Startuoja naujas muzikos inkubatoriaus „Novus“ sezonas: susipažinkite su dalyviais

Tarptautinis muzikos inkubatorius „Novus“ skelbia naujojo sezono atidarymą. Nuo šiandien iki pat liepos 31 d., kiekvieną antradienį, menų fabriko „Loftas“ kieme įsikūrusioje „LRT Opus terasoje“ vyks nuožmios muzikinės kovos, kuriosee dėl geriausiojo titulo varžysis lietuviai, latviai ir estai. 

„Podruga“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Podruga“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„41 rūsys“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„41 rūsys“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Polifauna“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Polifauna“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Tavo tėvas“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Tavo tėvas“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 12, 2018, 1:54 PM, atnaujinta Jun 12, 2018, 2:04 PM

Šįvakar „Novus“ scenoje įvyks pirmasis etapas, kuriame pasirodys keturios grupės: dvi iš Lietuvos ir dvi iš Latvijos. Jūsų dėmesiui – trumpa pažintis su kiekviena jų.

„Polifauna“ (Latvija)

Psichodelinio dream pop stiliaus kolektyvas iš Latvijos „Polifauna“ savo kūrybos namais pasirinko erdvius apartamentus Rygos senamiestyje.

Būtent ten gimsta daugelis jų kūrinių, išsiskiriančių drąsiais eksperimentais ir netikėtomis muzikinėmis kompozicijomis. Latviai neslepia, kad įkvėpimo jie ieško 80-ųjų ir 90-ųjų muzikoje.

„Tavo tėvas“ (Lietuva)

Lietuvių grupės „Tavo tėvas“ kelias prasidėjo nuo dviejų MC – Chekos ir Skello, minties kurti po bendra vėliava. Visi šie pamąstymai, bėgant laikui, išaugo į 11 žmonių gyvo garso grupę, kuri buvo nominuota Lietuvos hiphopo apdovanojimuose net keturiose kategorijose ir namo parsivežė Metų debiuto statulėlę.

„Tavo tėvas“ jau grojo tokiuose muzikos festivaliuose kaip „Loftas Fest“, „Granatos Live“, „Galapagai“ ir daugybėje kitų renginių.

„Podruga“ (Latvija)

„Podruga“ – electropop projektas iš Latvijos, 2016 metais sukurtas Alisės Stefanovičos. Įkvėpta naktinių klubų kultūros ir nostalgijos, „Podruga“ beatsus maišo su techno skambesiais ir svajingu, bet stipriu vokalu.

„41 Rūsys“ (Lietuva)

Vilniečių grupė „41 Rūsys“ – tai jaunų moksleivių Tomo, Povilo ir Jono projektas. Vaikinai muzikinę karjerą pradėjo prieš dvejus metus.

Jie jau spėjo „apšildyti“ grupę „ba.“ ir pasirodyti bendruose koncertuose su grupėmis „Baltasis kiras“, „Flash Voyage“ ir kitomis.

Šio vakaro komisijoje, kurį į pusfinalį deleguos vieną grupių, bus muzikos atlikėjas Žygimantas Kudirka-Mesijus, grupės „Skamp“ narys Vilius Alesius, muzikos grupių (pavyzdžiui „G & G Sindikatas“) vadybininkas Justas Čekuolis, muzikos festivalių ogrganizatorė Aušra Kareniauskaitė ir muzikos vadybos kompanijos „Tilto namai“ atstovas.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jos lauks pavydėtinas prizų fondas.

„Muzikinis cechas“ įsteigs pagrindinį prizą – padovanos vaizdo klipą ir dainos įrašą. Atlikėjų vadybos agentūra „Tilto namai“ vienai grupių suteiks komunikacijos ir vadybos paslaugas pasirinktam projektui ar koncertui, o „Square“ filmavimo komanda padovanos video klipą. Konkurso geriausiesiems taip pat atiteks galimybė pasirodyti muzikos festivalyje „Loftas Fest“, ypatingi rėmėjų „Converese“, „Caffeine“, „LRT“, „Menų spaustuvės“, „Vaga“ knygynų prizai ir pan.

Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, trys geriausios pasirodys bendrame koncerte „Vasaros terasoje“ Vilniuje, taip pat visos konkurso grupės turės galimybę groti Palangos „LRT Opus“ scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje. 

Šiemet konkurso etapuose grupes jau trečius metus pristatys „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius. „LRT Opus“ rekomenduojamas muzikos inkubatorius „Novus“ šiemet vyks birželio ir liepos mėnesiais „LRT Opus terasoje“ įsikūrusioje „Lofto“ kieme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.