Netikėta sėkmė: lietuvio įrašyta daina – populiariausia Vokietijoje

Pasiekimas, kokio Lietuvos muzikantai iki šiol neturėjo. Penktadienį paskelbtas oficialus populiariausių per savaitę Vokietijoje dainų sąrašas. Jo viršūnėje puikuojasi lietuvio įrašytas kūrinys.

 Dynoro.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Dynoro.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2018, 5:55 PM, atnaujinta Jul 22, 2018, 2:39 PM

Į pirmąją Vokietijos „topo“, sudaromo pagal įrašų pardavimus ir perklausas internete, vietą pakilo jauno lietuvių didžėjaus ir elektroninės muzikos kūrėjo Dynoro įrašytas kūrinys „In My Mind“.

Tai – prieš šešerius metus išleisto, Ivano Gougho, Axwello ir kitų garsių šokių muzikos atlikėjų kūrinio nauja versija, kurioje panaudoti italų didžėjaus  Gigi D'Agostino 2001-ųjų hito „L'amour toujours“ fragmentai.

Įrašas praėjusį mėnesį pasiekė populiariausių dainų dešimtuką Austrijoje, o penktadienį pakilo į pačią „Top 10” viršūnę Vokietijoje.

Lietuvių atlikėjams iki šiol nėra pavykę pasiekti tokių aukštumų užsienio šalių populiarumo lentelėse – palyginti galima nebent su elektroninės muzikos kūrėjo Ten Walls hito „Walking With Elephants“, kuris 2014-aisiais pakilo į šeštąją vietą Didžiosios Britanijos dainų „Top 10”.

Ne vieną kūrinį ir remiksą išleidęs, su hiphopo grupe „8 kambarys” pernai dainą įrašęs Dynoro – jaunimui gerai žinomas elektroninės muzikos kūrėjas. Tikrasis jo vardas – Edvinas Pechovskis.

Vokietijos „topus“ užkariavęs Dynoro įrašas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.