Vidas Bareikis ir vėl atsidūrė netikėtame vaidmenyje

Sprogstančios energijos ir nerealių idėjų generatorius Vidas Bareikis dar kartą nustebins visus: atlikėjas ne tik visiškai neįprastai pristato naują dainą, kurios pagrindu tapo Antano Baranausko poema „Anykščių šilelis“, bet ir kviečia sužaisti smagų kompiuterinį žaidimą, kurio pagrindinis personažas yra ne kas kitas, o jis pats – Vidas Bareikis!

 V.Bareikis.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 V.Bareikis.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2019, 9:19 AM

„Prieš kelis mėnesius gavau pasiūlymą bendradarbiauti su Valstybinių miškų urėdija ir sukurti kažką artimo gamtai, Lietuvos natūraliam grožiui. Kartu su komanda sumanėme paversti daina legendinę poemą „Anykščių šilelis“.

Tai ne tik labai vaizdingas kūrinys, bet ir iš mokyklos laikų vienas labiausiai įstrigusių veikalų, kurį išmokti, beje, būdavo gana keblu. Pagalvojau, kad tai – puiki galimybė parodyti moksleiviams, kad netgi į tokią klasiką galimą pažvelgti kitaip, originaliai. O kad būtų dar linksmiau – sukūrėme ir žaidimą, kurio pagrindiniu personažu tapau aš. Tikiuosi, tai daugeliui padės be problemų įveikti „Anykščių šilelį“ mokslo programoje“, – linksmai pasakojo Vidas Bareikis.

„Šis kūrinys pasirodys mano naujausiame albume, kurį pristatysime dar šiais metais. Pats albumas bus tarsi iš dviejų dalių. Pirmoji dalis – „Ežero dugne“ – bus gilesnė, subtilesnė, labiau atspindinti vidinius išgyvenimus, apie kuriuos pasakoju dainose „Ežero dugne“, „Pažiūrėk į mane, mama“ ar visiškai naujame kūrinyje „Siela stiklinė“, kurį netrukus pristatysiu, – sakė V. Bareikis. –

Na, o kita albumo pusė vadinsis „Ant bangos“ ir bus visiškai priešinga: energinga, tinkama vakarėliams ir labiau primenanti klausytojų pamėgtus gabalus „Pusvalanduko“ ir „Nervai“. Tai – jau penktasis mano albumas. Stengiausi jame būti kuo atviresnis ir sudėti visą iki šiol sukauptą patirtį.“

Šiais metais darbštusis V. Bareikis išgyvena tikrą karjeros bumą. Atlikėjas drebina didžiausias Lietuvos sales ir festivalius, leidžia naujus kūrinius, pristato albumą bei metus pabaigs didžiausiu savo šou Kauno „Žalgirio“ arenoje.

O be to, jis sėkmingai debiutavo nuotaikingosios laidos „VIDOVIDeO“ vedėjo vaidmenyje. V. Bareikio pilna visur, na, o nuo šiandien treninguotasis VB – jau ir kompiuterinio žaidimo personažas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.