Apribojimų suvaržytus renginių organizatorius tūkstantinė minia Vingio parke paliko be žado Kviečia dalyvauti apklausoje

Renginių organizatoriams karantino apribojimai rimtai suvaržė rankas. Renginiai su 150 žiūrovų yra leidžiami jau beveik mėnesį, tačiau naujausi apklausos rezultatai, paskelbti praėjusią savaitę, atskleidė niūrias renginių organizatorių nuotaikas. Atšaukti tokie dideli festivaliai kaip „Granatos Live“. Susiklosčius tokiai padėčiai Renginių industrijos asociacija ėmėsi veiksmų – apklaus visuomenę.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 11:55 AM

Praėjusią savaitę paskelbti renginių organizatorių apklausos rezultatai parodė, kad ryškėja tendencija, jog dabartinis leistinas žiūrovų skaičius – per mažas, o esami ribojimai – per griežti, todėl 42 proc. organizatorių iki rudens renginių rengti net neketina.

Priešingai populiariai nuomonei, kad „renginių rinka mėgins atsigriebti už prarastą laiką“, pirmąjį renginį iki rudens planuoja tik 58 proc. apklaustųjų, o jų nuomonę pakeistų tik dabartinių ribojimų švelninimas. Honorarai atlikėjams, kaip ir avansai techniniam personalui ar salės nuomai, dažnai yra mokami iš anksto, todėl organizatoriai baiminasi, kad tokius jų planus vėl gali sumaišyti nauji ribojimai, kaip įvyko praeityje.

Savaitgalį vykęs „Didysis šeimų maršas“, pasak kai kurių renginių organizatorių, – buvo tarsi spjūvis į veidą. 10 tūkstančių minia Vingio parke akivaizdžiai nesilaikė nustatytų apribojimų. Tą pastebėjo ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila.

Jis pasidalijo žinomo kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus palyginimu. Jis įkėlė dvi nuotraukas – drono užfiksuotą šeimos maršo dalyvių minią Vingio parke ir pustuštę Nacionalinio operos ir baleto salę.

Antradienį Renginių industrijos asociacija, reaguodama į toliau besitęsiančius perteklinius ribojimus renginių ir kultūros sektoriui, inicijavo gyventojų apklausą.

„Veikiant beveik visoms sritims, užtikrinančioms Lietuvos žmonių grįžimą į įprastą gyvenimą, renginiai, festivaliai, sporto renginiai ir šventės lieka labiausiai suvaržyta sritimi – renginiuose gali dalyvauti itin ribotas kiekis žmonių, leidžiami tik sėdimi renginiai, kyla klausimai ir dėl maisto ir gėrimų vartojimo draudimų.

Šiandien karantino ribojimai ne tik varžo sektoriaus įmonių darbą – daugiau nei metus besitęsiantys ribojimai varžo kiekvieno žmogaus teises ir laisves: judėti, burtis, puoselėti ryšius su pasirinktomis bendruomenėmis, rūpintis savo emocine sveikata.

RIA (renginių industrijos asociacija) siekia kuo geriau suprasti Lietuvos gyventojų norus ir kviečia atsakyti į apklausos klausimus“, – rašoma pranešime.

Kviečiame dalyvauti apklausoje ir išsakyti savo nuomonę čia arba nuskaitę QR kodą mobiliajame telefone.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.