Po „Eurovizijos“ atrankos finalo – žinomų žmonių prognozė: „Šiemet nejausiu svetimos gėdos“

Šeštadienio vakarą Kauną sudrebino nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas, kuriame paaiškėjo, kas Lietuvai atstovaus didžiojoje šio muzikos konkurso scenoje.

 Jurga Klimaitė-Riebling, Saugirdas Vaitulionis, Inga Stumbrienė, Stanislavas Stavickis-Stano.<br> LR montažas.
 Jurga Klimaitė-Riebling, Saugirdas Vaitulionis, Inga Stumbrienė, Stanislavas Stavickis-Stano.<br> LR montažas.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br> LR archyvo nuotr.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 16, 2020, 3:42 PM, atnaujinta Feb 16, 2020, 4:01 PM

Iš aštuonių finalistų kelialapį į Roterdamą iškovojo grupė „The Roop“.

Nuotaikingu pasirodymu jie pavergė tiek žiūrovų, tiek komisijos širdis.

Naujienų portalui lrytas.lt pasiteiravus žinomų pramogų pasaulio atstovų, ką jie mano apie atstovauti Lietuvai išrinktą grupę, jie vienbalsiai džiaugėsi tokiu tautiečių pasirinkimu.

„Šios „Eurovizijos“ atrankos finalo rezultatus sužinojau būdamas UK. Koncertavau tautiečiams. Įdomu, kad kažkada jau buvo panaši situacija. Tais metais ramiai išėjau koncertuoti 100 proc. įsitikinęs, kad nugalės Aistė Pilvelytė su daina „Wolf“. Man buvo didelis šokas tą kartą sužinoti, kad nugalėjo labai keista ir alternatyvi daina su grupe „Fusedmark“.

Šį kartą bijojau, kad gali nugalėti ne mano favoritai, bet viskas yra gerai. „The Roop“ nuo pat pradžių man buvo šios atrankos lyderiai. Labai džiaugiuosi. Mes jau žinome, kad „Eurovizija“ dažnai yra loterija. Bet svarbiausia – šiemet nejausiu svetimos gėdos jausmo žiūrėdamas „Eurovizijos“ finalą“, – su šypsena kalbėjo atlikėjas ir kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano.

Panašios nuomonės laikosi ir viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis. Vyras neslėpė džiaugsmo, jog laimėjo jo favoritai.

„Šiemet „The Roop“ buvo vieninteliai verti pergalės. Skoningas, žaismingas ir artistiškas pasirodymas, įsimintini dainos motyvai ir maniera. O kur dar firminis šokis su rankomis už galvos – neabejoju taps Vaidoto vizitine kortele. Jei dainos ir neskanduos visa Europa, tai šokį šoks tikrai.

Prognozuot nieko nenoriu, nes lietuviai mėgėjai kasmet prisisvajoti apie patekimus į dešimtukus ar penketukus. Eurovizija yra nenuspėjama, tad „The Roop“ belieka atiduoti visas savo jėgas ir energiją bei pasirodyti maksimaliai gerai! O pergalė, vieta lentelėje ir sėkmė tame konkurse, kaip visada, priklausys „nuo mėnulio fazės“', tad tikėkimės, kad tądien iškris geras horoskopas“, – nuomonę išsakė S.Vaitulionis

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankas visuomet stebinti verslininkė Inga Stumbrienė taip pat buvo sužavėta „The Roop“ pasirodymu.

„Grupė „The Roop“ nuo pat pradžių buvo vienas iš mano favoritų, o žiūrėdami finalą supratome, kad jie tikrai verti atstovauti Lietuvą. Ir sužavėjo ne tik atliekama daina, jos išbaigtumas ir scenos užpildymas, tačiau ir pats atlikėjas, jo prisistatymai, bendravimas, dėmesys publikai nulipus nuo scenos.

Manau šį kartą turime ne tik gerą dainą, bet ir įdomias asmenybes, kurios galės puikiai reprezentuoti Lietuvą Roterdame“, – džiaugėsi I.Stumbrienė.

Savo nuomone sutiko pasidalyti ir viešųjų ryšių specialistė Jurga Klimaitė-Riebling. Moteris pasidalijo ne tik savo nuomone apie Lietuvai Roterdame atstovausiančią grupę „The Roop“, bet ir prognozėmis.

„Pradėkime nuo to, kad šių metų „Eurovizijos“ atrankų finalas buvo tokio aukšto lygio, kad galėjo laimėti bemaž bet kas, ir vis tiek būtų buvę gerai. Tai jau yra didelis laimėjimas, kad šių dienų lietuviška muzika skamba štai taip.

Mano asmeniniai šių metų atradimai – Meandi, KaYra, Rūta Loop.

Patiko ir Monique. Bet nuo pat pradžių laikiau kumščius už „The Roop“, ir vakar savo 10 skambučių skyriau būtent jiems. Labai daug metų pažįstu Vaidotą, mačiau kaip jis ėjo prieš vėją, siekdamas savo svajonių.

Ir vakar, man atrodo, net pats negalėjo patikėti, kad tos svajonės pildosi, ir juolab palaikymas – toks didelis. Ir žiūrovų, ir komisijos. Kalbėjausi su atranką stebėjusiais Jazzu prodiuseriais iš Londono. „Vienareikšmiai, laimės „The Roop“, – iškart sakė jie.

Beje, Vaidotas gavo vaizdo įrašų iš Estijos – pilna auditorija žmonių ten šoka „On Fire“! Reiškia, šis kūrinys turi tą spragtelėjimą, nuo kurio viskas užsidega. Plius, mano komplimentai choreografui Marijanui Staniulėnui – visiškai paprastomis priemonėmis, ne perdaug gudriais judesiais – labiau tiesiog smagios pramogos principu jie sukūrė stilingą, šaunią, linksmą 3 minučių šventę.

Dabar tik linkiu nepersistengti su pasirodymo tobulinimu, nes Vaidotas yra iš tų, kurie niekada nepavargs tobulėti. Jau laukiu Roterdamo, ir esu tikra, kad Lietuva jau yra „Eurovizijos“ finale, o ten žiūrėsim. Didieji fanai jau prognozuoja Lietuvai 7 vietą.

Tai kryžiuokim pirštus, ir linkėkim aukšto dangaus. Ir baikim vieną kartą tą provincialų bambėjimą „ką apie mus pagalvos po tokios dainos“. Mano nuomone, pagalvojimas čia gali būti vienintelis: moderni, stilinga, kūrybinga, gerą humoro jausmą turinti šalis ta Lietuva. Kad ir kur ji būtų“, – apibendrino visą nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą J. Klimaitė-Riebling.

Roterdame „The Roop“ didžiojoje scenoje pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda