Įvertinkite: 10 popmuzikos hitų, kurių nebūtų, jei ne Tove Lo

Tove Lo – ryškiausia šios vasaros koncertų žvaigždė Lietuvoje. Liepos 19 d. VU Botanikos sode Kairėnuose mūsų laukia itin atviras, seksualus ir drąsus pasirodymas. Liūdniausia mergina Švedijoje pirmą kartą šokdins lietuvius. Jos talento įrodymų – daugiau negu reikia.

 Tove Lo.<br> Scanpix nuotr.
 Tove Lo.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2018, 10:52 AM

Bet ne visi žino, kad Tove Lo parašė daugybę dainų ir kitiems atlikėjams. Jai turime dėkoti už tokių hitų kaip Ellie Goulding „Love Me Like You Do“ ar Lorde „Homemade Dynamite“ atsiradimą. Ji puiki tekstų ir muzikos autorė, kurios skambesio geidžia visas pasaulis.

Štai, 10 žymiausių kūrinių, prie kurių prisidėjo Tove Lo.

1. Ellie Goulding – „Love Me Like You Do“

Daugelio nuomone, tai – tobula daina. Šis Ellie Goulding superhitas „YouTube“ ir „Spotify“ platformose perklausytas jau beveik 3 milijardus kartų. Populiarumo jam, žinoma, pridėjo erotiškasis filmas „50 pilkų atspalvių“ – daina sukurta specialiai jo garso takeliui. Ji pelnė E. Goulding pirmąją „Grammy“ nominaciją, be to, buvo pristatyta „Auksiniam gaubliui“ kaip geriausia daina filmui. Pagrindinė šios baladės autorė – Tove Lo, o žymusis Maxas Martinas darbavosi kaip dainos prodiuseris.

2. Lorde – „Homemade Dynamite“ 

Naujosios Zelandijos deivės Lorde albumas „Melodrama“ daugelio kritikų laikomas vienu svarbiausių 2017 metų darbų.

„Parašiau šią dainą su Tove Lo. Ji tuo metu išgyveno panašų vakarėlių ir linksmybių etapą, tad mudvi tai labai suartino“, – pasakoja Lorde. Tai viena iš dviejų albumo dainų, kurių autorė nėra vien tik Lorde. Dainą šlifavo Frankas Dukesas, dirbantis su Eminemu, Kanye Westu, Drake‘u, Rihanna, The Weeknd ir „BadBadNotGood“. Kritikai tiesiog liaupsino šios dainos tekstą, atlikimą ir aranžuotę.

„Maži sprogimai totalinėje tyloje“, – rašė žurnalas „Rolling Stone“. Šios dainos remikse dar dainuoja Khalid, Post Malone ir SZA. O pernai koncertuodama Kanadoje Lorde visus nustebino netikėtai pasikvietusi Tovę Lo į sceną drauge atlikti šį hitą.

3. Alesso feat. Tove Lo – „Heroes (We Could Be)“

Ne mažesnio populiarumo sulaukė Tove‘s daina „Heroes“. Ji ją ne tik parašė, bet ir atliko drauge su švedų didžėjumi ir muzikantu Alesso. Amerikoje daina pasiekė pirmąją šokių muzikos topo vietą.

„Tove man pasakojo, kaip ji kadaise troško būti išskirtinė. Manau, visi tai išgyvena. Paauglystėje aš taip pat ieškojau savęs, galbūt net norėjau būti kuo nors kitu“, – dainos prasmę aiškina Alesso. Jis pasiūlė jai drauge sukurti jausmingą dainą: „...ir tada ši žavinga mergina sukūrė tą žavingą priedainį.“ Dar reikia priminti, kad pati Madonna įvertino Alesso talentą ir pakvietė apšildyti jos koncertinį turą.

4. Nick Jonas feat. Tove Lo – „Close“ 

Daugiau, nei 200 milijonų peržiūrų turi Nicko Jonas daina „Close“. Visi girdėjo, kad šiai asmeniškai dainai Tove paskolino savo balsą. Bet ne visi žino, kad ji yra ir viena iš šios dainos autorių. Nickas pasakoja, kad daina yra apie tai, kaip jis nesugeba atsiverti ir atsiduoti kitam žmogui. Jautriame vaizdo klipe Tove ir Nickas suvaidino negalinčią susiliesti porą. Drauge su Tove Lo jis dainą atliko TV laidoje „Jimmy Kimmel Live“, taip pat – apsilankęs pas Ellen DeGeneres. Nickui iškeliavus į „Future Now“ koncertinį turą Tove‘s Lo vietą scenoje užimdavo jo gastrolių kolegė Demi Lovato.

