Žymaus atlikėjo pusseserė L. Žilinskaitė pristato klipą: „Noriu būti atpažįstama ne dėl jo“

Dainininkė, nuo mažų dienų į koncertų, muzikos kūrimo sūkurį įsisukusi įvairių projektų, konkursų dalyvė ir laureatė Lina Žilinskaitė muzikos pasaulyje tikrai ne naujokė, tačiau solinę karjerą atlikėja pradėjo vos prieš metus, su pusbroliu Sasha Song pristačiusi debiutinį kūrinį „Artimos sielos“.

 L.Žilinskaitė pristatė naują vaizdo klipą.<br> A.Dzimidavičiaus nuotr.
 L.Žilinskaitė pristatė naują vaizdo klipą.<br> A.Dzimidavičiaus nuotr.
 L.Žilinskaitė pristatė naują vaizdo klipą.<br> A.Dzimidavičiaus nuotr.
 L.Žilinskaitė pristatė naują vaizdo klipą.<br> A.Dzimidavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 11:33 AM, atnaujinta Sep 10, 2018, 11:41 AM

Šįkart Lina klausytojams parengė dar vieną, išskirtinai solinį, daugiau nei pusę metų brandintą kūrinį „Without You“ bei jo vaizdo klipą. 

Ne vienus metus atlikėja L. Žilinskaitė viešojoje erdvėje visų pirma buvo pristatoma kaip žymaus dainininko Sashos Song pusseserė. Mergina teigia, jog džiaugiasi turėdama tokį nuostabų, muzikiniais klausimais visada pasiryžusį patarti, pasidalinti kritika nebijantį giminaitį, su kuriuo gali auginti sceninę patirtį ir semtis muzikos meno subtilybių, tačiau svarsto, jog nenorėtų būti žinoma vien dėl kraujo ryšio.

„Dažniausiai esu pristatoma kaip Sashos Song pusseserė, tačiau manau, jog atėjo metas, kai nebereikia būti pristatomai remiantis giminystės ryšiu. Aš esu aš, o tik vėliau pusseserė. Džiaugiuosi, jog esame tokie artimi ir atviri vienas kitam, tačiau nenoriu, kad žmonės mane žinotų tik kaip pusseserę“, – mintimis dalijasi atlikėja.   

Solinę karjerą aktyviai plėtojanti muzikantė nevengia laužyti nusistovėjusių apibūdinimų bei nuomonių, nebijo eksperimentuoti. Dažnas Liną žino kaip lyriškų, romantinių dainų atlikėją, tačiau pati mergina tvirtina, kad dar tebeieško savęs muzikoje ir nori išbandyti įvairius muzikinius sąskambius.

„Galbūt žmonės mane žino kaip lyrikę todėl, jog daugeliui atrodau gana rami, tyli, šviesi. Negaliu pasakyti, kad esu susiformavusi, konkretaus stiliaus atlikėja. Aš savęs tebeieškau“, – teigia dainininkė.  

Šių paieškų kelyje gimė nuotaikinga, šokio ritmais apipinta, ugninga, ekspresyvi Linos daina „Without You“. Kūrinys iš ankstesnio muzikantės repertuaro išsiskiria greita, gyva ritmika, ugningu temperamentu, linksma nuotaika, kelių muzikinių stilistikų sampyna.

Nors dainininkė muziką kuria ir pati, šią dainą, atsižvelgę į Linos viziją, parašė jauni, tačiau ne viename brandžiame projekte pasižymėję muzikantai, muzikos kūrėjai Matas Samulionis ir Andrius Laucevičius. Lina jaučiasi  dėkinga už gimusią dainą bei tikisi, kad drauge subrandins dar ne vieną kūrinį. 

Nors daina linksma, kviečianti šokti, judėti, jos transliuojama žinutė nepaviršutiniška. Kūrinys pasakoja istoriją apie du žmones, kuriems netikėtai susitikus, vieno iš jų gyvenimas pasikeičia 180 laipsnių. Dainoje sakoma, kad kardinaliai pasikeičia jo dienos, prailgsta naktys, kasdienybė tampa kitokia, tačiau nieko nesinori keisti, nes svarbiausia nepaleisti ypatingo sutiktojo.

Kalbėdama apie dainos siunčiamą žinutę atlikėja  svarstė esą: „Daina yra apie tą žmogų, kuris visiškai keičia mūsų gyvenimą, dėl kurio kiekviena diena pasidaro ypatinga. Tikiu, jog kiekvienas žmogus į mūsų gyvenimą ateina dėl kažkokios priežasties. Mes privalome branginti žmones, kurie mums yra svarbūs, turime juos laikyti arčiau, nepaleisti“.  

Paklausta, ar šią dainą skiria mylimajam, ypatingam žmogui, muzikantė išliko paslaptinga. „Šią dainą galėčiau skirti daug kam. Nenoriu sakyti, kad ją reikia priimti kaip kūrinį konkrečiam mylimajam. Tai daina brangiam žmogui, su kuriuo mes jaučiamės laimingi.  Ji skirta ypatingiems žmonėms, atėjusiems į gyvenimą, o jų nebūtinai gali būti vienas“, – šypsodamasi pasakoja atlikėja.  

Muzikantė prisimena, kad daina užgimė netikėtai, draugui ir kolegai išsakius nedrąsią mintį, jog savo muzikiniame bagaže norėtųsi ko nors naujo ir dar neišbandyto.

„Tai pirmoji visai kitokio pobūdžio daina mano asmeniniame repertuare, kurioje aš esu visai kitokia, rodau neafišuotas savo puses. Demonstruoju charakterį, kurio iš manęs buvo reikalauta anksčiau. Šioje dainoje aš atrandu save kitokią, labiau laukinę. Manau, jog muzikantas neretai remiasi tendencija plėtoti tam tikrą muzikinį stilių, tačiau aš noriu išbandyti ir vieną, ir kitą, noriu, kad klausytojai mane išgirstų įvairią. Manau, kad repertuare turėti įvairių dainų bagažą yra labai gerai.“, – neslėpdama jaudulio kalba atlikėja. 

Drauge su daina L.Žilinskaitė pristato ir vaizdo klipą, kuriame atskleidžia ne tik muzikantės, bet ir šokėjos talentą bei daugiamečio darbo rezultatus. Kaip sako pati atlikėja, muzikiniame klipe regima tai, ką ji veikė net 12 gyvenimo metų, šokdama sportinius šokius. Energingas, kiek valiūkiškas, ypač estetiškas, šokio elementų kupinas vaizdo klipas atliepia temperamentingos, proveržio kupinos dainos muzikinius linkius. 

Naujasis jos klipas:

Dainininkė puse lūpų prasitaria, jog dėl dainos konsultavosi su savo pusbroliu Sasha Song, klausė jo nuomonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.