Laimėkite galimybę pasirodyti festivalio „Bliuzo naktys“ scenoje!

Praėjusiais metais didelės sėkmės sulaukusi festivalio „Bliuzo naktys“ Didžiosios scenos ir legendinės Pašiūrės alternatyva – Vieno žmogaus scena prie Ąžuolo šiemet ir vėl lauks muzikuojančių sielų!

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 11:47 AM

„Pasaulyje yra daug gerų bliuzo festivalių, bet mes nė kiek nekoketuojame, kai sakome, kad Varnių „Bliuzo naktys“ yra išskirtinis, ir kad apie jį per pasaulį sklinda legendos. Mūsų toks jau tas lietuviškas charakteris, kad savo darbais džiaugtis kažkaip nepatogu. Bet šituo festivaliu tikrai galime tik pasidžiaugti, ir aš girdėjau ne vieną tikrą istoriją, kai mūsų vienais ar kitais metais kviesti atlikėjai vėliau  susitinka kur nors pietinėse Amerikos valstijose ir kalbasi apie „Bliuzo naktis“, nes jiems tai – ypatingas festivalis Europoje. Po kelių metų sugrįžta pas mus ir sako: buvau tą ir tą sutikęs Misisipės Deltoje. Prisiminėme lietuvių žuvienę, pakalbėjome, kokia jauna ir nuostabi jūsų publika, – šypsosi festivalio „Bliuzo naktys“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka. – Tai yra dalykai, kuriuos įsidedi į širdį. Jei žmonėms ir po daug metų neblėsta įspūdžiai, labai gera. Gausiai tituluotas dainininkas Earlas Thomas prieš kelis metus koncertavo Varniuose tokią mistinę naktį, kai iš ežero staiga atplaukė juodi debesys ir visi buvome trumpam sunerimę, kad gal kils audra. Bet ji tik pagąsdino penkias minutes ir aplenkė mus, o Earlas tą naktį ant scenos ko tik nedarė, o galiausiai su Aleksandru Belkinu dainavo himną „Bliuzo naktys“, lietuviškai. Ir po to vis nesiliovė dalyti komplimentų. Manote, jis nieko nebepamena, nes per metus surengia tiek koncertų, kiek kalendoriuje yra dienų? Pamena ir kuo puikiausiai.“

„Bliuzo naktų“ legendomis iš lūpų į lūpas dalijasi ir prisiekę festivalio gerbėjai, pirmąjį liepos savaitgalį visada, be diskusijų, važiuojantys į Varnius. Ten kiekvienas festivalio medis turi savo istoriją, bet daugiausiai jų priskirtinta senajam Ąžuolui, kuris per dešimtmečius netgi suformavo savitą, alternatyviąją „bliuzų“ lokaciją. Prie Ąžuolo esančioje aikštėje kasmet susiburia šimtai žmonių. Išdažyti automobiliai, stovyklų vėliavos, dviračiai medžiuose, šieno kaugės, hipių mados – prie Ąžuolo viskas yra lyg iš paralelinio pasaulio.

Ten vykstantys improvizuoti koncertai – pačių festivaliautojų fantazijos reikalas. Tačiau pernai prie Ąžuolo „Bliuzo naktų“ rengėjai įkūrė oficialią Vieno žmogaus sceną, kurioje galėjo groti bet kurie muzikos mylėtojai – galbūt pradedantys artistai arba tie, kas šauniai groja gitara savo kompanijoje, bet tai – tik hobis.

Ši idėja sulaukė didžiulio festivaliautojų pritarimo. Todėl Vieno žmogaus scena prie Ąžuolo bus atvira melomanams ir šiemet.

Nori surengti savo solinį pasirodymą? Registruokis ir laimėk galimybę į festivalį patekti nemokamai, pelnyk žiūrovų dėmesį bei aplodismentus ir įtrauk į savo biografiją širdį glostančią eilutę – „2018 metais grojau legendinėse „Bliuzo naktyse“!“

Registruotis galite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.