Grupė „jautì“ pristatė albumą „Apreiškimas“ – kviečia rodyti tikruosius veidus ir emocijas

Laikas „APREIŠKIMUI“ – alternatyvaus roko grupė „jautì“ pagaliau į pasaulį paleido antrąjį pilno metro albumą ir kviečia į albumo pristatymo koncertą istoriniame Lukiškių kalėjime liepos 15 dieną.

Grupė „jautì“ pristato albumą „APREIŠKIMAS“.<br> Ryčio Šeškaičio nuotr.
Grupė „jautì“ pristato albumą „APREIŠKIMAS“.<br> Ryčio Šeškaičio nuotr.
Grupė „jautì“ pristato albumą „APREIŠKIMAS“.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Grupė „jautì“ pristato albumą „APREIŠKIMAS“.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Grupė „jautì“ pristato albumą „APREIŠKIMAS“.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Grupė „jautì“ pristato albumą „APREIŠKIMAS“.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 11:10 AM, atnaujinta Jul 22, 2022, 3:15 PM

10 kūrinių, kurie sudėti į albumą „APREIŠKIMAS“ – kelionė per sudėtingas ir skirtingas emocijas.

Nežinia, stresas, pyktis, laukimas ir nerimas – pagrindiniai albumo raktažodžiai.

Kita albumo pusė yra itin intymi ir pilna švelnumo artimam žmogui, kurio visiems dažnai trūksta ir apie kurį kartais nemokame kalbėti.

Nuo žodžių, skirtų mamai iki pirmos meilės virpulių.

Per šiuos metus grupės ketveriukė patyrė daugiau nei iki šiol – iš to ir gimė albumas. Kaip patys sako, tai buvo neišvengiama – jie nei jo laukė, nei ieškojo. Tai stipriausias, brandžiausias ir labiausiai išbaigtas „jautì“ leidinys iki šiol. Kūriniai labai skirtingi, tačiau sujungti viena atvirumo ir garso linija.

Šį kartą „jautì“ žengė papildomą žingsnį ir šalia gerai pažįstamų gitarų ir būgnų įrašė pučiamųjų instrumentų partijas. Šį albumą įrašyti jiems padėjo su daug Lietuvos grupių dirbantis ir muzikos industrijoje gerai žinomas veikėjas Snorre Bergerud („Ymir Audio“).

Dar prieš pasirodant albumui grupė pasidalino trimis singlais – „Parodyk tikrą veidą“, „Trūksta ramybės“ ir jautriu „Paviršiai“. Tai buvo savotiška trilogija ir pasiruošimas tikrajam apreiškimui. Visi kūriniai pripildyti naujos, šviesios estetikos vizualais, o „Parodyk tikrą veidą“ iliustruotas ir vaizdo įrašu (rež. Domas Merkliopas).

Jame grupės nariai nusprendė ne tik nerodyti savo veidų, bet ir slėpti tamsoje judančių šokėjų veidus, kurie simbolizuoja prarastą ryšį su artimais žmonėmis. Akivaizdžiai atėjo ne tik naujas garsinis, bet ir vaizdinis „jautì“ etapas.

Savaitgalį atnaujintame Lukiškių kalėjime vyko išankstinė albumo perklausa išrinktiems „jautì“ gerbėjams. Buvo privaloma išankstinė registracija – laisvos vietos buvo užpildytos labai greitai.

Uždarame renginyje dalyvavo 150 klausytojų, kurie pirmieji galėjo išgirsti visus „APREIŠKIMO“ garsus ir emocijas. Po perklausos grupės nariai dar gerą valandą bendravo su savo gerbėjais.

„Artėjant perklausai labai jaudinamės, nes susirinko žmonės, kurie myli mūsų muziką ir kelia lūkesčius. Albumas, prie kurio tiek dirbome ir ne kartą patys perklausėme, pagaliau pasiekė ir kitų ausis. Buvo neramu – beklausant dainų kartu su visais atrodė, lyg patys tą darytume pirmą kartą.

Buvo sunku tvardyti emocijas, kaupėsi ašaros. Suskambus paskutiniams albumo akordams pasidarė ramu, nes supratome, kad kūriniai klausytojams patiko nemažiau negu mums“, – apie pirmuosius viešai pristatytus „APREIŠKIMO“ garsus kalbėjo grupės nariai.

Albumo pristatymo koncertas planuojamas Lukiškių kalėjimo scenoje, apie kurią kalbėjo visi. „jautì“ natūraliai pratęsia stiprių lietuviškos scenos vardų liniją. Jie pristatys naują savo kūrybos etapą ten, kur įkūrė ir modernią savo repeticijų studiją. Šiuo metu jie reziduoja „Lukiškių kalėjime 2.0“, kur gi daugiau.

Grupė „jautì“ jau senokai nesimatė su Vilniaus publika dėl ilgų karantino suvaržymų. Liepos 15 d. visi grupės „jautì“ gerbėjai laukiami Lukiškių kalėjime. Žadamas stiprus roko koncertas ir albumo pristatymas unikalioje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.