Garsi britų grupė „The 1975“ surengs koncertą Vingio parke

Viena ryškiausių pastarojo dešimtmečio britų grupių „The 1975“ kitų metų vasarą pirmąsyk aplankys Lietuvą.

Grupė „The 1975“.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Grupė „The 1975“.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Grupė „The 1975“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grupė „The 1975“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 3:45 AM, atnaujinta Dec 13, 2018, 3:51 AM

Dažnai įvardijami kaip naujojo tūkstantmečio kartos atstovai, grupės „The 1975“ vaikinai vasarą gros beveik visuose didžiuosiuose Europos festivaliuose ir tuo pačiu aplankys Lietuvą. Koncertas vyks rugpjūčio 6 d. Vilniaus Vingio parke.

Savo dainose sujungiantys įsimenantį „šokių roką“ ir populiarųjį 80-ųjų vintažinį poproko skambesį britai „The 1975“ populiarumo sulaukė dar 2012 metais.

Grupė susikūrė Mančesteryje. Muzikantai – vokalistas Matthew „Matty“ Healy, gitaristas Adamas Hannas, bosistas Rossas MacDonaldas bei būgnininkas George'as Danielis susitiko ankstyvaisiais 2002 metais, dar besimokydami mokykloje. 

Muzikinį kelią jie pradėjo perdainuodami populiarias pankroko stiliaus dainas bei grodami įvairiuose vietinės reikšmės renginiuose, kol galiausiai atrado savo pačių muzikinį braižą ir jiems būdingą skambesį.

Šlovės valanda prasidėjo, kai 2012 m. grupė išleido dainą „Sex“, kuri buvo įtraukta į debiutinį albumą, išleistą 2013 m. ir pavadintą tiesiog pačios grupės vardu – „The 1975“. Vaikinų sėkmė ir populiarumas augo jiems rengiant vis daugiau pasirodymų Jungtinėje Karalystėje, bei vieną po kito “kepant” singlus: „Facedown“, „Chocolate“, „The City“, „Settle Down“, „Girls“. 

2013 m. grupė buvo pakviesta koncertuoti kasmetiniame muzikos, kino bei interaktyvios žiniasklaidos festivalyje SXSW bei surengti turą Jungtinėse Amerikos valstijose. Debiutinį jos albumą prodiusavo Mike'as Crossey, dirbęs su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip „Arctic Monkeys“, „Foals“, „Keane“, „Wolf Alice“.

Tai taip pat neabejotinai prisidėjo prie albumo sėkmės, kuris atnešė vaikinų ketveriukei tarptautinę šlovę bei užkėlė juos į Didžiosios Britanijos muzikos „topų“ viršūnes.

Dar didesnės sėkmės grupė sulaukė 2016 m., išleidusi antrąjį albumą, įrašytą kartu su tuo pačiu M.Crossey ir pavadintą „I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It“, kuris tapo populiariausiu ir Jungtinėje Karalystėje, ir JAV bei buvo nominuotas „Mercury“ apdovanojimui, šalia tokių muzikos grandų kaip „Radiohead“ ir Davidas Bowie. Šio albumo muzikoje jaučiama dar ryškesnė R&B ir 80-ųjų popmuzikos įtaka. 

Įtakingiausi pasaulio muzikiniai leidiniai šėlsta, nes beveik prieš dvi savaites pasirodęs trečiasis grupės albumas „A Brief Inquiry Into Online Relationships“ iš karto tapo perkamiausiu muzikos albumu Didžiojoje Britanijoje. Kaip rašoma naujausiame žurnalo „Rolling Stone“ numeryje, grupė tarsi atgimsta iš naujo, ką tik įrašiusi labai ekstravagantišką albumą  ir sulaukusi, kol vokalistas Matty Healy pasveiko nuo priklausomybių. 

Naujausiame žurnalo Q numeryje „The 1975“ lakoniškai ir labai taikliai pavadinti grupe, kuri nuneš jūsų stogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.