Dėl nesklandumų perskaičiuoti „Eurovizijos“ atrankos balsai: atlikėjams – atsiprašymas

Šeštadienį LRT televizijos eteryje įvykus antrajam „Eurovizijos“ atrankos koncertui, keliems jo dalyviams kilo abejonių dėl žiūrovų balsavimo rezultatų.

D.Virbilaitės surinktų balsų skaičius pakilo, bet į kitą etapą ji nepateks.<br>T.Bauro nuotr.
D.Virbilaitės surinktų balsų skaičius pakilo, bet į kitą etapą ji nepateks.<br>T.Bauro nuotr.
Grupė „Tiramisu“ pasigyrė, kad pati už save balsavo 320 kartų.<br>T.Bauro nuotr.
Grupė „Tiramisu“ pasigyrė, kad pati už save balsavo 320 kartų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 8:00 PM, atnaujinta Jan 22, 2019, 8:03 PM

Dainininkė Donata Virbilaitė pirmadienį viešai stebėjosi tuo, ką pamatė laidos metu. Tarpinėje balsavimo rezultatų lentelėje jos surinktų žiūrovų balsų skaičius – mažesnis nei galutinėje. Atlikėjai kilo klausimų, kur iki transliacijos pabaigos pradingo jau surinkti balsai.

Nuostabą reiškia ir grupė „Tiramisu“ - tiesa, dėl kiek kitos priežasties.

Grupė internete atvirai prisipažino, kad 320 kartų balsavo pati už save. Muzikantai apklausė savo gerbėjus ir teigė įsitikinę, kad kažkur pradingo nemaža dalis jų balsų – mat galutinis balsų skaičius jiems pasirodė per mažas.

Antradienio vakarą portale lrt.lt paskelbtas atrankos rengėjų paaiškinimas. Pasirodo, abu atlikėjai buvo teisūs – šeštadienį eteryje buvo parodyta tik dalis ne tik jų, bet ir visų kitų artistų iš žiūrovų gautų balsų.

Anot portalo, klaida įsivėlė į sistemą, leidžiančią vienam numeriui už patinkantį atlikėją balsuoti ne daugiau 5 kartų skambinant arba siunčiant SMS žinutę. Penkių kartų principo laikomasi siekiant užtikrinti sąžiningą balsavimą ir apriboti sukčiavimo atvejus, kai už atlikėją balsuojama dešimtimis ar šimtais kartų iš to paties abonemento numerio.

Šią paslaugą teikiančios bendrovės „TCG Telecom“ generalinio direktoriaus Vaidoto Žalalio teigimu, antrojo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vakaro transliacijos metu dėl šios sistemos konfigūracijos klaidos gaunamos SMS žinutės nebuvo įtrauktos į tiesioginio eterio metu rodomą žiūrovų balsų lentelę. Dėl šios priežasties balsuojantys negavo patvirtinimo žinučių apie sėkmingą balsavimą bei lentelėje pasirodė klaidinantys skaičiai.

Nepaisant to, SMS žinutės buvo fiksuojamos duomenų bazėje ir išliko. Išanalizavus šiuos duomenis paaiškėjo, jog neįskaityti SMS žinutėmis siųsti balsai rezultato nepakeitė. Procentinis balsų pasiskirstymas, kuris lemia atlikėjo galutinę poziciją žiūrovų balsų lentelėje, išliko nepakitęs, rašo lrt.lt.

„Donatos balsų skaičius nelogiškai keitėsi, nes transliacijos metu problema buvo pastebėta ir bandoma ją spręsti, įtraukiant dalį SMS žinutėmis gautų balsų fiksuoti, o po to juos vėl nubraukiant.

Telekomunikacijų bendrovė atsiprašo atlikėjų, rengėjų, mus patikino, kad ši problema nebepasikartos, o pirmojo koncerto transliacijos metu nieko panašaus nebuvo nutikę“, - lrytas.lt sakė atrankos vyr. prodiuseris Audrius Giržadas.

Galutinė balsavimo lentelė dėl šios klaidos nepasikeitė. Į kitą etapą keliauja tie patys šeši atlikėjai, kurie buvo paskelbti eteryje šeštadienio vakarą: Edgaras Lubys, Emilija Gogolytė, Juna, Lukas Bartaška, „Original Copy“ ir Paola Hart.

Patikslinti žiūrovų balsavimo rezultatai: 1. E.Lubys (1007 balsai) 2. E.Gogolytė (880 balsų) 3. „Tiramisu“ (824 balsai), 4. „Original Copy“ (603 balsai) 5. L.Bartaška (592 balsai) 6. Donata ir „BingBang“ (517 balsų) 7. J.Žukauskaitė (474 balsai) 8. Juna (407 balsai) 9. V.Lacko (295 balsai) 10. G.Sidiniauskas (260 balsų) 11. Banzzzai (250 balsų) 12. Paola Hart (224 balsai) 13. G.Nakas (198 balsai).

Galutinė koncerto dalyvių rikiuotė: 1. E.Lubys 2. E.Gogolytė 3. Juna 4. L.Bartaška 5. „Original Copy“ 6. Paola Hart 7. „Tiramisu“ 8. G.Sidiniauskas 9. J.Žukauskaitė 10. Donata ir „BingBang“ 11. G.Nakas 12. V.Lacko 13. Banzzzai.

Beje, per plauką į kitą etapą patekusi, šeštoje lentelės vietoje likusi atlikėja Paola Hart bendroje lentelėje surinko tiek pat balų, kiek pirmieji „už borto“ likę „Tiramisu“. Tačiau atrankos taisyklėse parašyta, kad esant tokiai situacijai aukščiau lentelėje atsiduria atlikėjas, geriau įvertintas komisijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.