„Antikvariniai Kašpirovskio dantys – apie geriausią koncertą netikėtoje vietoje

Grupei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ praėję metai buvo labai aktyvūs ir sėkmingi. Grupė išleido albumą „Nieko nereikia daryt“, nufilmavo keturis vaizdo klipus, dovanojo automobilį klausytojams, surengė devynias dešimtis koncertų, aplankė tris kontinentus – Europą, Aziją, Šiaurės Ameriką. Muzikantai žemai lenkiasi klausytojams už palaikymą ir naujais metais ketina toliau dovanoti geras emocijas.

 Koncerto akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Koncerto akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Koncerto akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Koncerto akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Koncerto akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Koncerto akimirka.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 9, 2020, 1:24 PM

Metų sandūroje „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pasidalino įrašu iš festivalio, kuris jiems praėjusiais metais įsiminė labiausiai. Iš visų koncertų pernai muzikantams didžiausią įspūdį padarė pasirodymas Ziro festivalyje, Indijoje, kur iš bambuko suręstoje Mėnulio scenoje lietuvių grupei buvo patikėta užbaigti trijų dienų festivalio programą.

„Nukeliavus lėktuvais, traukiniais ir džipais per 7000 kilometrų į tarp Butano ir Kinijos esantį Ziro slėnį ir ten sulaukti tokio publikos priėmimo yra nepamirštama“, – sako muzikantai, pasidalinę dainos „Mažulė“ koncertiniu įrašu iš šio festivalio.

Antikvariniai Kašpirovskio dantys | Mažulė (live at Ziro Festival, India): 

Sėkmingai pavykusi kelionė ypatinga ir tuo, kad „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ tapo pirmąja Baltijos šalių populiariosios muzikos grupe, pasirodžiusia Indijos festivaliuose. Prieš kelerius metus į Indiją koncertuoti vyko latvių grupės „BrainStorm“ ir „Instrumenti“, tačiau jų pasirodymai dėl įvairių nesklandumų taip ir neįvyko.

Su iššūkiais Indijoje susidurti teko ir „Antikvariniams Kašpirovskio dantims“, tačiau su jais pavyko susidoroti sėkmingai, o publikos priėmimas pranoko lūkesčius. Vaizdo įraše matyti kaip grupė šešiems tūkstančiams festivalio žiūrovų atlieka savo hitą „Mažulė“, publika susidomėjusi stebi pasirodymą, įsitraukia į jį, o dainos pabaigoje skanduoja „AKD! AKD!“.

Pernai „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ išleido didelio dėmesio sulaukusį albumą „Nieko nereikia daryt“ ir surengė jo pristatymo turą. Grupės koncertai įvyko Latvijoje, Kinijoje, Indijoje, JAV, Belgijoje ir, žinoma, gimtojoje Lietuvoje. Turo metu grupė surengė ir didžiausią savo solinį koncertą, kurio metu Vilniuje „Compensoje“ šokdino tris tūkstančius žiūrovų.

Naujoji grupės programa „Nieko nereikia daryt“ jau pelnė du įvertinimus. Rugpjūčio mėnesį muzikantai parvežė į Lietuvą kultūros mainų apdovanojimą iš Siemeno festivalio Kinijoje, o praėjusį savaitgalį buvo paskelbti metų grupe radijo stoties „Lietus“ muzikos apdovanojimuose „Aukso lašas“.

Grupė taip pat yra tarp pretendentų laimėti keturiose M.A.M.A. nominacijose – metų grupės, metų koncertinės grupės, metų dainos („Mažulė“) ir metų vaizdo klipo („Mažulė“). Šio renginio apdovanojimų įteikimas vyks sausio 31 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.