Lrytas.lt tiesiogiai – Junà bei J. Didžiulis ir E. Jennings: stebėk ir užduok klausimą

Lietuvos atranka į „Euroviziją“ pasiekė finišo tiesiąją – jau šeštadienį, vasario 23-ąją, sužinosime, kas atstovaus mūsų šaliai didžiausiame Europos dainų konkurse.

 Juna (kairėje) bei Erica ir Jurgis Didžiuliai.<br> T.Bauro nuotr.
 Juna (kairėje) bei Erica ir Jurgis Didžiuliai.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-19 08:03

Naujienų portalo lrytas.lt tiesioginėse transliacijose šią savaitę lankosi visi septyni „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyviai.

Pirmadienį portalo studijoje jau viešėjo Monika Marija ir Jurgis Brūzga, o antradienį užsuks dainininkė Junà ir sutuoktinių Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings duetas.

11 valandą tiesioginėje transliacijoje kalbinsime Juną – dainininkę, kurios tikrasis vardas – Justina Budaitė.

Prieš ketverius metus muzikinį TV šou „Lietuvos balsas“ laimėjusi atlikėja šįmet į atranką įsiveržė ambicingai – su kūriniu „Strength Of A Woman“, kurį sukurti padėjo dainininkas Donatas Montvydas, ir energingu šou, kuriame pusfinalio kovoje prie jos prisijungė ir šokėjų komanda.

„Strength Of A Woman“ – daina apie moters, kaip individo stiprybę. Ši daina, Junos teigimu, yra labai artima pačiai jai ir atskleidžia moters savarankiškumą. 

„Ši daina man yra labai artima. Visada norėjau surasti dainą, kurioje kalbėčiau būtent apie moterį. Feminizmas man artimas, tačiau daina ne apie tai. Kūrinys yra apie moters savarankiškumą, jos stiprybę, nepaisant kitų žmonių neigiamos įtakos. 

Kalbant konkrečiai apie santykius, manau, kad dauguma moterų yra atsidūrusios tokioje situacijoje, kai žmogui išėjus, prarandi ir dalį savęs. Aš šioje dainoje drąsiai sakau, kad taip neturi būti. Noriu įkvėpti klausytoją ieškoti spalvų savyje“, - teigia Junà.

12 valandą transliacijoje svečiuosis J.Didžiulis ir E.Jennings – duetas „Eurovizijos“ atrankos finale atliks dainą „Sing!“.

Abu atlikėjai jau yra atstovavę Lietuvai „Eurovizijoje“. Erica – 2001-aisiais su grupe “Skamp”, o J.Didžiulis – 2010-aisiais su grupe “InCulto”.

Šiame dešimtmetyje sutuoktiniai buvo subūrę šeimos duetą „The Ball & Chain”, po kelerių metų nutraukė aktyvią jo veiklą, o šįmet vėl susibūrė – kaip patys sako, vienam sykiui, būtent dėl „Eurovizijos“, kurioje tiki galintys Lietuvai iškovoti pergalę.

Dueto koziriai – ne tik jau sukaupta „eurovizinė“ patirtis, bet ir daina „Sing!”, kuri, anot atlikėjų, priverstų kartu su jais dainuoti visą „eurovizinę“ areną Tel Avive.

„Esu tikras, kad jaučiamės kur kas vieningesni, kai dainuojame kartu. Jei netikite, pabandykite! Tai yra galingas procesas ir šiuo metu labai reikalingas Europai. „Sing!“ pabrėžia bendrumo jausmą nepaisant sienų, streso, politinių konfliktų, žiniasklaidos triukšmo ir panašiai“, – sako J.Didžiulis.

Kaip visada, transliacijoje gali aktyviai dalyvauti lrytas.lt skaitytojai – komentarų langelyje (transliacijos metu portale ir lrytas.lt feisbuko paskyroje) kviečiame užduoti klausimus atlikėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.