Pagaliau nuspręsta, kuriame mieste 2019-aisiais vyks „Eurovizija“

Po užsitęsusių svarstymų Europos transliuotojų sąjunga ketvirtadienio popietę pagaliau nusprendė, kada ir kuriame Izraelio mieste kitais metais vyks „Eurovizijos“ konkursas.

Teisę rengti „Euroviziją“ Izraeliui iškovojo Netta Barzilai.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Teisę rengti „Euroviziją“ Izraeliui iškovojo Netta Barzilai.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 1:15 PM, atnaujinta Sep 13, 2018, 1:22 PM

Sprendimas, kuris žadėtas dar praėjusią savaitę, buvo palankus Tel Avivui. Paskelbta, kad „Eurovizijos“ konkursas kitų metų gegužės 14-18 dienomis vyks šio miesto tarptautiniame konferencijų ir renginių centre „Expo Tel Aviv“.

Rengti „Euroviziją“ pretendavo ir Jeruzalė. Trečiasis pretendavęs miestas, Eilatas, iš kovos pasitraukė prieš dvi savaites.

Jokios paslapties, kad Izraelis norėjo „Euroviziją“ rengti Jeruzalėje, – tai yra sakiusi ir konkurso laimėtoja Netta, iškovojusi savo šaliai teisę organizuoti šį renginį.

Tačiau svarstyta, kad toks sprendimas dar labiau pakurstytų konfliktą su palestiniečiais, taip pat, kaip ir Izraelis, laikančiais šį miestą savo sostine.

Miestas – toli gražu ne vienintelė problema, su kuria susidūrė „Eurovizijos“ rengėjai.

Pastaruoju metu Vakarų pasaulyje sustiprėjo protesto prieš Izraelio elgesį su palestiniečiais kampanija, ji persimetė ir į kultūrinį gyvenimą.

Pavyzdžiui, neseniai Lietuvoje koncertavęs garsus britų roko muzikantas Rogeris Watersas viešai gėdina kiekvieną garsų muzikos atlikėją, sutikusį koncertuoti Izraelyje, ir ragina persigalvoti.

Šią savaitę išplatintas viešas laiškas, kurį pasirašė jis ir dar nemažai kitų žinomų kultūros veikėjų. Laiške buvo raginama nerengti "Eurovizijos" Izraelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.