5. Icona Pop – „We Got the World“ 

Electro pop dueto „Icona Pop“ merginos yra artimos Tove‘s draugės. Jos netgi kurį laiką gyveno kartu netoli Stokholmo. Tove ne kartą prisidėjo prie šių švedžių kūrybos. „We Got the World“ – sėkmingiausias jų kūrinys. Jis tapo pagrindine daina MTV pokalbių laidoje „Nikki & Sara Live“. O „Saulėlydžio“ žvaigždė Anna Kendrick dainą perdainavo filmo „Pitch Perfect 2“ pradžioje. Naujausias Tove‘s darbas – iššaukianti daina „Bitches“ – taip pat neapsiėjo be „Icona Pop“ merginų. Jos nusifilmavo ir Tove‘s vaizdo klipe, kuriame vaikiną moko seksualiai patenkinti merginą. 

6. Girls Aloud – „Something New“

Prie šios dainos autorių minima Tove Nilsson – tai ta pati Tove Lo. Šią dainą ji kūrė dar tada, kai pasaulis nebuvo girdėjęs jos didžiojo pasiekimo – „Habits“. 2002 m. TV projekte išgarsėjusios „Girls Aloud“ net 12 kartų iš eilės užkariavo populiariausių dainų Jungtinėje Karalystėje dešimtuką. Po ilgos pertraukos 2012-aisiais jos nusprendė vėl sudrebinti sceną. Tam buvo pasirinkta būtent ši daina. Tove‘s ranka ir vėl buvo laiminga – daina buvo sutikta puikiai ir debiutavo antroje singlų topo vietoje.

7. Coldplay feat. Tove Lo – „Fun“ 

Pernai žymieji „Coldplay“ pasikvietė Tovę Lo kartu keliauti į koncertinį turą po Ameriką ir Europą. Jie taip pat pasikvietė ją įrašyti bendrą dainą „Fun“. „Tai buvo viena kiečiausių patirčių. Gavau laišką iš Chriso, kuriame jis labai mandagiai prisistatė: „Labas, esu Chrisas Martinas iš grupės „Coldplay“.“ Po velnių, aš gi žinau, kas tu esi, gal čia koks pokštas?! Daviau jam savo telefono numerį, o paskui jis atsiuntė man dainą, kurioje turėjau dainuoti. Pirmą kartą jos klausiau sėdėdama balkone Rio de Žaneire“, – džiaugsmingai prisimena Tove Lo. Ši daina išleista grupės 2015 m. albume „A Head Full of Dreams“, kuriame taip pat dainuoja ir Beyonce. 

8. Years & Years feat. Tove Lo – „Desire“ 

Kai synth pop grupė „Years & Years“ nusprendė perleisti savo hitą „Desire“, jie į pagalbą pasikvietė Tove Lo. Švedų muzikos žvaigždė parašė ir įdainavo naują tekstą. Ta proga grupė nufilmavo ir naują vaizdo klipą. Jame išvystame aistringą slaptą orgiją – deja, pati Tove Lo klipe nepasirodo. 

9. Hilary Duff – „Sparks“ 

Prie šios pop melodijos taip pat dirbo Tove Lo. Buvusi Disnėjaus žvaigždutė Hilary Duff pristatė ir dainos klipą, kuriame atskleidė savo „Tinder“ pasimatymų patirtis. Fanai klipo nepriėmė, tad teko jį perkurti išmetant neva reklamines dalis. Daina užkopė ant šeštojo populiariausių šokių dainų topo laiptelio.

10. Flume feat. Tove Lo – „Say It“

Australų muzikantas Flume yra remiksavęs Samo Smitho, „Arcade Fire“, Lorde ir kitų žvaigždžių kūrinius. Jis susižavėjo ir Tove‘s Lo daina „Habits“. Tad pasikvietė ją kartu įrašyti dainą apie jausmus ir išsiskyrimą: „Seniai buvau jo gerbėja, todėl tiesiog bėgte nubėgau į jo studiją. Jis man kai ką pagrojo, aš pradėjau niūniuoti ir sukūrėme dainą, kuri abiem labai patiko. Tai man buvo visai naujas, lengvas ir smagu būdas kurti“, – prisimena Tove Lo.

Tove Lo viešnagę Vilniuje pristato muzikos agentūra „8 Days A Week”. Švedų popmuzikos žvaigždės pasirodymas Lietuvoje įvyks liepos 19 d. VU Botanikos sode Kairėnuose. Koncertas bus be stogo ir atviram ore. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.