Naujoje A. Mamontovo dainoje „Hiperbolė“ – jaunystės prisiminimai iš Palangos

Neseniai paskelbęs apie greit pasirodysiantį savo albumą, Andrius Mamontovas gerbėjams pristato naują dainą.

Andrius Mamontovas išleido dainą „Hiperbolė“.
Andrius Mamontovas išleido dainą „Hiperbolė“.
Andrius Mamontovas išleido dainą „Hiperbolė“.
Andrius Mamontovas išleido dainą „Hiperbolė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 10:28 AM

Kūrinys „Hiperbolė“, kurio nuo šiandien galima klausytis visose muzikos transliacijos platformose – tikros, muzikantui Palangoje 1985-aisiais įvykusios istorijos pasakojimas.

„Kažkada labai seniai Palangoje buvo vieta, vadinama „plaščiadke“. Ten į diskoteką rinkdavosi visi pajūrio poilsiautojai.

Vienoje salės pusėje paprastai sėdėjo „Vilnius“, kitoje – „Kaunas“, o trečioje – likusi Lietuva. Taip visai netyčia „priešininkų“ stovykloje pastebėjau man patinkančią merginą.

Galvojau ką daryti – ryžtis rizikinkam sprendimui, ar likti savo vietoje. Vis dėlto apsisprendžiau imtis veiksmų“, – šypsodamasis seną istoriją prisiminė A.Mamontovas.

„Tuo metu šokių aikštelėje grojo „Hiperbolės“ daina „Pamiršk mane“. Iškviečiau merginą šokti ir... ir mums bešokant įlūžo medinės grindys, o mano koja iki kelio įstrigo ten.

Mergina neišsigando, tačiau pažvelgė į mane, nusijuokė ir nuėjo. Tai buvo paskutinis kartas, kai ją mačiau“, – sakė atlikėjas, prisiminęs daugiau kaip 40 metų senumo įvykius Lietuvos pajūryje.

Būtet ši akimirka, ir jos fone skambėjusi legenidnės šalies grupės daina A.Mamontovą įkvėpė savo naująjį kūrinį pavadinti „Hiperbolė“.

Dar balandžio mėnesį A.Mamontovas paskelbė apie ketinimus šią vasarą išleisti naują albumą.

Tiesa, ar plokštelėje, kuri taps 21-uoju soliniu atlikėjo įrašu, bus galima rasti šiandien pristatomą kūrinį, muzikantas dar neatskleidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.