Balkanų muzikos žvaigždę Goraną Bregovičių Trakų pilyje apšildys lietuviai „Baltic Balkan“

Balkanų muzikos karaliumi tituluojamas Goranas Bregovičius sugrįžta į Lietuvą ir rugpjūčio 29 d. surengs įspūdingą koncertą Trakų pilyje. Renginio organizatoriai skelbia, jog visų šio regiono muzikos gerbėjų itin laukiamo atlikėjo koncertą atidarys lietuviai „Baltic Balkan“.

Goranas Bregovičius. <br>Rengėjų nuotr. 
Goranas Bregovičius. <br>Rengėjų nuotr. 
Goranas Bregovičius. <br>Rengėjų nuotr. 
Goranas Bregovičius. <br>Rengėjų nuotr. 
Baltic Balkan. <br>G.Bartuškos nuotr.  
Baltic Balkan. <br>G.Bartuškos nuotr.  
Baltic Balkan. <br>G.Bartuškos nuotr.  
Baltic Balkan. <br>G.Bartuškos nuotr.  
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-08-20 10:28

Goranas Bregovičius – vienas žymiausių ir pasaulyje pripažintų šių dienų atlikėjų ir kompozitorių iš Balkanų šalių. Jis taip pat vienas iš kelių buvusios Jugoslavijos atlikėjų, pasirodžiusių tokiose didžiausiose tarptautinėse scenose kaip „Carnegie Hall“, „Royal Albert Hall“, ar „L’Olympia“. Natūralu, kad koncertas Lietuvoje sutrauks gausų būrį balkaniškos muzikos gerbėjų.

Rugpjūčio pabaigoje Trakų pilyje susirinkusius klausytojus užvedančiais balkaniškais ritmais džiugins ne tik vakaro žvaigždė iš Bosnijos ir Hercegovinos, bet ir Vilniuje organizuojamų „Balkanakčių“ šeimininkai – lietuvių grupė „Baltic Balkan“.

Puikiai žinomi ir mėgiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio scenose „Baltic Balkan“ su savo muzika yra apvažiavę bemaž visą Europą. Jų pasirodymus festivaliuose ir klubuose žiūrovai stebėjo visame žemyne – nuo Liepojos iki Barselonos, nuo Oslo iki Kosovo.

Patys atlikėjai save vadina „Sound system“, t.y. didžėjais, grojančiais plokšteles. Kartais grupės pasirodymus papildo ir vokalas ar gyvi instrumentai. Balkaniška muzika jie susižavėjo prieš daugiau nei devynerius metus, o scenoje kaip kitų kolektyvų nariai grojo ir prieš tai.

Vilniuje grupė žinoma ir dėl savo „Balkanakčiais“ vadinamų vakarėlių, kurie įprasmina ir „Baltic Balkan“ šūkį „Like a last time in your life“ (liet. Kaip paskutinį kartą gyvenime). Juose laukiami visi, pasirengę atiduoti visą savo energiją šokiams, lyg tai darytų paskutinį kartą.

Alternatyvai save priskiriantys atlikėjai lips ant Trakų pilies scenos jau rugpjūčio 29 d., prieš pasirodant pagrindinėms vakaro pažiboms – Goranas Bregovičius ir „Wedding and Funeral Orchestra“. Bilietus į balkaniškos energijos kupiną vakarą galima įsigyti „Bilietai.lt“ kasose arba internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.