„Eurovizijoje“ – beprotiškos nakvynės kainos: svečiams Tel Avive siūloma gyventi ir palapinėse

Artėjant „Eurovizijos“ dainų konkursui jo gerbėjai suka galvą – surasti nakvynę Tel Avive, kur vyks renginys, yra ir sudėtinga, ir brangu.

Naujasis „Eurovizijos“ konkurso logotipas sudarytas iš trijų trikampių.<br>EBU iliustr.
Naujasis „Eurovizijos“ konkurso logotipas sudarytas iš trijų trikampių.<br>EBU iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2019, 2:43 PM

Didžiausias Europos dainų konkursas Izraelyje vyks gegužės 14–18 dienomis, bet pasirūpinti nakvyne jo gerbėjai stengiasi iš anksto.

Be to, į konkursą jie neretai vyksta porai savaičių, kai vyksta repeticijos ir įvairūs su „Eurovizija“ susiję renginiai.

Tiesa, šiais metais rasti nakvynę bus nelengva. Konkurse laukiama apie 20 tūkstančių žiūrovų iš užsienio – pernai į Portugalijos sostinę Lisaboną „Eurovizija“ jų priviliojo net 30 tūkstančių.

Tel Avive nakvynės vietų netrūksta, tačiau šio miesto viešbučių ir nuomojamų butų savininkai, ir šiaip siūlantys vienas brangiausių paslaugų pasaulyje, regis, visiškai prarado protą.

Izraelio žiniasklaida rašo, kad kambarys penkių žvaigždučių viešbutyje Tel Avivo centre „Eurovizijos“ dienomis kainuoja apie 1900 eurų, o vienas keturių žvaigždučių viešbutis kambario kainą pakėlė netgi keliolika kartų – iki 3700 eurų už naktį.

Miesto valdžia nusprendė imtis priemonių – specialiai svečiams bus skirtas kruizinis laivas su keliais šimtais kambarių, kuriame nakvynė bus pigesnė.

Be to, parke netoli Tel Avivo tarptautinio konferencijų centro, kuriame vyks „Eurovizija“, iškils palapinių miestelis, kuriame bus galima apsigyventi sumokėjus kiek daugiau nei 25 eurus už naktį asmeniui.

Bus galima apsistoti ir specialiai išnuomotuose nameliuose ant ratų ar prabangesnėse palapinėse su papildomais patogumais.

Anot „Eurovizijos“ rengėjų, tai kiek primins didžiuosius muzikos festivalius, per kuriuos gyventi palapinėje nėra nieko neįprasta.

Šią savaitę atskleistas ir „Eurovizijos“ logotipas, atspindintis šių metų renginio šūkį „Išdrįsk svajoti!“. Logotipą sudaryto trys trikampiai, kurie virsta aukso spalvos žvaigžde.

Anot konkurso rengėjų, trikampis yra viena seniausių pasaulio geometrinių formų, randamų mene, muzikoje, gamtoje ir kosmologijoje, simbolizuojanti bendrumą ir kūrybingumą.

Lietuva savo atstovą „Eurovizijos“ dainų konkursui renka šiuo metu – atranka, kurią transliuoja LRT televizija ir radijas, baigsis vasario 23-iąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.