Jazzu atsakas „Eurovizijos” nugalėtojos kritikams: „Tai yra žema“

Šių metų „Eurovizija“ susilaukė nemažai apkalbų. Ją stebėjusieji komentavo ne tik atlikėjų dainas, bet ir aktyviai dalyvavo lažybose, kuriose Lietuvos atstovei Ievai Zasimauskaitei buvo prognozuojama itin aukšta vieta.

Socialinių tinklų ir Scanpix nuotr. 
Socialinių tinklų ir Scanpix nuotr. 
Atlikėja Jazzu.<br>Socialinių tinklų nuotr. 
Atlikėja Jazzu.<br>Socialinių tinklų nuotr. 
 Jazzu su mylimuoju Donatu.<br>Socialinių tinklų nuotr. 
 Jazzu su mylimuoju Donatu.<br>Socialinių tinklų nuotr. 
Atlikėja Netta. <br>Scanpix nuotr. 
Atlikėja Netta. <br>Scanpix nuotr. 
Atlikėja Netta. <br>Scanpix nuotr. 
Atlikėja Netta. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 3:58 PM, atnaujinta May 15, 2018, 4:41 PM

Visgi, itin daug komentarų susilaukė konkurso nugalėtojos Izraelio atstovės Nettos Barzilos pasirodymas. Didžiojoje scenoje dainą „TOY“ atlikusi moteris buvo sukritikuota dėl dainos žodžių, jos aprangoje matomų Rytų kultūros motyvų bei stambaus kūno sudėjimo.

Toks neigiamų komentarų pliūpsnis neliko nepastebėtas ir Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždžių. Nuomonę Nettos pasirodymo klausimu socialiniame tinkle nutarė išsakyti ir atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Bet tai kaip blogai su galvelėm daugumai... Dabar jau visi aukos, Dieve, padėk (tie, kurie atseit negali paaiškint savo vaikam apie žodelį „stupid“ (liet. kvailas) sukūrė situaciją nūdienos kontekste.. Jei tu moterį laikai tik žaislu – tu būsi stupid. Paaiškinau? “, – dainos žodžių kontekstą, susijusį su „Me too“ judėjimu aiškino atlikėja.

Be to, moteris nevengė karčių žodžių ir Lietuvos politikams.

„Tai filmų istorijas gal irgi cenzūruojam? Knygas, paveikslus, kurie atskleidžia tikrovę? Ką dar? Jūs visi maži cenzūruotojai, šventos karvės arba maži karbauskiukai (anas irgi viską draudžia ir cenzūruoja, kaip žinia) “, – apie kultūrinę cenzūrą dėstė ji.

„Man šį kartą panašiai gėda dėl Lietuvos nuomonės kaip tą kartą, kai Gražulis mėtė akmenis per LGBT paradą. Kur nu tiesiog – už suvokimo ribų“, – asmeninę nuomonę reiškė atlikėja.

Pro Jazzu akiratį neprasprūdo ir socialiniuose tinkluose bei žiniaslaidoje paplitę komentarai, kad, neva, Netta tokio įvertinimo sulaukė dėl savo fizinio kūno sudėjimo. Stambi moters figūra buvo įvardyta kaip pretekstas garsiajai rankų darbo „Eurovizijos” mikrofono statulėlei gauti.

„Mane labiausiai stebina, kad kalčiausia čia vėl tampa atlikėja (vienas esminių dalykų – body shameing (liet. kūną žeminantys) komentarai, bet tai yra žema ir man nesuvokiama, kad dedu tai į skliaustelius ir palieku šias diskusijas idiotams), nors už jos stovi 50-ies žmonių idėjinė ir techninė komanda. Bet taigi aišku – ji kalčiausia, reik kažką apkaltint, nulinčiuot ar bent rast atpirkimo ožį savo pykčiui išlieti – kažkam neįtiko svoris, kažkam rūbai, kažkam šokis, kažkam daina“, – pasipiktinimo socialiniame tinkle neslėpė dainininkė.

Taip pat Jazzu pareiškė, kad Nettos pergale ji yra patenkinta.

„Džiaugiuos, kad laimėjo būtent ši Izraelio atlikėja“ “, – pareiškė ji.

Toks Jazzu komentaras susilaukė ir jos sekėjų palaikymo. Tiesa, po šia nuomone požiūrį „Eurovizijos“ nugalėtojos tema nutarė išreikšti ir kiti šalyje žinomi žmonės.

„Valio!“, – komentavo Naglis Bierancas.

„Taip, išmokyk tuos idiotus, karaliene“, – rašė atlikėjas Alen Chicco.

Be to, dainininkės komentaras sulaukė ir dizainerio Egidijaus Rainio, keliautojo Rimvydo Širvinsko ir kitų žvaigdžių paspaudimų „patinka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.