90-ųjų megahitų koncerto vedėjas – žaibiškai internete išpopuliarėjęs personažas

„Dainos maždaug mano amžiaus. Jos skambėjo diskotekose, per televiziją. Puikiai žinau ir prisimenu visas“, – sako šou „80’s/90’s Mega Hits“ dainų programą peržvelgęs Mantas Bartuševičius.

 M.Bartuševičius.<br> R.Ralio nuotr.
 M.Bartuševičius.<br> R.Ralio nuotr.
D.Varnas.<br> G.Kartano nuotr.
D.Varnas.<br> G.Kartano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 5:19 PM, atnaujinta Dec 10, 2019, 5:23 PM

Vienas populiariausių Lietuvos komikų Kaune antrąją Kalėdų dieną ir Vilniuje per Naujuosius prisijungs prie Karinos Krysko, Jeronimo Miliaus, Kosto Smorigino, Česlovo Gabalio, Iglės ir Tado Juodsnukio, Dainoto Varno, Aistės Lasytės ir kitų puikių dainininkų, kurie parengė pačių garsiausių aštunto ir devinto dešimtmečio hitų programą ir sujungė ją į vieną didelį šou „80’s/90’s Mega Hits“. M. Bartuševičius ne tik taps šou vedėju, bet ir rengia specialų tik šiems koncertams skirtą „stand-up“ pasirodymą.

„Bus du renginio vedėjai. Aš – Mantas Bartuševičius, ir dar bus toks Mantas iš Raseinių“, – sakė komikas.

„Mantas iš Raseinių“ – jo sukurtas ir žaibiškai internete išpopuliarėjęs personažas, kuris beviltiškai trokšta tapti dainininku ir neprarasdamas vilties dalyvauja visuose įmanomuose dainų konkursuose. Filmukas apie tai, kaip jis bandė laimę muzikos šou „Y faktorius“, vos pasirodęs, tapo žiūrimiausiu Lietuvoje.

Šiandien Mantas iš Raseinių bandė savo laimę konkurse „Lietuvos Balsis“, kurio komisijoje buvo Česlovas Gabalis, Aistė Lasytė, Iglė ir Dainotas Varnas.

Mantas iš Raseinių nedaug kuo skiriasi nuo nemažos dalies TV dainų konkursų dalyvių – jis veržiasi į sceną nelabai mokėdamas dainuoti. Išskirtinesnis bruožas: jis šneka su ryškiu suvalkietišku akcentu, kuris visiškai nebūdingas kitame etniniame regione esantiems Raseiniams. Iš Vilkijos kilęs M. Bartuševičius išduoda savo ryšį su Suvalkija – iš Marijampolės kilusi jo gyvenimo draugė, todėl mokytis jis kasdien turi iš ko.

„Tas personažas „Mantas iš Raseinių“ ilgai gyveno mano galvoje, tik reikėjo progos išleisti jį į viešumą. „80’s/90’s Mega Hits“ – kaip tik ir tapo proga. Tai dabar jis ne tik gyvas internete, bet ir scenoje pirmą kartą pasirodys“, – pasakojo M. Bartuševičius. Paklaustas, ar „Mantui iš Raseinių“ vis dėlto bus leista padainuoti, komikas juokiasi: „Jūs pažiūrėkit video ir patys nuspręskit, ar jis gali“.

„80’s/90’s Mega Hits“ turas, prasidėjęs Panevėžyje, keliauja į pajūrį. Kitą savaitę Karina Krysko, Česlovas Gabalis, Iglė, Tadas Juodsnukis ir Dainotas Varnas atvyksta į Klaipėdą, kur beveik dviejų valandų nuotaikingame šou nuskambės visa puokštė žinomiausių aštunto ir devinto dešimtmečio kūrinių.

Pirmas koncertas „80’s/90’s Mega Hits“ Panevėžyje aiškiai parodė – publika dainas atpažįsta nuo pat pirmųjų akordų. „Pet Shop Boys“ „It’s A Sin“, „Erasure“ „Always“, „La Bouche“ „Be My Lover“, „2 Unlimited“ „No Limit“, „Modern Talking“ „You’re My Heart“, ABBA „Mamma Mia“, Haddaway „What Is Love“ ir kiti kūriniai seniai tapę nemirtinga klasika.

Megahitą „I Will Survive“ atliekanti Karina Krysko sako: „Ši daina – viena tų, kuriai laikas nepavaldus. Ji įkvepia nebijoti, turėti savo nuomonę ir nenuleisti galvos sunkiose situacijoje. Man atrodo, savo laiku ji buvo tapusi tikru moterų himnu. Salė tiesiog kyla iš vietų ir dainuoja drauge“.

„Tiesiog puikus jausmas ir geras koncertas, kai dainuoji dainas, kurios tau yra maloniai artimos, o žiūrovas gali kartu padainuot. Šiuose koncertuose galima tikrai nuoširdžiai atsipalaiduoti, visai kaip senais laikais“, – jai pritaria „Pet Shop Boys“ hitą „It‘s a Sin“ ir „Erasure“ žinomiausią dainą „Always“ atliekantis Dainotas Varnas.

Dėl pastarosios jam tenka nemenkai pasistengti. „Teko pasitelkti visas vokalo galimybes, kad išdainuočiau tokias aukštas natas“, – sakė itin plačiu vokalu garsėjantis D. Varnas.

„80’s/90’s Mega Hits“ – gruodžio 18 d. – Klaipėdoje. 80’s/90’s Mega Hits“ finaliniai šou su Mantu Bartuševičium: gruodžio 26 d. – Kaune, „Žalgirio“ arenoje; 31 d. – Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.