

 Salvadoras Sobralis.<br> Scanpix nuotr.
 Salvadoras Sobralis.<br> Scanpix nuotr.
 Netta.<br> AP nuotr.
 Netta.<br> AP nuotr.
 Netta ir E.Foureira.<br> AP nuotr.
 Netta ir E.Foureira.<br> AP nuotr.
 Jacques'as Houdekas.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Jacques'as Houdekas.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 10, 2018, 6:40 AM, atnaujinta May 11, 2018, 9:55 AM

Retai interviu duodantis portugalų dainininkas, kuriam prieš kelis mėnesius atlikta širdies persodinimo operacija, kaip visada skeptiškai pasakojo apie „Euroviziją“: šis konkursas jam ne itin patinka, nors atlikėjas ir pripažįsta, kad pelnęs jame pergalę sulaukė didesnio populiarumo.

Jis atvirai pasakojo, kad nebuvo pasiruošęs užgriuvusiam dėmesiui, o grįžęs į Portugaliją verkdavo ir net bijodavo išeiti iš namų.

Dainininkas pasidžiaugė, jog gerbėjai jau suprato, kad, pavyzdžiui, jis labai nemėgsta fotografuotis, todėl priėję tiesiog paduoda ranką ir padėkoja už muziką.

Tačiau kai kurie jo komentarai sukėlė „Eurovizijos“ dalyvių ir gerbėjų pasipiktinimą.

„Pernai po mano pergalės žmonės sakė, kad konkursas pasikeis. Nemanau. Gal ateityje“, – nusivylęs kalbėjo atlikėjas.

Tada jis pateikė pavyzdį – papasakojo, kaip netyčia „YouTube“ rado šių metų Izraelio dainą „Toy“, atliekamą dainininkės Nettos. Šis kūrinys priskiriamas prie favoritų – lažybininkai ilgai jam prognozavo pirmąją vietą, šiuo metu prognozių lentelėje jis yra trečias.

„Atsidariau nuorodą ir išgirdau baisią dainą. Laimė, šiais metais aš neprivalau nieko klausytis“, – rėžė dainininkas.

Tokie jo komentarai akimirksniu sukėlė audrą internete – S.Sobralio anketas socialiniuose tinkluose užplūdo pasipiktinę „Eurovizijos“ ir Nettos gerbėjai. Jie apibėrė jį įžeidimais ir nusivylimo kupinais komentarais.

Pagrindinė jų mintis – S.Sobralis apskritai neturėjo laimėti „Eurovizijos“, netrukus bus pamirštas, jis neturi teisės spręsti, kokia muzika yra gera, o kokia – bloga.

Į diskusiją įsivėlė ir pernai Kroatijai „Eurovizijoje“ atstovavęs ekstravagantiškas dainininkas Jacques'as Houdekas – jis internete paskelbė atvirą laišką praėjusių metų laimėtojui.

„Gėda tau, Salvadorai Sobrali! Gėda! Ar taip turi kalbėti „Eurovizijos“ laimėtojas? Taip stengėsi save pateikti kaip kuklų žmogų, tikrą menininką ir gal apgavai visą Europą, bet neapkvailinai manęs. Leisk tau kai ką pasakyti, Salvadorai Sobrali. Pernai, kai praleidai visas konkurso repeticijas ir vietoj tavęs repetavo sesuo, Europos transliuotojų sąjunga turėjo tave diskvalifikuoti.

Tai buvo neprofesionalu ir labai neteisinga mums visiems, kurie ten buvome ir sunkiai dirbome. Labai liūdna, kad tu sirgai, bet jei turi sveikatos problemų, nesiimi dalyvauti tokiame dideliame projekte kaip „Eurovizija“. Net savo padėkos kalboje buvai nemalonus mums, kitiems dalyviams, bet dabar tu dar įžūliau kalbi, kabinėdamasis prie Izraelio atstovės Nettos Barzilai ir jos dainos. Taip netinkama, nedžentelmeniška. Turėtum tuoj pat atsiprašyti! Nesi tik „Eurovizijos“ laimėtojas, esi konkurso šeimininkas, jis vyksta tavo šalyje, tad toks elgesys yra dar blogesnis. 

Jei taip nekenti „Eurovizijos“ koncepcijos, turėjai nedalyvauti. Netgi sakai norintis nutolti nuo fakto, kad laimėjai „Euroviziją“. Nagi... Faktas, kad pernai tau teko vargti, klausantis konkurso dainų, ir kad džiaugiesi, jog šįmet nereikia klausytis „baisių“ konkurso dainų, tik parodo, koks mažas žmogus tu esi.

Visi tie jauni atlikėjai turi svajonių, patiria didelį spaudimą, tad kas tu toks, kad mestum ant jų šešėlį? Gali save laikyti tikru artistu, tai tavo teisė, bet man tai atrodo poza.

Ar tikrai manai, kad esi kietas rodydamas, koks nutolęs ir nesidomintis esi? Ne. Ar tiki, kad toks elgesys pavers tave didesniu artistu visuomenės akyse? Ne. Jis tik rodo mums, kad esi netikras, koks buvai ir prieš metus, kai laimėjai „Euroviziją“. Tu ją laimėjai, bet nesi laimėtojas!“ – piktą laišką baigia J.Houdekas.

Izraelio dainininkė Netta reagavo ramiau – į socialinius tinklus įdėjo nuotrauką iš antradienį vykusio pusfinalio, kurioje su Kipro dainininke Eleni Foureira rankomis sudėjo širdelės ženklą. Ir parašė, kad siunčia visiems meilę, taip pat – ir S.Sobraliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.