Į Lietuvą atvyksta elektroninės muzikos fenomenas DJ Hyper

Garsus Didžiosios Britanijos didžėjus bei prodiuseris Guy Hatfieldas, gerbėjams pažįstamas Hyper slapyvardžiu, svečiuosis Lietuvoje.

 DJ Hyper.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 DJ Hyper.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 4:38 PM, atnaujinta Sep 6, 2018, 4:43 PM

Pirmąjį ir vienintelį pasirodymą Baltijos šalyse elektroninės muzikos žvaigždė surengs lapkričio 2 dieną, Vilniuje menų fabrike „Loftas“. DJ Hyper koncertas – Vilniuje vyksiančio žaidimų kultūros konvento „GameOn“ dalis.  

„Atlikėjo ir elektroninės muzikos gerbėjai ar jai prijaučiantys gali tikėtis tikros elektroninės muzikos fiestos ir nepamirštamo vakarėlio. Tokio, kokį dažnai matome tik kino filmuose.

Specialiame „GameOn“ organizuojamame vakarėlyje, kurį pavadinome „Bonus Level“, DJ Hyper surengs išskirtinį pasirodymą, įkvėptą kiberpanko tematikos, todėl vakarėlis ypač patiks kompiuterinių žaidimų entuziastams“, – sako „GameOn“ organizatorius Ridas Bušmanas ir džiaugiasi, kad į Lietuvą pavyko prisikviesti tokią ryškią elektroninės muzikos žvaigždę. 

Pastaruoju metu Hyper vardas dažnai linksniuojamas ne tik elektroninės muzikos gerbėjų, tačiau ir kompiuterinių žaidimų aistruolių rate. Britas kurė muziką tokiems žaidimas kaip „Need for Speed“, „Ghost Recon: Wildlands“ ir ypač išgarsėjo, kai jo kurta muzika suskambo viename laukiamiausių pastarojo meto žaidimų – „Cyberpunk 2077“. 

Dj Hyper kuriama muzika – tai neurofunk ir synthwave žanrų mišinys. Savo debiutinį albumą „We Control“, kuriame susiliejo gyvi instrumentai ir elektronikos garsai, atlikėjas pristatė dar 2005 metais. Vėliau Hyper išgarsėjo savo singlais „Pitch Bitch“, „The End“ ir unikaliais elektroninės muzikos kūriniais, skirtais filmų ir žaidimų anonsams.

2013 metais Hyper išleido kol kas sėkmingiausią savo albumą „Lies“, kuriame skambantys kūriniai išsiskiria dinaminių ir styginių elementų gausa. Albumas sulaukė pasaulinio pripažinimo, tad vėliau atlikėjas jį modifikavo ir perleido. 2014 metais pasirodė „Symphony of Lies“, kuriame klausytojai rado 8 originaliojo albumo dainas su papildoma orkestrine aranžuote.

Pats DJ Hyper ne viename savo interviu prasitarė, kad mylimiausias jo kūrinys yra „Spoiler“. Stulbinančių aukštumų pasiekęs takelis skambėjo šiuometiniame „Cyberpunk 2077“ žaidimo pristatyme ir šiuo metu „YouTube“ platformoje yra pežiūrėtas daugiau nei 3,6 mln. kartų.

DJ Hyper nėra vienintelis vardas „Bonus Level“ vakarėlio žvaigždžių sąraše. „GameOn“ konvento organizatoriai atskleidžia, kad scenoje pasirodys ir daugiau elektroninę muziką kuriančių didžėjų, kurių pavardės bus paskelbtos vėliau.  „Sukursime išties futuristinę nuotaiką“, – įsitikinęs R.Bušmanas. 

Žaidimų kultūros konventas vyks lapkričio 2–3 d. parodų centre „Litexpo“, Vilniuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.